כבר כמה זמן שמבקשים ממני מתכון של ממרח שוקולד ללא סוכר . שיהיה מה למרוח על הלחם? אולי זה בגלל שצצו לאחרונה על המדפים כמה מוצרים כאלה. הרי כל סגפני הסוכר מתגעגעים. הורים מיוסרי מצפון, סוכרתיים, קטוגניים, ספורטאים ושוחרי בריאות. קשה לנו לשכוח טעמים שאהבנו. כשאני רואה ממרח בריאותי חדש על המדף אני ישר בודקת. רובם נופלים בשלב הערך התזונתי והמרכיבים. פחמימות מיותרות, שומנים מעובדים ושאר מרעין בישין. הממרחים שעוברים אותי הם תמיד יקרים מאוד ולרוב מאכזבים במבחן הטעם.
אלברט איינשטיין אמר שאף בעיה אינה יכולה להפתר עם אותה צורת חשיבה שיצרה אותה. ביחס לממרח שוקולד, צורת החשיבה הזאת כללה בעיקר סוכר לבן ושמנים מעובדים. גייסתי את איינשטיין פה לצידי, רק כדי לשכנע אתכם להתאים את המזווה. כדי לשנות את התזונה, נצטרך לפעמים להשיג חומרי גלם שונים, כאלה שאין בכל בית. המאמץ המרכזי בהכנת נוטלה 2.0 היא השגת המרכיבים. כאשר השגתם, תגלו שכל כך טעים וקל להכין ממרח שוקולד ללא סוכר בסגנון נוטלה, שאין מצב שתחזרו לקנות מן המוכן.
מהמרכיבים החדשים תכינו עוד שלל מאכלים בריאים ומיטיבים לכם ולאהובים עליכם. ממרח השוקולד החדש כה טעים ומפתה עד ששלוש פעמים השבוע הכנתי וחיסלתי הכל בשלב הטעימה, לפני שגייסתי את האיפוק הנדרש לצילום. לא היה קל !!
מתכון ממרח שוקולד ללא סוכר הוא מסוג המתכונים האהובים עלי ביותר . חמש דקות עבודה , ערבוב בקערה וזהו. יותר תגלית ממתכון. הכמות שיוצאת תמלא צנצנת קטנה של חצי כוס בערך ממרח. מעולה למילוי עוגות, עוגיות ומאפים. נפלא למריחה על לחם אבל הכי הכי אני אוהבת אותו על כפית, טיפוס פשוט.
אני מעדיפה לשמור את הממרח במקרר ולכן אני מכינה אותו כך שלא יהיה קשה מידי לאחר קירור ועדיין ניתן למריחה. כדי להשיג תוצאה רכה נשתמש במעט חמאת קקאו והרבה שמן בריא נוזלי. נמתיק את ממרח הנוטלה באלולוז נוזלי. ממתיק חסר טעם לוואי שאינו מתקשה בקירור. כל המתכון מכיל כ 4 גרם פחמימה נטו
מצרכים
כף גדושה חמאת קקאו ( כ 20 גרם)
2 כפות מחית/חמאת אגוזי לוז טבעית (כ 30 גרם)- אפשר להכין לבד מאגוזי לוז -ראו בהערות
6 כפות שמן MCT (או כל שמן בטעם ניטראלי. מומלץ לא מעובד כמו שמן אבוקדו או המפ)
6 כפות ממתיק אלולוז נוזלי – למשל כאן (או שש כפות אבקת אלולוז שמרתיחים לסירופ עם כף מים)
כף אבקת מונק פרוט/אריתרטול/סוויטנגו טחון למרקם אבקת סוכר
כף גדושה אבקת קקאו (רצוי הולנדי מעל 20% שומן או קקאו נא) למשל כאן
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
קמצוץ קטן מלח, רצוי הימלאיה ורוד
איך מכינים ממרח שוקולד ללא סוכר
מניחים חמאת קקאו בקערית חסינת חום קטנה וממיסים דקה במיקרוגל. אם לא נמסה לגמרי מחזירים לעוד שלושים שניות. כשהכל נמס מוסיפים ממתיק אבקתי, אבקת קקאו ומחית לוז. מערבבים היטב. מוסיפים וניל מלח שמן ואלולוז ומערבבים למחית אחידה ונוזלית. מעבירים לצנצנת או קופסה קטנה וסוגרים במכסה. מניחים במקרר. הממרח מתייצב לאחר כשעה-שעתיים. ניתן לאחסן בקופסה אטומה במקרר עד חודשיים.
הערות
- ניתן להכין לבד מחית אילסרים. הניחו אגוזי לוז קלופים על נייר אפיה בתבנית וקלו אותם ב 150 מעלות עד הזהבה קלה וריח קליה. כ 20 דקות. טוחנים במעבד מזון לאבקה ומוסיפים מעט (1-2 כפות) שמן צמחי עם טעם ניטראלי. טוחנים שוב למחית חלקה. את כמות האגוזים התאימו לגודל מעבד המזון שלכם. אם יש לכם טוחן/קוצץ קטן תוכלו לעבוד עם כוס או שתיים אגוזים. אם מעבד המזון שלכם גדול יהיה נוח לעבוד עם 4-5 כוסות.
- הממרח יחסית רך בטמפרטורת החדר (בעיקר בקיץ) ומוצק יותר לאחר קירור, במרקם של ממרח שוקולד. ככה אני אוהבת אותו ביותר. אם אתם אוהבים אותו מוצק יותר או שאתם מעוניינים לשמור אותו בטמפרטורת החדר (ללא קירור), תוסיפו כף נוספת של חמאת קקאו למתכון. שאר הרכיבים ללא שינוי.
- ניתן להמיר את חמאת הקקאו בשמן קוקוס למי שאוהב את הטעם (יחסית דומיננטי) או בחמאה רגילה. אם השתמשתם בחמאה המרקם יהיה מוצק יותר וחובה לאחסן במקרר.
12 Comments
לנה
21/04/2024 at 23:05הכנתי את המתכון באמצע הלילה ובטעות התבלבלתי בין כל המתכונים והאריזות מאיי הרב שנורא מבלבלות.
הוספתי למתכון עוד 6 כפות סוכר קוקוס, בנוסף לכל שאר המריכיבים. יצא מאד טעים
השאלה כמה זה קיטו וכמה זה בריא באמת להביא אותו לילדים? 🙂
טליה בנימיני
21/04/2024 at 23:18הי לנה, איזה כיף לי שיש עוד אנשים שמבשלים באמצע הלילה 🙂 חשבתי שזה רק אצלי. סוכר קוקוס הוא לא קיטו כי למרות שהוא ממקור טבעי והרבה פחות מעובד מסוכר לבן, הוא עדיין עתיר פחמימות. הוא יותר בריא מסוכר לבן ולכן אם האלטרנטיבה של הילדים זה ממרח שוקולד קנוי אז בוודאי שזה עדיף בהרבה…
בלה
05/04/2024 at 06:18שלום! האם ראיתי נכון לגבי השימוש בדמן המפ? כי בגדול זה שמן קנאביס 🤔😳
טליה בנימיני
05/04/2024 at 17:57הי, כן. זרעי המפ וגם שמן המפ מיוצרים מצמח הקנאביס אבל אין בהם את המרכיבים הממסטלים. הם נחשבים לסופר פוד בגלל הערך התזונתי המשובח שלהם.
דניאלה
20/06/2023 at 21:13שלום
המתכון טעים מאוד ובעלי שעושה את הדיאטה הקטוגנית (בקרוב אצלי אמן..)מאוד אוהב אותו
אין לי את החמאת קקאו שהזכרת אז אלתרתי במקומה חמאת שקדים.
והוספתי בסוף קוקוס טחון שנותן רעננות .
מקנאה בבעלי שאוכל את זה לבד
(:
תודה רבה וישר כח על הרצונות והכיסופים לחיים בריאים יותר וזיכוי הרבים !
טליה בנימיני
20/06/2023 at 23:17איזה כיף לי לקבל כזה פידבק ! ריגשת אותי ממש ממש ! כל הכבוד על האלתור והיצירתיות במתכון ועל ששיתפת ❤️
לילך
23/05/2023 at 19:09הי טליה, תודה על אתר כך כך מפורט, מאורגן ומונגש גם לרפי אפייה כמוני . אני קטוגנית שנה שלישית ורק היום הכרתי את האתר שלך ובמקרה … או שלא ..חחח .מיד הכנתי את מתכון הפיצה המדהים ( ללא צורך באפייה מוקדמת ) והתפריט לערב שבועות … נסכם שכל מה שהעלית בסרטון ביוטיוב יהיה על השולחן .
עכשיו סיימתי להכין את ה"נוטלה" . לי בבית יש אריטרול וסוויטנגו . כך שהכנתי עם מה שיש לי ( ממתינה להזמין מהייארב לאלולוז אבקה , כרגע אין במלאי ) .
שאלתי : האם גם לאלולוז ( אבקה ו/או נוזל ) יש אפקט קרור בפה ( כמו מנטה ) , כי לנוטלה שלי יש טעם טעים אך בסוף הביס יש את האפקט קרור בפה .
טליה בנימיני
24/05/2023 at 10:35הי לילך , כל כך שימחת אותי עם המסר שלך ! תודה רבה רבה על המילים החמות. אלולוז הוא חסר טעם לוואי לחלוטין ולכן אני עושה בו שימוש נרחב גם בגרסה האבקתית וגם בנוזלית. שימי לב שיש באיהרב כמה מותגים של אלולוז אבקתי ואין הבדל משמעותי ביניהם באיכות. אני קונה לפי המבצע /המחיר באותו הרגע. גם אני לא אוהבת את טעם הלוואי של האריתרטול ואני כמעט אף פעם לא משתמשת בו כממתיק בלעדי. עוד תכסיס שאני תמיד ממליצה עליו זה לשלב כמה סוגי ממתיקים כדי לנטרל טעמי לוואי . אריתרטול-מונק פרוט- סוכרלוז נוזלי- סטיביה נקיה … כמה שמשלבים יותר סוגים ככה טעמי הלוואי פוחתים.
מיכל
18/01/2023 at 18:25הי
האם אפשר להחליף את חמאת הקקאו במשהו אחר? בגלל ענייני כשרות. לא מוצאת בכשרות טובה…
טליה בנימיני
19/01/2023 at 16:44הי מיכל, תודה על השאלה. חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי חמאת קקאו פרווה עם כשרות בד"צ חתם סופר (תלחצי על הקישור ותוכלי לרכוש אותה מהאתר של נפלאות הקולה). מקווה שזה יענה לצורך. במידה ולא, אפשר להשתמש גם בשמן קוקוס אם אוהבים את הטעם או בחמאה רגילה שתהפוך את הממרח ליותר קשה והוא ידרוש זמן מחוץ למקרר כדי שאפשר יהיה למרוח אותו. באופן כללי אני פחות ממליצה על התחליפים במתכון הזה כי התוצאה תהיה פחות טובה לטעמי… מקווה שעזרתי.
אתי
25/02/2023 at 09:44היי טליה! תודה על המתכונים הנפלאים. לגבי האלולוז. האם ניתן להחליף לממתיק אחר? באיזה יחס?תודה!
טליה בנימיני
25/02/2023 at 14:18הי אתי, תודה רבה על הפירגון 🙂 🙂 אלולוז הוא לא רק ממתיק חסר טעם לוואי, יש לו גם תרומה מרקמית ייחודית ובזכותו הממרח נשאר רך יחסית וניתן למריחה ישר מהמקרר. אפשר להחליף אותו בממתיקים אחרים ולקבל תוצאה טעימה, אבל יתכן שהמרקם יהיה מוצק יותר. במזג אוויר קר אפשר לשמור ממרח כזה לכמה שבועות גם מחוץ למקרר כדי שלא יתקשה (במיוחד אם הצנצנת מעוקרת וסגורה היטב) או להוציא מהמקרר חצי שעה לפני שמורחים. אם את לא שומרת על תזונה דלת פחמימה תוכלי להשתמש בסירופ עולש, אגבה וכד'. לגרסה דלת פחמימה אפשר להשתמש במייפל מתאים, יש המלצות כאן