בשבילי העוגה הזאת מייצגת את מה שיפה בתזונה קטוגנית. קודם כל היא עוגה שלא הולכת סחור סחור. היא ישר ולעניין – מי צריך קראסט? כולנו הרי רוצים את הקצפת. אז למה בעצם לא להכין עוגה שהעיקר בה הוא שמנת עשירה וקצפתית, שהגבינה רק מייצבת אותה. הפטל האדום נותן קצת קונטרה מסעירה של חמיצות, אבל בעדינות כירורגית. קטו היא תזונה מדוייקת, במיוחד כשזה מגיע לפחמימות.
אז זאת עוגה תכלס, נטו, ישר ולעניין. ווט יו סי איז ווט יו גט. ככזו מכינים אותה במהירות, בקערה ומיקסר. עשר דקות עבודה והיא מוכנה. משם המקרר עושה את העבודה. הדיוק בפחמימות (פטל) משלים לכם עונג בו כל ביס יהיה שונה מקודמו. תכל'ס, פרי יער עם קצפת הוא שילוב אלמותי שאי אפשר לפשל איתו. יתאימו כאן גם תות, אוכמניות, פטל או כולם יחד. לא חייבים לקשט אותה אבל בקלות תהפכו אותה למלכת היופי עם קצת פירות יער מעל או זילוף קצפת.
ומה הבונוס? אפילו הילדים אהבו את העוגה ולא הבחינו כלל שאין בה סוכרים. מי יכול שלא לאהוב עוגת תותים בקצפת?
שימו לב שגבינת נפוליאון טבעית מושלמת לעוגות קטו בזכות תכולת פחמימות נמוכה אך היא יחסית נוזלית. מומלץ לשלב גם גבינה מוצקה יותר כמו פילדלפיה. בנוסף, שימו לב שהנפוליאון מעט מלוחה. מומלץ לא להוסיף עוד מלח כאשר משתמשים בה לעוגות.
מצרכים לעשר מנות (5 גרם פחמימה , 3.5 גרם חלבון למנה)
2 חבילות גבינת נפוליאון 25% שומן בטעם טבעי (450 גרם)
1 חבילה גבינת שמנת פילדלפיה בטעם טבעי (150 גרם)
2 חבילות שמנת מתוקה
שתי חבילות פודינג וניל סוויטנגו למשל כאן
גרידה מלימון אחד
100 גרם פטל קפוא (או כל פרי יער אחר שאוהבים) מופשר ומסונן
לקישוט (לא חובה) מעט תות/ פירות יער טריים. חצי מיכל שמנת מתוקה + שתי כפות פודינג וניל סוויטנגו
איך מכינים עוגת מוס קטוגנית עם גבינה ופירות יער?
מקציפים שמנת עם פודינג סוויטנגו לקצפת יציבה. מוסיפים לקערה גבינות וגרידת לימון ומקציפים לאיחוד. מניחים מחצית מהקרם בתבנית 22 , מפזרים את הפטל המופשר והמסונן על פני הקרם. מכסים בשארית הקרם. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים במקרר לעשר שעות לפחות להתייצבות. ניתן לקשט את העוגה במעט פירות יער טריים או בחצי מיכל שמנת מוקצף עם שתי כפות פודינג וניל סוויטנגו.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?