מידע והמלצות / אז מי אני ?

אז מי אני ?

טליה בנימיני

נעים מאוד , אני טליה.

תמיד אהבתי לאכול ותמיד אהבתי לבשל. במשך שנים אכלתי וטעמתי הכל במסעות בארץ ובעולם, אספתי מתכונים וספרי בישול והכנתי במטבח שלי כמעט כל דבר,התשוקה הגדולה היתה ונשארה מתוקים והשיקול המרכזי היה הטעם, כמעט ולא התחשבתי בשיקולי בריאות. לא הבנתי איך אפשר לחלוק קינוח אחד במסעדה ולמה להפחית בכמות החמאה במתכון אם זה כל כך טעים ככה.  

ואז קרה לי משהו, אולי התבגרתי והפכתי לאמא. פתאום ראיתי הורים שמניחים שקיות חטיפים מהסופר בידי פעוטות צעירים ופתאום זה הפריע לי. במקביל, פעילות גופנית הלכה ותפסה חלק משמעותי יותר מחיי וחיי המשפחה וכמעט בלי ששמתי לב תזונה בריאה הפכה לחלק מחיי ולשיקול מרכזי במטבח. אך אהבתי לאוכל מתוק לא פחתה, והילדים שלי כמו שאר הילדים נמשכים למאכלים מתוקים כמו פרפר לאש. כך מצאתי את עצמי משקיעה זמן בפיתוח מתכונים מתוקים ובריאים. כאלה שאפשר לתת לילדים בלי נקיפות מצפון.

אני מפתחת את המתכונים ומכינה אותם בבית כל הזמן וכל מתכון חדש ומוצלח הוא ניצחון מבחינתי והוכחה שאפשר אחרת. כשילד מבקש עוד כדור תמרים , כשההורים של החברים מתקשרים לבקש מתכון למאפינס בננה ללא סוכר זה ממלא אותי באושר.

זה לא עוד בלוג מתכונים עבורי, זו דרך חיים.  

הפילוסופיה של מתוק בריא

ראשית כל, בריאות היא לא עניין מוחלט. התפיסה בנושא מה בריא ומה לא השתנתה רבות לאורך השנים ועדיין משתנה. מה בריא ומה לא ? לפעמים קשה לקבוע ואין פתרון בית ספר. המטרה שלי בבישול הפרטי ובבלוג הזה היא להציג אלטרנטיבות למבוגרים וילדים שאולי יקחו אתכם צעד אחד קדימה. ואולי שניים , אם תבחרו.  החלפתם קמח לבן בקמח מלא או בקמח כוסמין? החלפתם שמן רווי בשומן בריא כמו שמן קוקוס או חמאת קקאו? החלפתם סוכר לבן בממתיק בריא יותר? הכנתם ריבה אהובה ללא סוכר? כל אלה יאפשרו לכם להגיש למשפחה ולאכול מאכלים בריאים יותר. האם חייבים להחליף את כולם בבת אחת? להשקפתי האישית לא. זה יכול להיות תהליך הדרגתי או בחירה אישית שקשורה גם בטעמכם. האם אוכל בריא הוא בהכרח טעים פחות?  התשובה שלי היא שבמידה מסוימת כן. בכל מתכון בריא יש פשרה מסוימת בין טעם לבריאות. אני מאמינה שאפשר למצוא את האיזון שלכם , שיהיה טעים ובריא מספיק עבורכם בנקודת זמן נתונה. כמעט ואין בריא מוחלט וכמובן שטעם הוא עניין אישי. אנסה בבלוג הזה להציע לכם אפשרויות שונות שיהיו גם טעימות וגם בריאות, אני מעודדת אתכם לצאת למסע שלכם. לנסות, לטעום, להוסיף , לשנות. להפוך את המתכונים לשלכם גם ברמת הטעם וגם ברמת הבריאות המתאימים לכם. בחלק מהמתכונים אציע לכם איך אפשר להפוך את המתכון לבריא עוד יותר

מתוק בריא וילדים

ילדים אוהבים מתוק, רבים מהם מתרגלים למאכלים מתוקים קנויים שהם מקבלים בבית , בגן או במסיבות יום הולדת. אף פעם לא נוכל לאטום אותם באופן מוחלט מהשפעת הסביבה (וגם לא נרצה) אבל אולי נוכל להשפיע על התזונה בבית שמהווה חלק משמעותי מתזונת הילדים ומהערכים שאנו מקנים להם. אם באמת חשובה לכם תזונת הילדים קחו בחשבון מספר דברים.

  1. מבחר הוא עניין מהותי. אם אתם מחזיקים בבית בקביעות חטיפים קנויים , שוקולד וכו' יהיה קשה יותר להרגיל את הילדים לאכול מתוקים בריאים. אני גיליתי שכאשר עוגת גבינה בריאה, כדורי שיבולת שועל או עוגות שוקולד בריאות הן כל המבחר, יש יותר סיכוי שהילדים ינסו ויתרגלו אליהן. וגם אתם 🙂
  2. הילדים מחקים את ההורים. אם התזונה שלכם אינה בריאה יהיה קשה יותר לילדים לאמץ תזונה כזאת. התאומים שלי אכלו במשך שנים ברנפלקס עם חלב סויה לארוחת הבוקר , פשוט כי זה מה שאני אכלתי.
  3. סבלנות לניסוי וטעיה. ילדים רגישים מאוד לצורה,לצבע, לריח ולמרקם. אם הם לא אוהבים מתכון כזה או אחר אל תתייאשו. מהניסיון שלי, במקרים רבים אפשר בשינויים קלים להגיע לגרסה אהובה. אחד הילדים שלי לא יתקרב למאפינס בננה ממותק בסילאן טבעי אבל הוא מטורף עליהם כאשר אני מחליפה את הסילאן במייפל טבעי, בדבש או בשילוב של סוכר קוקוס ודמררה. כאשר הוא מתעייף מהם, עוגיות בננה יוצרות עניין מחודש.
  4. טריקים רבותי טריקים ! אם שום דבר אחר לא עושה את העבודה יש כמה דברים שעובדים תמיד. למשל ציפוי שוקולד (עדיף מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו) , או סוכריות שוקולד( משוקולד מריר איכותי) יגרמו לילדים רבים לאכול תוכן איכותי מתמרים, אגוזים וכיוב'. מעט ביסקוויטים טחונים יכולים לגרום לילדים לאכול כדורי תמרים, גם אם אלו אינם בתפריט שלהם.

מתכונים אחרונים