בתואר הראשון שלי בתקשורת לקחתי המון קורסים בקולנוע ולמדנו על נרטיבים. אתם מכירים את הנרטיב על הדברים הפשוטים בחיים? כמו בסרט הוליוודי. טרגדיה שמכניסה פרופורציות, אהבה שחיכתה מתחת לאף. כל כך קרוב שלא שמנו לב אליה. אז ככה זה גם באפייה ביתית. בסוף הפושע חוזר למקום הפשע ואנחנו חוזרים למתכונים פשוטים וקלים שמזכירים לנו את הבית. איזה כיף שאפשר לחשוב מחדש על קלאסיקות כאלה, כמו עוגיות חמאה או עוגיות שוקולד צ'יפס, רק שהפעם הן בעצם עוגיות קיטו. עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות ללא גלוטן וסוכר וללא קמח משום סוג. קלות להכנה והכי טעימות ומספקות.
חזרתי אל העוגיות האלו השבוע, כאשר "יצא לי" להכין מגוון של ממתקים ועוגיות בריאות יותר לעמיתים לעבודה. כלומר, מצאתי את ההזדמנות המושלמת לכפות עליהם לטעום. היה זה יום דיונים אסטרטגיים מחוץ למשרד, כאשר הם סגורים בחדר ישיבות ללא הפסקת אוכל באופק. זהו כמובן סיכון מחושב, מאחר ועמיתים לעבודה הם קהל שבוי ואוהד.
כבר מזמן אני טוענת שהדבר הכי קשה בתזונה הקטוגנית שאימצתי, הוא לא לאכול לאחרים ת'ראש ואכן התזונה שלי היא נושא שיחה חם אצלנו בצוות. בנרטיב התסריטאי קוראים לזה קונפליקט. עימות דרמטי. קהל שבוי או לא, אתם יכולים לנחש איזה עונג זה היה בשבילי לראות אותם מתעלפים על עוגיות קטוגניות. למותר לציין, שאף אחד מהם לא מקפיד על תזונה כזאת. נקודת מפנה !
אישית, חשבתי שהם יעופו על עוגיות האוריאו ולמען האמת, כולן זכו לתשואות. אך מכל סוגי העוגיות המפונפנות והשוקולדים המושקעים, עוגיות קיטו ללא גלוטן שהכנתי עם שוקולד ציפס, הכי פשוטות, נגמרו ראשונות. כאשר נותרו רק הדי שבחים ופירורים, דרשתי מהם לדרג. בשפה הפולנית, זה המעט שהם יכולים לעשות כדי לתרום לבלוג :-). הפתעה! (או לא…) עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות בגרסה הקטוגנית דורגו ראשונות. היה זה רגע השיא – הרגע הדרמטי ביותר בעלילה. העימות הגורלי שלאחריו בא הפתרון לבעיה והקונפליקט מגיע לסופו.
האמת היא, שאני מכינה עוגיות מקמח שקדים כאלה כבר המון שנים. הן כל כך פשוטות, שרק אחרי יום ההנהלה קלטתי, שאף פעם בעצם לא שיתפתי אתכם במתכון. זה היה נראה לי פשוט מידי. כמו אותה אהבה מובנת מאליה שמתגלה לך בסוף הסרט.
אז מה מוסר ההשכל חברים ? בשבילי הוא שאפשר הכל אם רק רוצים. תהיו התסריטאים של חייכם, של הנרטיבים שלכם, של מה שנכנס לפה שלכם ושל מי שאתם מאכילים 🙂 ולא לקחת שום דבר, אף פעם, כמובן מאליו.
כיאות לקלאסיקה, העוגיות מאוד ורסטילית. בחוג לקולנוע היו בטח קוראים לזה חנפניות. תשתמשו בשוקולד 60% מוצקי קקאו והילדים יאהבו. תשתמשו ב 90% ותחליף סוכר מותאם, תקבלו גרסה קטוגנית. בלי השוקולד הן יתפקדו כעוגיות חמאה מעודנות. עם שמן קוקוס הן יהיו פרווה. תוכלו לגוון איתן בלי סוף והן יקבלו באהבה גם תוספות של גרידת תפוז, קינמון ו/או שברי אגוזים. הכל לפי הטעם והחשק שלכם.
מצרכים ל 40 עוגיות קטנות
שתי כוסות קמח שקדים/שקדים טחונים (200 גרם)
4 כפות חמאה קרה (60 גרם) -אפשר שמן קוקוס לגרסה פרווה ואפילו שמן קוקוס בטעם חמאה כשר ומומלץ!
6 כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ Swerve אפשר סוויטאנגו , מונק פרוט וכד')
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
קורט מלח (רצוי הימלאיה ורוד)
חלבון אחד
רבע כפית סודה לשתיה
50 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ לחתיכות קטנות בסכין (בין 60% עבור ילדים ועד 90% לגרסה דלת פחמימות). אם אתם אוהבים הרבה שוקולד בעוגיות שלכם אפשר להגדיל את כמות השוקולד עד 80 גרם- ראו המלצות בהערות
איך מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות ללא גלוטן?
מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו. מערבבים בקערה קמח שקדים, ממתיק, מלח וסודה לשתיה. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה. מעבדים בידיים לתערובת פירורית אחידה במרקם חול רטוב. אם משתמשים בשמן קוקוס והוא במצב נוזלי אפשר לערבב בכף. מוסיפים תמצית וניל וחלבון. מערבבים שוב לעיסה נוחה לעבודה. קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות ומערבבים קצת לתוך הבצק כך שיתפזר בתוכו. בידיים רטובות קורצים מהעיסה כדורים קטנים ופוחסים אותם בין כפות הידיים לצורת עוגיה. מניחים על נייר אפיה בתבנית ברווחים.
אופים בתנור חם כ 12 דקות רק עד שמתחיל להזהיב בקצוות. העוגיות בשלב הזה עדיין רכות והן מתקשות לאחר צינון. מוציאים מהתנור ומצננים עשר דקות לפחות (עד שמתקשה). מנתקים בעדינות מהנייר (הכי נוח באמצעות דחיפה אופקית קלה ולא משיכה כלפי מעלה, או באמצעות מרית קטנה) והופכים. מניחים לצינון מוחלט. מאחסנים בקופסה אטומה (בקיץ במקרר) עד שבוע, או במקפיא שלושה חודשים.
הערות
- אפשר להכין את העוגיות בלי שוקולד, כעוגיות חמאה, ולקשט באגוז או שקד שלם.
- שוקולד צ'יפס דל פחמימה יש למותג לילי'ס – מריר חלב ולבן וגם לשוק זירו – מריר חלב ולבן . שוקולד ציפס מריר יש גם למותג סוויטנגו הישראלי (להשיג ברשתות השיווק הגדולות , מחלקות טבע וחנויות פיצוחים)
- העוגיות יוצאות מהתנור רכות מאוד והן מגיעות לשיא הפריכות שלהן רק למחרת. מרגע זה הפריכות יורדת בהדרגה. אם אתם לא מתכננים לאכול אותן בתוך 2-3 ימים מומלץ לאחסן במקפיא כדי לשמור על הפריכות.
- בדומה לעוגת שקדים ללא גלוטן, זהו מתכון בסיס. העוגיות ורסטיליות מאוד ותוכלו לגוון ולהכין אותן בכל פעם בגרסה שונה . ללא תוספות אלו עוגיות חמאה שבקלות יהפכו לעוגיות פרווה (ואפילו עוגיות חמאה פרווה אם תשתמשו בשמן קוקוס בטעם חמאה שברשימת המצרכים). אפשר להוסיף להן כפית תבלינים כמו קינמון , זרעי שומר גרידת תפוז או קמצוץ הל. אפשר להוסיף שברי אגוזים , לקשט באגוז או שקד מעל וכמובן שוקולד צ'יפס.
- למידע נוסף על תחליפי סוכר וחומרי גלם לאפיה בריאה ללא גלוטן ודלת פחמימה תציצו כאן . לימים שאין לכם חשק לאפות ואתם מחפשים משהו מתוק ודל פחמימה מן המוכן , ריכזתי את המוצרים האהובים עלי כאן
- מה עושים עם החלמון הנותר ? ארטיקים דיאטטיים, למשל .
14 Comments
רינה כהן
23/09/2024 at 08:04מתכון מעולה. תודה רבה !!!
טליה בנימיני
24/09/2024 at 06:15איזה כיף לשמוע , שמחה מאוד שאהבת ❤️
שירן
21/08/2024 at 18:05הכנתי עם אבקת סטיביה לאפיה ושמן קוקוס נוזלי (בטעות☺️ ) במקום חמאה ויצא מעולה!!
טליה בנימיני
26/08/2024 at 13:25אחלה גרסה ! תודה ששיתפת בטוח שזה יעזור להרבה אחרים 💜💜
תהילה
11/08/2024 at 00:52היי רציתי לדעת מה אוכל להשים במקום סוכר הכי ממולץ ?
טליה בנימיני
11/08/2024 at 15:44הי, מומלץ בלנד על בסיס אריתרטול . אני הכי אוהבת SWERVE מאיהרב או בריאלי הישראלי
Moshe
28/06/2024 at 10:49סודה לשתייה – זה רבע כפית או רבע כוס?
טליה בנימיני
28/06/2024 at 11:30רבע כפית 🙂
רחל
10/08/2023 at 08:50האם ניתן להחליף את החלבון באבקת חלבון? אם כן, כמה?
טליה בנימיני
10/08/2023 at 13:58הי רחל , תודה על השאלה. לא ניסיתי להשתמש באבקת חלבון במתכון הזה אבל בכל מקרה זה כנראה ידרוש שינויים אחרים במתכון כדי שלא יצא יבש. מוזמנת להציץ על מתכונים אחרים באתר עם אבקת חלבון כמו בראוניז ועוגת שמרים וגם חטיפי חלבון
רבקה
09/08/2023 at 10:08עוגיות מושלמות. אני חושבת שפעם ראשונה שיצאו לי עוגיות ממש ממש טעימות. החלפתי חצי מכמות הממתיק באינסטנט פודינג של סוויטנגו.
טליה בנימיני
09/08/2023 at 16:38איזה כיף לשמוע , תודה רבה רבה ששיתפת ❤️ אהבתי מאוד את השידרוג עם הפודינג, בטוח אנסה גם בקרוב
חופית
25/07/2023 at 10:48הי טליה,
תודה שוב על מתכונים נפלאים,
אם אני משתמשת בשמן קוקוס לגירסה פרווה, האם המשקל של השמן זהה לזה של החמאה, האם לא להפחית ?
ישנם מתכונים לא קיטוגנים בהם אני ממירה ביחס של 80 אחוז ( שמן לחמאה )
תודה
טליה בנימיני
25/07/2023 at 11:31הי חופית יקרה, תודה רבה על המילים החמות, התמיכה שלך מדהימה אותי בכל פעם מחדש ❤️ ברוב המתכונים וגם כאן אני ממירה לשמן קוקוס ביחס של 1:1