כל הילדים אוהבים דונאטס. הקטנים וגם הגדולים :-). אז למה בעצם לא להכין דונאטס מקמח כוסמין, שיהיה בריא ומזין יותר ? אם תחשבו על זה, בעצם חלק לא מבוטל מהבלוג הזה עסוק בהסחות דעת וטשטוש עקבות. כדור תמרים בתחפושת של כדור שוקולד , בראוניז משעועית שחורה, סופלה שוקולד מביצים ואגוזים. הכי טוב- כדורי תמרים טחינה בהם מעט ביסקוויטים משמשים כפיתיון לילדים לא עירניים עבור כל הטוב שיש מסביב …
כמה תחבולות אנחנו עושים כדי להכניס לילדים קצת ויטמינים, חלבון וסיבים תזונתיים . דונאטס מקמח כוסמין אינו שונה. הבצק עשוי מחומרי גלם מזינים כמו קמח כוסמין מלא ויוגורט (אפשר להשתמש ביוגורט חלבון!). אם מכינים לילדים גדולים, יש סיכוי טוב שהם יהיו להם טעימים כפי שהם, בלי ציפוי.
יחד עם זאת, רוב הילדים (וגם חלק מהמבוגרים שאני מכירה) אוכלים דונאטס רק בשביל הציפוי. ממש כפי שהם אוכלים עוגת שוקולד. אם תכינו את הציפוי משוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים (מעל 55%) תשמרו על המתכון בריא יחסית, אך ילדים בררנים עשויים שלא לאהוב אותו. לפעמים אני מכינה את הציפוי משוקולד צבעוני. התוצאה, אמנם, קצת פחות בריאה, אבל תפיל בפח גם ילדים בררנים. תרגילי הסחה כבר אמרנו …
אני מאלה שחושבים שזה בסדר, לפעמים, להחביא הרבה כוסמין מתחת למעט שוקולד לבן. זה עדיין בריא בהרבה מרוב האלטרנטיבות ומאוד מספק לילדים. במיוחד אם הם גדולים. כך הם לא מרגישים שמשהו נחסך מהם. מאחר וילדים מושפעים מאוד מהצורה והקישוטים אני ממליצה להשקיע גם במזרה שוקולד מריר איכותי העשוי שוקולד אמיתי (למשל זה). מעט ממנו יכול לעשות קסמים גם עם ילדים סרבנים. לפעמים אני משתמשת גם בסוכריות צבעוניות עם צבעי מאכל טבעיים.
ליצרנית השוקולד העילי ולרונה יש שוקולד צבעוני משובח ואיכותי מאוד בטעמי פטל, לימון יוזו , תפוז ועוד. השוקולד יקר מאוד, אבל מספיקה כמות קטנה ממנו לציפוי וקישוט. אני אוהבת לקנות אותו כאן. את הדונאטס אופים בתנור בתבנית מיוחדת כמו זאת או בטוסטר בסגנון מולטיקייק.
דונאטס מקמח כוסמין- מצרכים
כוס וחצי קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין 70%
כפית וחצי אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתיה
מיכל יוגורט לבן (אפשר יוגורט חלבון)
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
ביצה
רבע כוס מייפל טבעי אורגני
חצי כוס חלב סויה שאוהבים או רגיל
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
לציפוי:
חצי כוס שוקולד – מריר (מומלץ 50%-60%), לבן או צבעוני
שתי כפות חמאת קקאו (אפשר להמיר בשמן קוקוס)
איך מכינים דונאטס מקמח כוסמין ?
מערבבים בקערה קמח כוסמין, אבקת אפייה וסודה לשתייה. אם שמן הקוקוס אינו במצב נוזלי מחממים אותו כעשרים שניות במיקרו בקערית קטנה. מוסיפים לקמח את כל הנוזלים – ביצה, יוגורט, חלב, מייפל, וניל ושמן. מערבבים לבלילה אחידה. הבלילה צריכה להיות רק מעט יותר סמיכה מבלילה של פנקייק. מחממים תנור ל 200 מעלות (או משמנים ומחממים טוסטר מולטי קייק). משמנים את התבנית במעט שמן קנולה. באמצעות כף ממלאים את השקעים ואופים עד שמזהיב ומתייצב כרבע שעה -עשרים דקות. במולטיקייק הדונאטס מוכן תוך כשלוש דקות.
להכנת הציפוי ממיסים שוקולד וחמאת קקאו (או שמן קוקוס) במיקרו בעוצמה גבוהה לדקה אחת. אם מכינים כמה סוגי ציפוי מכינים כמות קטנה יותר בכמה קעריות. מערבבים לתערובת נוזלית. טובלים את הדונאט המוכן בקערית הציפוי וכאשר הוא מצופה יפה מניחים על רשת לייבוש. אפשר להוסיף בשלב זה קישוטים נוספים כמו סוכריות שוקולד (ממליצה להשקיע במזרה שוקולד שעשוי משוקולד אמיתי או בסוכריות המכילות צבעי מאכל טבעיים)
גיוון:
- דונאטס שוקולד -הוסיפו שתי כפות קקאו איכותי לבלילה (ואפשר גם כפית נסקפה מומסת במעט מים רותחים לדונאטס קפה.
- סופגניות מתובלות -הוסיפו לבצק רבע עד חצי כפית קינמון ו/אגוז מוסקט
- דונאטס הדרים- הוסיפו גרידת לימון או תפוז
- סופגניות אוכמניות- הוסיפו חצי כוס אוכמניות קפואות לבלילת הבצק
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?