חשבתם פעם איך זה לאכול ענן? היגגתי פה כבר לא מעט על התזונה הקטוגנית, שהחזירה לחיי מאכלים שלא חשבתי כבר שאוכל. אז הנה מאכל חדש. הרבה זמן רציתי להכין את עוגת הגבינה היפנית, האוורירית כענן, המציפה את הרשת. למרבה הצער, ידעתי שלא ניתן להכין אותה עם גבינה רזה. בחיי הטרום קטוגניים, גבינות שמנת היו מחוץ לספקטרום. בזכות התזונה נולדה עוגת גבינה יפנית ללא קמח וסוכר.
התזונה הקטוגנית המפתיעה, הפוכה מכל מה שלימדו אותנו לחשוב על אוכל ובריאות. היא מתבססת על שומן והיא פתחה לי כה הרבה הזדמנויות חדשות, שאני כבר חודשיים לא יוצאת מהמטבח. עוגות גבינה, למשל, הן חגיגת קטו אינסופית בה כל האסור מותר. מה הפלא שלקראת שבועות אפיתי כל השבוע בלי הפסקה כדי לנסות את כל מה שיש לתזונה הפלאית הזאת להציע …
עוגת הגבינה היפנית יוצאת נפלאה בגרסה הקטוגנית ולא נופלת מהמקור. אם אתם רוצים עוגה צחורה וענוגה במיוחד, הקפידו לעטוף טוב את התבנית ועל הוראות האפיה. שימו לב שהעוגה אינה תופחת באפייה, היא פשוט מקבלת מרקם אוורירי וענוג ביותר. לא דומה לאף עוגה אחרת שניסיתם.
למעשה, קל מאוד להפוך כמעט כל מתכון של עוגת שמנת עשירה לקטוגנית. את קמח החיטה המירו בקמח קוקוס והפחיתו כ 20 אחוז מהכמות. את הסוכר החליפו בסוויטנגו, מונק פרוט, אלולוז או שילוב ביניהם. ממליצה להפחית גם כאן ב 20 עד 30 אחוז כדי לצמצם טעמי לוואי. השתמשו בגבינות שמנות, מעל 25%. את הקורנפלור החליפו באבקת פודינג וניל סוויטנגו. עם זאת, למרות שזה כל כך קל וכה טעים, גם כאן לא מומלץ להגזים. עוגות גבינה הן עתירות קלוריות ומעודדות את החשק למתוק. הכי טוב לשמור אותן להזדמנויות מיוחדות, בסוף שבוע או חג.
מצרכים לעשר מנות- 2 גרם פחמימה 7 גרם חלבון 22 גרם שומן למנה
6 ביצים מופרדות
225 גרם גבינת שמנת מעל 25% בטעם טבעי רצוי פילדלפיה
200 מל שמנת חמוצה 27%
70 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)
100 גרם סוויטנגו- חצי כוס (למידע מפורט על אפשרויות נוספות ותחליפי סוכר חפשו כאן בפרק על ממתיקים)
50 גרם קמח קוקוס
20 גרם אבקת פודינג וניל סוויטאנגו -כשתי כפות שטוחות
מעט אבקת סוויטנגו לקישוט (קונים למשל פה)
איך מכינים עוגת גבינה יפנית ללא קמח וסוכר?
מוציאים את כל המצרכים מהמקרר כשעה לפני ההכנה. חיוני שיהיו בטמפרטורת החדר. מחממים תנור ל 150.
בנתיים מכינים תבנית בקוטר 22 : בחרו תבנית שנכנסת לתבנית גדולה יותר ואטומה, אותה ניתן למלא במים חמים לחצי הגובה. את תבנית העוגה מורחים בחמאה בתחתית ובדפנות. באמצעות החמאה מצמידים דף נייר אפיה לתחתית ופסי נייר אפיה לשוליים, שגזרתם לגובה התבנית. חשוב שיהיו חלקים כדי שהעוגה תצא חלקה ומושלמת. מורחים בחמאה גם את החלק הפנימי על נייר האפייה. לוקחים רדיד נייר כסף גדול ומצפים את התבנית מבחוץ. חשוב לגלגל את הקצה מעט אל תוך התבנית, כדי למנוע כניסה של נוזלים. העוגה נאפית באמבט מים.
כאשר המצרכים בטמפרטורת החדר והתבנית מוכנה, ממיסים את החמאה במיקרו בקערה בינונית. מוסיפים לה את הגבינה והשמנת ומערבבים לתערובת אחידה. מפרידים חלבונים לקערה נפרדת ואת החלמונים מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים שוב. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומבריק אך לא נוקשה. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוויטנגו.
כעת מוסיפים קמח קוקוס ואבקת פודינג וניל סוויטנגו לתערובת הגבינה. מערבלים חצי דקה במיקסר, רק עד שאחיד ללא גושים. מעבירים שליש מקצף החלבונים לתערובת הגבינה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים לאיחוד התערובות במינימום ערבוב לשמירת הנפח. מניחים את תבנית העוגה בתוך התבנית הגדולה ומוזגים לתוכה את התערובת. מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים לתבנית החיצונית מים שיגיעו לחצי גובה הבלילה. אופים בשליש תחתון של תנור חם 70 דקות עד שמזהיב יפה מלמעלה. משאירים את העוגה 30 דקות נוספות בתנור כבוי פתוח מעט ומוציאים לצינון מלא מחוץ לתנור. לפני ההגשה מנפים מעט אבקת סוכר סוויטנגו לקישוט. העוגה במיטבה ביום האפייה אך ניתן לשמור במקרר ליומיים, מגישים אחרי חימום קל.
16 Comments
שני
13/09/2024 at 14:08היי אשמח שתעזרי לי להמיר את כמות הממתיק לסוכלרוז נוזלי בעוגה הזו 🙏🏻❤️
טליה בנימיני
14/09/2024 at 06:24הי שני, תודה על השאלה. סוכרלוז נוזלי הוא ממתיק חסר נפח ולכן פחות מתאים לעוגות בהן נדרשת הקצפת חלבונים. יחס ההמרה הוא עשר טיפות לכפית אבל אני לא ממליצה כי להערכתי מרקם העוגה יפגע
מיטל
07/06/2024 at 07:42היי, תודה על המתכון, נראה מעולה! יש אפשרות להחליף את קמח הקוקוס בקמח שקדים?
טליה בנימיני
07/06/2024 at 11:48הי מיטל, לצערי לא. קמח קוקוס סופח נוזלים הרבה יותר מקמח שקדים. כדי לייצב את העוגה תידרש כמות גדולה של קמח שקדים מה שיהרוס את המרקם המיוחד של העוגה הזאת. יש הרבה מתכונים נהדרים באתר לעוגות גבינה אחרות שאינם עושים שימוש בקמח קוקוס
איילת
23/10/2022 at 17:13וואו עוגה מהממת!
תודה רבה על שיתוף המידע🙏
האם ניתן להקפיא אותה?
טליה בנימיני
23/10/2022 at 21:01הי איילת, ממש שמחה שאהבת ותודה על השיתוף. ניתן להקפיא את העוגה, בגלל המרקם המיוחד כדאי להפשיר בהדרגה (לילה במקרר או כשעה-שעתיים על השיש)
dvora
30/08/2022 at 22:54תודה על המתכון ומבקשת לדעת אופה אפשר לקנות פודינג סוויטנגט?
טליה בנימיני
31/08/2022 at 14:47תודה רבה על הפידבק 🙂 אבקת פודינג ללא סוכר של סוויטנגו ניתן להשיג בחנויות טבע ופיצוחים וגם בחנויות הגדולות של רשתות השיווק (שופרסל ואפילו חביב)
לירן
15/06/2022 at 22:16היי טליה,
אם הייתי מעדיף להחליף חלק מגבינות השמנת בגבינת מסקרפונה 40% כי אני חושש שתצא עוגה מלוחה וגם העדפה אישית בטעם,
באיזה אחוז מהגבינות היית ממליצה להמיר ל מסקרפונה ולאיזה עוגה יותר יתאים להמיר למסקרפונה (ניו-יורקית/יפנית) ?
דבר נוסף במידה ואכין את העוגה בתבנית 26’ ו אגדיל כמויות בהתאם מה יהיו זמני האפיה ?
תודה רבה,
המתכונים נראים איכותיים ומפורטים 💪
טליה בנימיני
17/06/2022 at 18:20הי לירן, תודה רבה על הפידבק 🙂 לא ניסיתי בעוגות האלה להשתמש במסקרפונה. מסקרפונה היא גבינה עשירה ו"דחוסה" יחסית ולכן מבין השתיים האלו, לדעתי תתאים יותר לניו יורקית מבחינת המרקם (היפנית היא עוגה אוורירית ו"עננית"). אפשר לנסות לשלב בניו יורקית שליש עד חצי מכמות הגבינה מסקרפונה והשאר גבינת שמנת אך יתכן והמרקם הסופי יהיה קצת "כבד" יותר מהמקור. אם אתה אוהב מסקרפונה שים לב למתכון הזה של עוגת מסקרפונה עם שטרויזל קקאו שאפשר להכין גם כעוגה גדולה ולא במנות אישיות. בכל מקרה, גבינת שמנת ניטראלית בטעמה כמו למשל נפוליאון בטעם טבעי או פילדלפיה אינן מלוחות כלל.
מיכל
10/04/2022 at 09:11טליה העוגה מעולה ותודה על המענה המהיר לשאלות שלי
טליה בנימיני
10/04/2022 at 21:21כל כך שמחה לשמוע , תודה רבה על הפידבק. שמחתי לעזור 🙂
חיה
29/03/2022 at 07:51הממתיקים המלאכותיים אין ברירה לחולי סכרת לא עלינו
אחרים צריכים להזהיר מזה מאד מאד
אנשים בריאים להשתמש בדבש או סוכר במידה מועטה יותר,במיצי פירות.הטרוף לתחליפים מיותרים לא לענין
טליה בנימיני
29/03/2022 at 15:33הי חיה, תודה רבה על התגובה. אני לא תזונאית אבל אענה למיטב הבנתי. דבש, סוכר ופירות יוצרים בגוף תגובה הורמונלית שזהה לסוכר לבן. כל סוג של סוכר גורם לעליה ברמת האינסולין ולשינויים ברמות האנרגיה בגוף (עליות/נפילות אנרגיה/עייפות). בנוסף לכך תחושת השובע לא נשמרת לאורך זמן. כאשר נצרוך סוכרים (מכל סוג) הרבה פעמים נהיה שוב רעבים אחרי זמן קצר ונחווה נפילות אנרגיה. בגלל המעגל הזה יש תופעה של "התמכרות" לסוכר (שוב, מכל סוג כולל דבש פירות וכיוב). יש סוגי ממתיקים ספציפיים שאינם מתפרקים בגוף כלל ולכן הם חסרי קלוריות ופחמימות ואינם רעילים. לא אקרא להם "טבעיים" כי גם ציאניד זה טבעי :-). לשמחתי גם בישראל ניתן כיום להשיג אותם בסופרמרקטים הגדולים- סוויטנגו, אריתרטול, סטיביה נקיה ללא תוספים וגם סוכרלוז נוזלי עם פקק צהוב הן דוגמאות מצויינות. בלי קשר, יש בבלוג לא מעט מתכונים שמכילים דבש/מייפל /תמרים למי שמעדיף ואם יש מתכון ספציפי שהיית רוצה להחליף בו את סוג הממתיק מוזמנת לשאול
אלונה
28/01/2022 at 12:53עוגת טעימה טעימה עם מרקם של ענן
תודה!
טליה בנימיני
28/01/2022 at 14:58תודה רבה אלונה 🙂 איזה כיף להתחיל ככה את סוף השבוע, ממש שמחה שאהבת