כחדשה בתזונה הקטוגנית, התנפלתי בהתלהבות על מתכוני הלחם המרובים שבה. כולם לחמים ללא קמח, המבוססים על שקדים טחונים, קמח קוקוס ועוד אי אלו מרכיבים אקזוטיים .לקח לי זמן למצוא לחמניות קטוגניות מושלמות בטעם וערך תזונתי והרי הן לפניכם.
כבר הרושם הראשון שלי היה שממלכת קתוגניה היא ממלכה עריצה. הדת השלטת בה היא שומן והאוייב המשותף הוא פחמימה. בדת הזאת סופרים פחמימות ולא קלוריות ולומדים כמה קל לחרוג מהתקציב היומי. כשכמות הפחמימה היומית עומדת על 20 גרם זה קל מאוד, תחשבו נניח על חמש-שש עגבניות .
מאז שאני בעדה, אני מתכננת את הארוחות מראש ומאזנת את כמות החלבון, השומן והפחמימה היומיים. זה נשמע מגביל ומבהיל, אבל בזכות התזונה על שומניה, חזרתי לאכול המון דברים שכמעט ולא אכלתי לפני. אחד מהם זה לחם. הרי שנים מלמדים אותנו להתרחק מהסלסילה הטעימה שמגיעה לפני האוכל במסעדה ולא להגזים בלחם . לטובת תיאום ציפיות, לחם נטול קמח לא יהיה אף פעם זהה ללחם רגיל בטעמו ומרקמו. עם זאת, למי שנמנע או נאבק בלחמים רוב חייו ונכנס לתזונה קטוגנית, זה מרגיש כמו נווה מדבר.
כמובן בטרם חניתי על הגרסה המנצחת, ניסיתי את כל המתכונים האפשריים, באובססיביות הקולינרית האופיינית לי. חלקם היו לא אכילים ורובם מפוצצים בקמח שקדים וקוקוס, מה שגורם ללחמניות להיות עתירות מאוד בקלוריות … למרות ההתבססות על שומן, גם בקיטו חשוב לשמור עין פקוחה על הקלוריות, במיוחד אם רוצים לרדת במשקל.
אחרי כל ההקדמות, קבלו את הגרסה שעברה אותי מבחינת ערכי המאקרו. הלחמניות יחסית דלות בקלוריות (100 ליחידה) , משביעות מאוד, לא דחוסות מידי ובעלות מרקם של לחם אמיתי. שתיים כאלה לארוחת הבוקר, עם סלמון מעושן, רוסטביף , סלט טונה וקצת חסה בצד סוגר לכם את הפינה בכלום פחמימות ובזול קלורית. בצהריים או בערב הן יקבלו באהבה המבורגר משובח… מתאים במיוחד למי שמנסה להוריד במשקל. הלחמניות מבוססות על מתכון של אריה הרשקו, אגדת קטו מהלכת, עם שיפורים שלי.

מצרכים
60 גרם קמח שקדים
50 גרם קמח קוקוס
שתי כפות אבקת פסיליום (למשל כאן)
כפית מלח הימלאיה ורוד
חצי כפית ממתיק סוויטאנגו
שתי כפיות אבקת אפיה רצוי ללא אלומיניום
כפית חומץ תפוחים
שתי ביצים שלמות
שבעה חלבונים
עשר כפות מים
איך מכינים לחמניות קטוגניות ?
במיכל מעבד מזון מניחים את כל המרכיבים למעט מים. מעבדים דקה לתערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים שוב שתי דקות לבצק דביק. מעבירים לקערה ומכסים במגבת לרבע שעה. מחממים תנור ל 190 מעלות. בידיים רטובות מאוד מכדררים ויוצרים עיגולים חלקים מהבצק. מניחים במרווחים על תבנית התנור שעליה נייר אפייה. הכמות מספיקה לשמונה לחמניות בינוניות. אם חשוב לכם גודל אחיד תוכלו לשקול את הבצק ולחלק לשמונה. משקל כל לחמניה יהיה כ 90 עד 100 גרם. אם רוצים ניתן לפזר מעט שומשום/זרעי פשתן או צ’יה על הלחמניות. אופים בתנור חם בשליש תחתון כ 35 עד 40 דקות. מקררים לחלוטין ומקפיאים בשקית אטומה. מפשירים דקה במיקרו עטוף במגבת.

הי טליה, רציתי מאד להכין ולא היו לי מספיק ביצים במקרר. התעצלתי לרדת לקנות, אז במקום 7 חלבונים השתמשתי ב 49 גרם אבקת חלבון ללא פחמימות (בכל ביצה גדולה יש בערך 7 גרם חלבון, כך עשיתי את החישוב), והוספתי עוד קצת מים לפי התחושה.
יצאו לחמניות סוף!!! המתכון הכי טוב שניסיתי עד כה.
תודה רבה 🌸
וואו ! שדרוג מעולה ! בטוח אנסה בקרוב. תודה רבה על השיתוף
יש רעיום מה עושים עם 7 חלמונים?
הי מוריה, בודאי. תוכלי להכין פאי לימון , מוס שוקולד או גלידה אם יש לך מכונה
בוקר טוב, הכנתי את הלחמניות האלה ובמקום שתי ביצים
ושבעה חלבונים, לאיזון הנוזלים, שמתי 5 ביצים סך הכל,
יצא מעולה וטעים מאד.
אין אפשרות לצרף פה תמונה חחח סורי
הי נורית, תודה רבה על התגובה. ממש שמחה שאהבת ואני בטוחה שעוד קוראים ישאבו ממך השראה 🙂
שבעה חלבונים?
הי מיכל, כן. הלחמניות עשירות בחלבון איכותי
האם אפשר לוותר על הפסיליום, מה מטרתו בלחמניות?
הי אתי, פסיליום הוא סיב תזונתי שמסייע לעיכול והורדת כולסטרול. מעבר ליתרונות התזונתיים הוא משתמש כמסמיך (סופח נוזלים) במתכון הזה. לקמח שקדים אין יכולת ספיחת נוזלים כמו לקמח רגיל ולכן בהרבה מתכונים שמתבססים עליו מוסיפים חומר הסמכה. לא ניסיתי, אבל לדעתי אם תוותרי עליו במתכון הזה תקבלי בלילה מאוד נוזלית ותוצאה שדומה יותר לפנקייק 🙂 קל להשיג פסיליום בחנויות טבע או iherb. אם זה לא מתאפשר ממליצה לחפש מתכון אחר. גם קמח קוקוס יכול לשמש כמסמיך ויש מתכונים כאלה, ללא פסיליום ועם יותר קמח קוקוס. אני אישית מעדיפה את המתכון הזה כי יש בו הכי מעט פחמימות ואני לא אוהבת את טעם הקוקוס. קחי בחשבון שקמח קוקוס מכיל הרבה פחמימות.