כבר כמה שבועות טובים שלא הוספתי מתכונים חדשים לבלוג. תכלס התגעגעתי. הסיבה להיעדרות היא לא שקדחת המתוקים הבריאים עזבה אותי. ההפך הוא הנכון. אני מתנסה בשבועות האחרונים בתזונה קטוגנית. זו תזונה שונה מכל מה שהכרת , שמתייחסת אחרת לגמרי לאוכל בריא. העיתוי הגיע אחרי פסח רווי הפחמימות, לאחריו גופי זעק חמאס. לשם שינוי החלטתי להקשיב. תזונה קטוגנית היתה מבחינתי "טיפול בהלם" לגמילה מפחמימות. כל פירמידת המזון כאן מתהפכת , עיקר הקלוריות מגיע משומן וכמעט שלא אוכלים פחמימות.
אחרי כמה שבועית בתזונה אני יכולה לסכם שיורדים יפה במשקל ושאוכלים ממש טוב. התנסתי בלא מעט דיאטות ושיטות אכילה ותפריטים של תזונאים ידועים לאורך השנים. עם כל המגבלות בתזונה קטוגנית, באף שיטה לא אוכלים כל כך טעים. הסיבה היא ששומן זה טעים ושבאופן גורף בתזונה המערבית הוא מוקצה מחמת מיאוס. התזונה הקטוגנית הפוכה, היא מחבקת את השומן ומדירה את הפחמימה.
אליה וקוץ בה, מיעוט הפחמימות משאיר את הפירות בחוץ באופן כמעט גורף. נוכחתי לדעת שקהילות דלי הפחמימות והקתוגניים לדורותיהם (החטובים והאמיצים יש לציין) מתגעגעים במיוחד לפירות. אז למענם ולמעני הפכתי את המתכון לסושי פירות ,אחד מלהיטי הבלוג, לקתוגני. היופי במתכון הזה הוא שניתן להתענג על קינוח גדול, משביע, רענן ו"פירותי". הוא מספק היטב את החשק לפרי טרי, כשבפועל יש בו רק שני תותים (מותרים בתזונה בכמות מדודה). רול שלם מכיל כחמש פחמימות, לא נופל מהמקור (הלא קטוגני) ומשביע מספיק כדי לשמש כארוחה קלה. מעבר לכך זהו קינוח רושם אולטימטיבי שקל לשנע ,מתאים לכל ארוע וזוכה תמיד לתשואות.
מצרכים לרול אחד
חמש כפות נדיבות קוקוס טחון
חלבון מביצה גדולה אחת
כף שטוחה ממתיק סוויטנגו
שני תותים
כף גבינת שמנת "פילדלפיה"
כפית אבקת פודינג וניל סוויטנגו
דף סויה צבעוני (להשיג באגף האסיאתי במרכולים)- כזה
איך מכינים קינוח רושם קטוגני -סושי מתוק?
בקערית קטנה מערבבים קוקוס, כף שטוחה סוויטנגו וחלבון. תקבלו מרקם דמוי אורז דביק. בקערית נפרדת מערבבים את הגבינה עם כפית סוויטנגו. חותכים כל תות לרבעים לאורכו. מניחים דף סויה לרוחב על משטח עבודה נקי ויבש כשהחלק המחוספס פונה מטה. בידיים רטובות משטחים את תערובת הקוקוס על פני שטח הדף. מהדקים שיהיה דק ככל האפשר. משאירים פס צר ללא מילוי בקצה הרחוק מכם. מניחים את פרוסות התות על הקוקוס לרוחב הדף, בצד הקרוב אליכם. בעזרת כפית מניחים פס מקרם הגבינה צמוד /על התות. מתחילים לגלגל את הדף מהצד הקרוב אליכם לרחוק תוך כדי הידוק. ניתן להיעזר במחצלת גלגול סושי. לסגירת הרול הרטיבו קצת את האצבעות במים או בשארית קרם הגבינה ומרחו על הפס שהשארתם ללא מילוי שישמש אתכם להדבקת וסגירת הרול. הניחו את הרול המוכן במקפיא לחצי שעה על מנת להקל על הפריסה. לפני ההגשה פורסים לשמונה- עשר חתיכות.

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?