וואו. כמה שאני אוהבת עוגיות כאלה. עוגיות קלות להכנה שמכינים בכף וקערה ממרכיבים בריאים ומזינים. הן נטולות גלוטן ולקטוז, עשויות על טהרת השיבולת שועל ובטעמן אין להן מה להתבייש מול כל עוגיה רגילה (שאינה בריאה בהגדרה). עוגיות שיבולת שועל ללא קמח הן "בריאות בסתר" ואהובות במיוחד על ילדים.
כאשר הבאתי אותן למסיבת החלפת בגדים קהילתית שארגנתי בשכונה, אחת האורחות לא הניחה לי עד שאתן לה את המתכון. למחרת המשיכו טלפונים והודעות, כולם שואלים על המתכון. כמו תמיד, הכי מרגשים אותי הילדים שהתאהבו בעוגיות. אבל כשחבר "פודי" שאכל כבר הכל כתב לי בהודעה שזה חטיף הגרנולה הכי טעים שאכל מימיו (טוב, נוותר לו על ההגדרות 🙂 ) הבנתי שמדובר במתכון מנצח ושאני חייבת לשתף אתכם בדחיפות.
לאחר ניסיונות רבים במתכונים שונים לאורך שנים, ביססתי את המתכון של עוגיות שיבולת שועל ללא קמח על המתכון הזה , שעבר "הבראה" קלה. הן הרבה יותר קראנצ'יות וקרמליות מעוגיות שיבולת שועל קלאסיות. לא צריכות מקרר ולכן אידאליות לפיקניק או כמתנה. שימו כמה עוגיות בשקית צלופן קשורה בחוט ראפיה או סרט, ויש לכם שי קטן, מושקע ומרשים, שמתאים לכל אירוע.

מכירים את זה שעוגיות מתפשטות יותר מידי בתנור ומתערבבות זו בזו? אז כאן התחכמנו להן. פשוט אופים את העוגיות כמשטח אחד גדול וחותכים לריבועים באמצעות גלגלת פיצה לאחר האפייה. אפשר בהחלט גם ליצור כדורים קטנים ולאפות בצורה רגילה אבל ראו הוזהרתם- יש לשמור על רווחים. העוגיות מתפשטת מאוד. אלה עוגיות שיבולת שועל הכי טעימות שאני מכירה…. ראו הוזהרתם, קשה לעמוד בפניהן.
אם אין לכם עדיין מכונה לטחינת קפה ותבלינים, תוכלו לרכוש קמח שיבולת שועל מן המוכן או לקנות אחת כזאת בכמה עשרות שקלים בכל סופר גדול. היא תשמש אתכם היטב במתכונים בריאים, בעיקר לטחינת אגוזים אבל גם שיבולת שועל, כמו במתכון הזה.
מצרכים
כוס שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן – שיבלת שועל GF)
כוס ורבע שיבולת שועל טחונה דק מאוד במטחנת תבלינים (או קמח שיבולת שועל למשל כאן)
שש כפות (75 גרם) סוכר דמררה (לגרסה ללא סוכר מונק פרוט מוזהב והכי מומלץ סוורבה בסגנון סוכר חום)
שש כפות (75 גרם) סוכר קוקוס (אפשר עוד סוכר דמררה) למשל כאן
שליש כוס (80 גרם) שמן קוקוס
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
ביצה אחת
כפית תמצית וניל או גרידה מתפוז אחד
שליש כוס שוקולד צ'יפס מריר מעל 60% מוצקי קקאו (או 60 גרם שוקולד מריר קצוץ בסכין)
איך מכינים עוגיות שיבולת שועל ללא קמח ?
מחממים תנור ל 160 מעלות
מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את הרטובים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים לתערובת לנוח לחצי שעה לפחות (בקיץ במקרר) .משטחים את התערובת על תבנית תנור שעליה נייר אפיה בשכבה דקה ואחידה ככל האפשר לצורת מלבן או ריבוע. ניתן לרדד עם מערוך בין שתי שכבות של נייר אפיה (או לשים ניילון נצמד מעל) או בידיים רטובות.

אופים בתנור החם כעשרים- עשרים וחמש דקות עד שהתערובת משחימה וריח קרמל כבד מתפשט בבית. להיזהר מאפיית יתר מאחר והעוגיות מתקרמלות ונשרפות בקלות. מניחים להתקרר מחוץ לתנור חמש דקות ואז מניחים את המשטח על קרש חיתוך גדול וחותכים לריבועים או מלבנים באמצעות גלגלת פיצה. מניחים להתקרר לחלוטין על רשת ושומרים בקופסה אטומה.

שימו לב- העוגיות יוצאות מהתנור רכות והן מתקשות כאשר הן מתקררות. חיתכו את העוגיות כאשר המשטח כבר יציב לחיתוך ולא רך אך עדיין חמים. אל תחכו עד שיתקרר לגמרי , אז העוגיות הופכות קשות ויתפוררו יותר בחיתוך.
אפשר גם להכין עוגיות שיבולת שועל בצורה מסורתית- לגלגל כדורים מהתערובת בידיים רטובות ולסדר בתבנית ברווחים (העוגיות מתפשטות מאוד!) . הקפידו לחמם את התנור היטב מראש ולתת לתערובת זמן מנוחה לפני האפיה.

עוגיות שיבולת שועל בריאות ומופלאות מחממים תנור ל 160 מעלות מערבבים את החומרים היבשים בקערה מוסיפים את הרטובים ומערבבים לתערובת אחידה מניחים לתערובת לנוח לחצי שעה לפחות (בקיץ במקרר) משטחים את התערובת על נייר אפיה בתבנית גדולה. יוצרים שכבה אחידה ודקה ככל האפשר בצורת ריבוע או מלבן. הכי נוח לעבוד עם מערוך בין שתי שכבות של נייר אפיה. אופים בתנור החם כעשרים- עשרים וחמש דקות עד שמזהיב וריח קרמל כבד מתפשט בבית. להיזהר מאפיית יתר מאחר והעוגיות מתקרמלות ונשרפות בקלות. מניחים להתקרר מחוץ לתנור חמש דקות. העוגיות יוצאות מהתנור רכות והן מתקשות כאשר הן מתקררות מניחים את המשטח על קרש חיתוך גדול וחותכים לריבועים או מלבנים באמצעות גלגלת פיצה. חיתכו את העוגיות כאשר המשטח יציב לחיתוך אך עדיין חמים. אל תחכו עד שיתקרר לגרי , אז העוגיות הופכות קשות ויתפוררו יותר בחיתוך. מניחים להתקרר לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה. אפשר גם להכין בצורה מסורתית- לגלגל כדורים בידיים רטובות ולסדר בתבנית ברווחים (העוגיות מתפשטות מאוד!) . הקפידו לחמם את התנור היטב מראש ולתת לתערובת זמן מנוחה לפני האפייהעוגיות שיבולת שועל
רכיבים
הוראות הכנה
הערות
10 Comments
הילה
25/01/2025 at 20:42האם אפשר שמן קוקוס להחליף בחמאה?
טליה בנימיני
26/01/2025 at 07:12הי, אין בעיה
דינה
09/10/2024 at 07:47הי, האם אפשר לשים קמח מלא במקום קמח שיבולת שועל? תודה!
טליה בנימיני
09/10/2024 at 11:02הי, תודה על השאלה. אני מניחה שכן אך לא ניסיתי. שתפי אם מנסה
שלי
11/02/2024 at 12:40היי את יכולה להמיר במקום גאם לכוס או כף?
טליה בנימיני
13/02/2024 at 08:51הוספתי במתכון 🙂
הדס
20/09/2021 at 18:56עוגיות מעולות קבוע אצלנו בבית
טליה בנימיני
22/09/2021 at 06:58תודה רבה , איזה כיף לשמוע ! הן להיט גם אצלנו
סיון
15/11/2020 at 15:15עוגיות מעולות מכינה כל שבוע! תודה
טליה בנימיני
19/11/2020 at 19:49איזה כיף לשמוע ! תודה רבה, תמשיכי להבין ולשתף