זרעים, גרעינים ואגוזים טבעיים עשירים ברכיבים תזונתיים ושומן בריא. הם אפילו דלים יחסית בפחמימות. כל כך כיף לנשנש אותם בצורה של עוגיות פריכות במשקל נוצה. אישית נהגתי לחסל חבילות שלמות של עוגיות כאלה מרולדין מתוך תחושת אופוריה. אם זה בריא אז יכול להיות שניצחנו את השיטה? קל לשכוח שבעצם אנחנו אוכלים בעיקר סוכר. עוגיות פיצוחים ללא סוכר יאפשרו לכם ליהנות מכל הטוב של הפיצוחים בלי עודפי הקלוריות, העייפות ושאר המחירים של הסם הלבן. אם תרצו עוגיות בריאות באמת, אין זו אגדה.
שימו לב, למרות המחיר הקלורי המופחת, אגוזים ופיצוחים עשירים בערכים תזונתיים אבל גם בקלוריות. אני ממליצה להכין את העוגיות בגודל קטן ולא להגזים בכמות. אפשר לשבור שתי עוגיות ולאכול עם מעט יוגורט יווני ומייפל ללא סוכר לארוחת בוקר כתחליף למוזלי / גרנולה. אפשר לטבול במעט שוקולד מריר מומס לתוספת פינוק
מצרכים ל 20-25 עוגיות קטנות
100 גרם גפרורי /פרוסות שקדים
80 גרם גרעינים – חמניות , דלעת או שילוב
50 גרם אגוזי פקאן ו/או מלך קצוצים
שתי כפות (20 גרם ) זרעים- שומשום, פשתן, צ'יה , המפ או שילוב
שלוש כפות סירופ מייפל (לגרסה דלת פחמימה וללא סוכרים מייפל ללא סוכר וולדן פארמס )
שש כפות תחליף אבקת סוכר כמו סוויטנגו אבקת סוכר /סוויטנגו טחון במטחנת קפה או ממתיק לקאנטו סגול
שמינית כפית מלח דק (רצוי הימלאיה ורוד)
כף שמן זית ניטראלי (לא חריף)
איך מכינים עוגיות פיצוחים ללא סוכר ?
מחממים תנור ל 160 על מצב טורבו
בקערה מערבבים מייפל, שמן, מלח ותחליף אבקת סוכר לקרם משחתי אחיד. מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים, כך שכל הפיצוחים מצופים היטב. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה או גיליון סיליקון רב פעמי לאפיה. עורכים מהתערובת תלוליות בצורת עוגיות על משטח האפיה בעזרת שתי כפיות. אופים בשליש התחתון של תנור חם כ 25 דקות או עד שמזהיב. מכבים את התנור ומניחים לעוגיות להתייבש בתוכו עוד 15-20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מלא על השיש. רק כאשר העוגיות קרות לחלוטין ויציבות מנתקים מהמשטח ומאחסנים בקופסה אטומה. במזג אוויר קר ניתן לשמור עד חודש בטמפרטורת החדר. במקרר נשמר שלושה חודשים.
הערות
- סירופ מייפל ללא סוכר של וולדן פארמס הוא בעל מרקם סמיך. קיימים מותגים אחרים של סירופ מייפל ללא סוכר שגם אם הם איכותיים מאוד, הם הרבה יותר דלילים ו"מימיים". המוצרים הללו פחות מתאימים למתכון הזה ועשויים לגרום לעוגיות שלכם להתפרק ולא להיות יציבות, גם אחרי קירור. לכן, אני לא ממליצה להשתמש בסירופ אחר, אם כי לא ניסיתי את כל הסוגים הקיימים.
- לשם גיוון ניתן להוסיף לעוגיות חצי כפית קינמון טחון או גרידה מתפוז אחד לפני האפיה ולערבב היטב עם הרוטב. עוד אפשרות טעימה היא להמיס שוקולד מריר ולטבול את בסיסי העוגיות המוכנות בשוקולד. כל עוגיה הניחו לייבוש על ניר אפיה במגש והעבירו למקרר להתייצבות לאחר שטבלתם את כל העוגיות. עוגיות טבולות בשוקולד מאחסנים רק במקרר בקופסה אטומה למשך חודש.
- לרשימה מלאה של תחליפי סוכר וחומרי גלם לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן
- אם לפעמים גם לכם אין כוח לאפות ובא לכם עוגיות וחטיפים ללא סוכר, ריכזתי כאן את רשימת ההמלצות שלי ,אלה הדברים שתמיד יש לי בבית לכל תרחיש 🙂
2 Comments
טלי
20/01/2024 at 17:12כבר הכנתי כמה פעמים. אחלה מתכון!
טליה בנימיני
20/01/2024 at 17:53איזה כיף לשמוע ❤️ תודה רבה ששיתפת, שבוע נפלא