אני לא חושבת שאני מכירה מישהו שלא הרוס על ריבועי השוקולד הדחוסים האלו, שיש להם כל כך הרבה גרסאות. כל כך הרבה שהרגשתי צורך לחדש. פיתחתי גרסה RAW שכיכבה פה לא מעט זמן ואפילו גרסה משעועית שחורה. בראוניז כשר לפסח, ללא גלוטן וסוכר הוא לא פחות שוקולדי, נימוח ועשיר משארי הבשר הפחמימתיים. אם תקפידו על חומרי גלם מתאימים, הוא יתרום לכם פחות מגרם וחצי פחמימה למנה מפנקת מאוד.
מנחם יותר מפירה, מרגש יותר מסביצ'ה קולומביאנית. בראוניז כהלכתו הוא מבחינתי תרופה לנפש. כל מה שנשאר הוא לדאוג שיסתדר גם עם הגוף. בתזונה דלת פחמימות, בראוניז כשר לפסח, ללא גלוטן וסוכר, הם בשבילי קינוח מושלם. קובייה ולפעמים שתיים סוגרות לי לגמרי את הפינה של המתוק. הם מעולים לאירוח ואם לא תגלו שהם קטוגניים יש מצב שתפילו בפח שוחרי פחמימות ותיקים ואפילו כמה ילדים לא זהירים 🙂
כמו שאני אוהבת, מכינים את הבראוניז במהירות בקערה וכף. בלי הפרדות, הקצפות, שלבים…
אמנם, נדרשים כמה חומרי גלם מיוחדים, אבל אלו די חוזרים על עצמם באפיה דלת פחמימות. תתארגנו על שוקולד מעל 90%, קקאו הולנדי, ממתיקים, רוטב מייפל ללא פחמימות, כמה אגוזים ותוצריהם (קמחים ומחיות), קסנטן גם ואתם די מסודרים.
מצרכים
ארבע כפות קקאו הולנדי או אחר (רצוי מעל 20% שומן מה שמבטיח תכולת פחמימות נמוכה)
3/4 כוס (180 גרם) מחית שקדים טבעית (כמו שקדיה)
3 ביצים שלמות
כפית תמצית וניל איכותית
5 כפות סוכר חום / תחליף סוכר חום (לגרסה ללא סוכר הכי מומלץ Swerve , אפשר גם סוויטנגו חום)
שליש כוס מייפל (לגרסה ללא סוכר ודלת פחמימות מומלץ RX Sugar)
שמינית כפית מלח הימאלאיה ורוד
כפית אבקת אפיה (רצוי ללא אלומיוניום)
כף קמח קוקוס
30 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימה מומלץ 90% מוצקי קקאו כמו לינט או גודייבה)
איך מכינים בראוניז כשר לפסח ?
מחממים תנור ל 170. בקערה מערבבים לפי הסדר מחית שקדים, ביצים, מייפל, וניל, ממתיק, מלח,קקאו וקמח קוקוס. מערבבים לבלילה אחידה ללא גושים. משמנים תבנית מלבנית בינונית ומוזגים אליה את הבלילה כך שגובהה יהיה כ 2 ס"מ . קוצצים את השוקולד בסכין לפיסות קטנות ומפזרים מעל. אופים כ 20 עד 25 דקות רק עד שכל פני השטח מתייצבים. אל תדאגו אם העוגה מעט פחוסה במרכזה או נראית חצי אפויה. כך תשמרו על מרקם עסיסי ולא יבש. מקררים לחלוטין לפני שמעבירים לאחסון במקרר. מומלץ לפרוס את הבראוני רק לאחר קירור והתייצבות מלאה. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר כשבוע או חודשיים במקפיא.
הערות ותחליפים
- לא מרגישים בכלל את טעם הקוקוס, הוא משמש לייצוב העוגה ותורם למרקם
- אפשר להשיג באיהרב שוקולד ציפס דל פחמימה מסוגים שונים, למשל שוקולד צ'יפס לבן. אני אוהבת לשלב צבעים כמו בתמונה.
- למידע נוסף על האפשרויות והתחליפים לאפיה בריאה דלת פחמימה תציצו כאן
8 Comments
ADI
11/05/2023 at 17:39במה ניתן להמיר את סירופ המייפל אם בכל זאת רוצים להימנע מפחמימות?
טליה בנימיני
11/05/2023 at 18:36תודה על השאלה , אני מכינה את התכון עם מייפל דל פחמימה עם 0 פחמימות שניתן לרכוש באיהרב. יש ברשימת המצרכים קישור למוצר המעולה של RXSugar
אלה
22/03/2023 at 13:02אפשר קמח אחר? שקדים למשל?
טליה בנימיני
25/03/2023 at 22:25הי אלה, אם את שואלת אם ניתן להחליף קמח קוקוס בקמח שקדים אז התשובה היא כן. מעריכה שידרשו 3-4 כפות במקום כף אחת
נעמה
16/12/2022 at 20:04ממש מקוה לנסות בקרוב.. נראה מעולה. רק למה סוכר דמררע?.. שהוא רעע – כמעט כסוכר לבן… יש פאנלה. יש סוכר קוקוס. מאוד חשוב לדעת .
טליה בנימיני
16/12/2022 at 21:30הי נעמה, צודקת בהחלט. המתכון יעבוד עם כל סוג של ממתיק לטעמך. סוכר קוקוס, תמרים ועוד. תודה על ההארה ! אעדכן
אל פישל
14/02/2022 at 19:53אמאלה ואבאלה! כל כך טעים!!!!! הבן שלי חיסל לי את התבנית ולא חשד אפילו שמדובר במוצר ללא סוכר
מדהימה את1
טליה בנימיני
15/02/2022 at 23:30את לא מבינה כמה שימחת את ליבי 🙂 עשית לי את היום ! תודה רבה ששיתפת