במשך תקופה ארוכה חיפשתי עוגיות טעימות המבוססות על חלבון ושומן וכמעט נטולות פחמימות לחלוטין. כאלה שמתאימות לספורטאים ואפילו (בשינויים קלים מאוד) לתזונת פליאו או קטו. אחרי לא מעט ניסיונות, קיבלתי עוגיות קוקוס דלות פחמימות בטעם שוקולד. עוגיות רכות וענוגות שסיפקו גם את החיך האנין של הבודי בילדר.
העוגיות האלו נגיסות אך אינן פריכות ומרקמן מזכיר יותר עוגות שוקולד קטנות. אם אתם נמנעים מפחמימות, סיכוי טוב שתעריכו את העננה הקטנה והרכה הזאת של עונג. כמות הסוכר במתכון נמוכה כך שכל עוגיה מכילה פחות מכפית סוכר. פחות ממה שרובנו שמים בקפה. השתמשו בתחליף סוכר איכותי כמו סווטיאנגו כדי להפוך את העוגיות לקטוגניות.
אם אתם מחפשים עוגיות דלות פחמימות ולא אוהבים קוקוס, נסו את העוגיות האלו . הן נפלאות גם ללא ריבה, כארוחת ביניים קלה או בצד כוס תה ואין להן טעם של קוקוס בכלל.
מצרכים לכ 30 עוגיות
5 ביצים
כף גדושה מאוד קקאו איכותי (רצוי הולנדי)
חמש כפות שמן קוקוס
6 כפות סוכר דמררה (או חצי סוכר קוקוס וחצי דמררה) או תחליף סוכר (מונק פרוט/סוויטאנגו/אלולוז)
כוס וחצי קמח קוקוס (להשיג בחנויות הטבע או במחלקת המזון הבריאותי במרכולים הגדולים)
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
כפית אבקת אפיה
איך מכינים עוגיות קוקוס דלות פחמימות?
אם שמן הקוקוס מוצק ממיסים במיקרו למצב נוזלי בקערית קטנה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת, מוסיפים את תערובת השמן, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת אפיה, קקאו ,קמח קוקוס, מלח ומערבבים היטב. התערובת המוכנה מזכירה קצת מרקם של גלידה. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות . מחממים תנור ל 160 מעלות , בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן ומניחים על נייר אפיה בתבנית. העוגיות אינן מתפשטות כך שניתן לערוך בצפיפות. אופים כ 25 דקות עד שמרקם העוגיה יציב ומקררים לחלוטין. מאחסנים בקופסה אטומה שבוע מחוץ למקרר או חודש במקפיא.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?