עוגיות אוריאו בארה"ב הן נכס צאן ברזל קצת כמו ופלים "מן" בישראל. הן הומצאו לפני למעלה ממאה שנה ונחשבות לעוגיות הפופולאריות ביותר ביבשת אמריקה. אז מה שווה בלוג מתוקים בלעדיו ? רק שהפעם עוגיות הסנדוויץ האלמותיות יהפכו את עורן השחום ויהיו עוגיות אוראו קטוגניות למהדרין. בלי גרם אחד של גלוטן. בלי קמח או סוכר
בילדותי הן לא היו נפוצות בארץ וכך יצא שעוגיות אוריאו פרצו לחיי בצורה כמעט אקראית, אי שם בסוף שנות העשרים לחיי. זאת היתה תקופה של שינויים ולבטים מקצועיים. עבדתי עד אז בתחומים של משאבי אנוש, הדרכה ומכירות והרגשתי החמצה קבועה, שהלכה והתעצמה עם הזמן. בן זוגי היה אז שכיר היי טק מתוסכל וביחד החלטנו שזה הזמן לצאת למסע שחלמנו עליו עוד מימי האוניברסיטה. קנינו כרטיס בכיוון אחד למרכז אמריקה. מקסיקו סיטי.
כשעזבתי את העבודה עבור הטיול, הפסיכולוג הארגוני החכם שעבדתי אצלו קנה לי ספר על פרסום ושיווק וגילה לי שזה מה שנועדתי לעשות. עם המחשבות האלה יצאתי לדרך ארוכה. רגע לפני שלושים.
עוגיות אוראו, מסעות ותוכים ירוקים
מרכז אמריקה ליוותה אותנו דרך חלונות של אוטובוסי ברזל ישנים, שפה ושם עוד נוסעות בהן תרנגולות. היה זה מסע מופלא ואינטנסיבי של חצי שנה. עברנו באיזורים נידחים וכפריים מאוד. ישנו בחדרים פשוטים באיזורים לא מתויירים בהם לא תמיד מצאנו אוכל שהתאים לחיך המערבי שלנו. אך היה דבר שמצאנו תמיד. מנחשים? אוריאו. אפילו בכפר הנידח ביותר, שבמכולת שלו פריטים בודדים. בצד טבק וקולה מאובקת, מצאנו גליל אוריאו מוכר ומנחם.
כך קרה, שבמשך ימים ושבועות, העוגיות הכל-אמריקאיות הפכו למרכיב מרכזי בתזונה שלנו (וגם כיבוד דחק לעת מצוא לבעלי חיים שנקרו בדרכנו). חמש עוגיות לארוחת בוקר. עוד שתיים לארוחת עשר וכך הלאה. עד שנמצא מקום הגון שאפשר לאכול בו. ידעתם שתוכים ירוקים אוהבים אוריאו במיוחד ?
במהלך המסע, בן זוגי שהיה שכיר, הגה את הסטארטאפ הראשון שלו והפך לסטארטאפיסט סדרתי. בסופו ידעתי שהפסיכולוג צדק והשגתי את העבודה הראשונה שלי בתחום, כתקציבאית במשרד פרסום.
כמעט שני עשורים חלפו מאז. הבחירות שעשינו הוכיחו את עצמן ולשנינו קריירה משגשגת. אנחנו מזמן לא אוכלים אוריאו ושומרים על אורח חיים בריא וספורטיבי. לאחרונה אנחנו נמנעים לחלוטין מסוכר ופחמימות אבל קשה לומר ששכחנו אותן. העוגיות השחורות לבנות בטעם קקאו וניל, עם רמז המליחות הממכר. איך אפשר לשכוח ?
כיף גדול לסגור פה מעגל עם העוגיות הקלאסיות. הפשוטות -יוקרתיות. רק שהפעם הן עוגיות אוראו קטוגניות , שמתאימות במיוחד לנמנעים מגלוטן וסוכרים. הגרסה הזאת פחות מתאימה לחיות בר וילדים, אך ממכרת עבור שוחרי בריאות, צקצקני קמח ומדחיקי פחמימות. ראו הוזהרתם.
מצרכים
לעוגיות
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 חלמונים
3/4 כוס ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ סוויטנגו או סוורבה לגרסה ללא סוכר)
1/3 כוס אבקת קקאו איכותי ללא תוספים למשל כאן
שלוש כפות שטוחות קקאו שחור (או עוד קקאו רגיל)- להשיג בחנויות אפיה וחנויות פיצוחים
1/2 כפית מלח הימאלאיה ורוד
חצי כפית קסנטן גם למשל כאן
חצי כפית סודה לשתיה
140 גרם קמח שקדים או שקדים מולבנים טחונים לאבקה
למילוי
80 גרם אבקת סוכר שמתאימה לתזונה שלכם , סוויטנגו טחון או סוורבה לגרסה ללא סוכר
חמישים גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כפית מחית /תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח הימאליה
כף וחצי שמן קוקוס , למי שלא אוהב את הטעם נסו שמן קוקוס בטעם חמאה
איך מכינים עוגיות קטוגניות בסגנון אוראו ?
במיקסר מקציפים ממתיק וחמאה לקרם אחיד, מוסיפים חלמונים ומקציפים לאיחוד. מוסיפים את שאר מצרכי העוגיה ומקציפים דקה במהירות איטית עד שמתקבלת עיסה הומוגנית. מכסים בניילון ומעבירים לשעה במקרר. מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפיה ומשטחים באמצעות מערוך ליריעת בצק בעובי אחיד של חצי ס"מ.
באמצעות קורץ עוגיות או כוסית ליקר קורצים מיריעת הבצק עוגיות עגולות אחידות. מניחים את העוגיות ברווחים על ניר אפיה בתבנית. אופים בתנור חם בשליש תחתון כ- 12 דקות ומצננים לחלוטין. העוגיות יוצאות מהתנור רכות. הן הופכות פריכות לאחר צינון. במידה והן נשארות רכות לאחר צינון, מחזירים לתנור לחמש דקות נוספות. מצננים את העוגיות לחלוטין (!) לפני המילוי.
מכינים את המילוי: בעזרת מזלג מערבבים בקערית חמאה, אבקת ממתיק, וניל ומלח לקרם אחיד. מניחים כפית שטוחה מילוי על עוגיה ומורחים כמעט עד לשוליים. מצמידים עוגיה נוספת ולוחצים קלות להדבקה. מאחסנים במקרר בקופסה אטומה שלושה ימים או חודש במקפיא.
הערות
- צבען השחור של עוגיות האוראו מושג בזכות הקקאו השחור. לגרסה כמה שיותר קרובה למקור כדאי לנסות להשיג אותו
- אם אתם מחפשים עוגיות קטוגניות פשוטות וסטנדרטיות יותר תציצו כאן
- למידע נוסף על תחליפי סוכר ואפיה ללא גלוטן ודלת פחמימה שווה לקרוא את המדריך לחומרי הגלם (ממש בסוף המדריך תמצאו גם המלצות למוצרים מוכנים לאכילה ומומלצים)
2 Comments
רונה
10/12/2023 at 17:05וואוווו, עוד מתכון להתעלף ממנו. עשיתי עם קקאו רגיל ויצא מופלא. תודה❣️ האמת תכננתי לפורר ולשים כתחתית ל"מעדנים" אבל לא נראה לי שישאר. מה אני עושה עכשיו עם כל השמנת המתוקה שלי?
טליה בנימיני
14/12/2023 at 18:31איזה כיףףףף לי שאת כאן איתי ומזכירה לי אוצרות נשכחים ❤️ אני הייתי הולכת על גלידה