אני כל כך אוהבת מרציפן! בכל הצורות, הצבעים והטעמים. אפשר להגיד שיש לי פטיש לבצק המתוק הזה. למעשה, אני עורכת ניסיונות בהכנת מרציפן ביתי מאז שנכנסתי למטבח. במתכון המקורי יש תועפות של אבקת סוכר שנותנת מרקם חלק למאסה וגם מתיקות (יש להודות, לפעמים מוגזמת). למעשה סוכר לבן הוא המרכיב המרכזי ברוב המרציפנים הקנויים. לכן, לפתח מתכון של מרציפן ללא סוכר, בריא יותר, מתוק הרבה פחות, שאין בו סוכר לבן הוא עבורי לא פחות משליחות.
במתכון הזה המרכיב העיקרי הוא שקדים טבעיים, שמקבלים מתיקות עדינה מדבש וטעם מרציפני עדין מתמצית שקדים. קוביות קליפות הדרים אינן חובה אך הן מוסיפות מרקם נגיס ומתחברות היטב לטעמי השקדים. חשוב מאוד לעבוד עם תמצית שקדים איכותית אחרת יהיה למרציפן טעם לוואי. אל תשוו אותו למרציפן הקנוי כי הוא מתוק הרבה פחות ושקדי הרבה יותר אבל אם אתם אוהבים את הבצק הדביק הזה כמוני יש סיכוי שתתאהבו. ואם אתם בין המכורים, שווה לבדוק גם את המתכון של עוגה ללא קמח שהוא עוגת המרציפן הכי טעימה שתכינו.
מצרכים
כוס וחצי שקדים מולבנים שלמים
כף מחית שקדים (כמו "שקדיה")
שלוש כפות דבש טבעי מגובש (לגרסה ללא סוכרים אפשר תחליף דבש)
3-4 טיפות תמצית שקדים איכותית
ארבע כפות קליפות הדרים מסוכרות (לא חובה)- בקוביות או "שרוכים"
איך מכינים מרציפן ללא סוכר?
טוחנים היטב שקדים במעבד מזון חזק (כמו "נינג'ה") , מוסיפים את שאר המרכיבים למעט קליפות הדרים ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצר בצק חלק וקצת דביק . אפשר לטחון את השקדים במטחנת תבלינים שמתאימה לאגוזים ולערבב בקערה עם שאר המרכיבים
אני אוהבת לעבד את העיסה בפולסים לא "עד הסוף" ולהשאיר מרקם קצת לעיס. ילדים יאהבו יותר מרקם חלק. מעבד מזון חזק יכול להגיע למרקם חלק לחלוטין, אבל אז יתכן וחלק מהשמן שבשקדים יפרד מהבצק. אפשר לספוג אותו בנייר סופג בהמשך. בשלב זה אם בחרתם להוסיף קליפות הדרים קוצצים לקוביות קטנות ולשים בידיים לתוך הבצק
בידיים רטובות מגלגלים לכדורים או מהדקים בתבנית פרלינים. את התבנית הניחו במקרר לשעה ואז חלצו את המרציפנים ושמרו בקופסה אטומה במקרר. גם תבניות צורניות לקרח כמו אלו שקונים ב"איקאה" יתאימו כאן. נשמר לחודש לפחות במקרר. אם מעט שמן נפרד מהמרציפנים המוכנים (יכול לקרות בגלל עיבוד יתר של העיסה) ניתן לספוג בנייר סופג
גיוון
- הוסיפו קליפת תפוז מגוררת לקבלת טעם הדרי מודגש
- החליפו את קליפות ההדרים בכף "מרמלדה"- ריבת תפוזים סמיכה ואיכותית
- למרציפן בטעמים הוסיפו לעיסה 1-2 כפות ריבה איכותית כמו ריבת פטל או משמש
6 Comments
איתמר
26/01/2023 at 09:57היי, החלפה של תמצית שקדים בתמצית וניל איכותית תיתן תוצאה טובה?
טליה בנימיני
28/01/2023 at 00:59הי איתמר, תודה על השאלה. לא ממליצה לוותר על תמצית שקדים במתכון הזה מאחר והוא מעניק את הטעם והארומה של המרציפן. לשקדים רגילים או קמח שקדים אין מספיק טעם "מרוכז" כזה
הילה
31/03/2022 at 23:13איזה כיף האתר שלך! אנסה את המתכון הזה מחר 🙂
האם אפשר להוסיף גם פיסטוקים למתכון הזה ולהפוך את זה למרצפן פיסטוק בשילוב עם השקדים?
טליה בנימיני
01/04/2022 at 02:15תודה רבה על הפירגון 🙂 את בהחלט יכולה לשלב פיסטוק טבעי במתכון הזה אבל לא בטוחה שתקבלי את הטעם והצבע האופייניים. אם בא לך מרציפן פיסטוק ממליצה לבדוק את המתכון הזה
שבת שלום
Ikit
16/03/2022 at 16:17אם יש לי שקדים טחונים, זה טוב? וכמה צריך?
טליה בנימיני
18/03/2022 at 13:52הי, תודה על השאלה. אפשר להשתמש בשקדים טחונים אבל שימי לב לא להשמיט את תמצית השקדים ולהשתמש בתמצית איכותית. אחרת יתקבל טעם שטוח ולא "מרציפני". הייתי מתחילה בכוס קמח שקדים ומוסיפה בהדרגה לפי הצורך אם המרקם דליל מידי. בהצלחה !