חיים שלמים שאני מחפשת את האחת. האם עוגת שקדים ללא קמח היא עוגת הקפה המושלמת? ברשימת הקריטריונים היא חייבת להיות, קודם כל, טעימה מאוד ועסיסית. אחר כך פשוטה מאוד להכנה. כזאת שמערבבים בחמש דקות בקערה ממצרכים ספורים, בלי מיקסר והפרדת ביצים. אבל לא פחות חשוב, עוגה ידידותית לאכילה, שאפשר לשמור בחוץ על השיש או שולחן המטבח. עם טעם של אפיה טרייה ובלי טעם של מקרר. בבקשה.
יש משהו מופלא בעוגה בחושה על השיש או במקום בולט במרכז הבית . עוגה מכוסה שנשארת עסיסית ולא מתקלקלת מחוץ למקרר . פעם חלמתי שיהיה לי פעמון זכוכית מהודר לעוגות. בכל שבוע אכין עוגת ז'ורנאל שתדגמן בו וכל מי שיעבור, יוכל ליישר לו קצת. עוגה כזו במרכז המטבח מאירה את הבית בשבילי יותר מזר פרחים.
זאת ועוד, כל סוג של אוכל המונח בחוץ כפיתיון, מקבל תפנית בעלילה בנוכחות בני המין הנגדי. הדבר מעיר בהם את יצר הצייד הרדום, כמו אצל נמר בכלוב בשעת הסעודה. אם לוקחים בחשבון את יכולות הניווט וההתמצאות המוגבלות של בני המגדר השני במקרר, עוגה (בריאה) על השיש היא ניצחון גדול. אין דרך לאבד אותה מאחורי בקבוק קטשופ ואף פעם לא צריך להגיש אותה. טו-שה.
אבל האמת היא, שאף פעם לא היה לי פעמון כזה ועוגות על השיש תמיד הלחיצו אותי. פחדתי שהן יתקלקלו מהחום והלחות . כמובן שבכל פעם שעברתי הייתי חייבת לבדוק מה מצבן וכך הן לא שרדו זמן רב כדי לספר את סיפורן.
עוגה על השיש
איכשהו העוגה הזאת שונה. אני קוראת לה עוגה נינוחה. אולי בגלל שהיא כל כך פשוטה להכנה, לא פיתחתי ביחס אליה חרדות ו"שחררתי". אולי בגלל שהייתי עמוסה בעבודה ובאפיה לעוד ועוד אנשים שזקוקים למתוקים שלי. מפה לשם שמתי אותה על שולחן המטבח, מכוסה עם הפלסטיק שדואג שלא ישפריץ במיקרו ולא דאגתי לה.
נו טוב, כמעט שכחתי ממנה. רק בזווית העין ראיתי איך היא הולכת משעה לשעה ונעלמת. איך הבודי בילדר כבר לא שואל אותי בערב "מה – תוק ??" ולא יוצא למסעות ניווט מפרכים בין צנצנות עטורות אדי קור.
כשהרמתי את מכסה הפלסטיק על תקן פעמון אחרי שלושה ימים (קיציים) ונגעתי בפרוסה הזהובה האחרונה, ידעתי שהיא האחת. זאת לא עוגה קלאסית ואין בה גלוטן. אך למרות שהיא עוגת שקדים ללא קמח, תופתעו לגלות שהיא לגמרי (ממש לגמרי) הדבר האמיתי. גם אחרי שלושה ימים מחוץ למקרר היא נשארת עסיסית וריחנית כאילו הרגע נאפתה.
מצרכים לתבנית 18 עגולה, אינגליש גדולה או שתיים קטנות
שתי כוסות קמח שקדים
3/4 כוס ממתיק אבקתי (מומלץ Swerve / סוויטאנגו לגרסה ללא סוכר, אפשר גם סוכר קנים/תמרים/קוקוס)
כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
ארבע ביצים
חצי כפית תמצית שקדים איכותית (למשל כאן) – ראו תחליפים בהערות
חצי מיכל שמנת חמוצה או יוגורט טבעי (רצוי יווני ולא דל שומן)
כפית חומץ תפוחים טבעי
גרידת תפוז או לימון מפרי אחד – לא חובה
מעט פרוסות או גפרורי שקדים ו/או ממתיק טחון במרקם אבקת סוכר לקישוט – לא חובה
איך מכינים עוגת שקדים ללא קמח ?
מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו. מערבבים בקערה את המצרכים היבשים – קמח שקדים, ממתיק, אבקת אפיה, סודה לשתייה. מוסיפים ביצים, שמנת (או יוגורט), תמצית שקדים וגרידת תפוז/לימון. מערבבים בכף לתערובת אחידה. משמנים קלות את התבנית (בתבנית עגולה רצוי לרפד את התחתית בנייר אפיה לפני). ממש לפני האפייה, כאשר התבנית שבחרתם מוכנה והתנור חם, מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב. שופכים את התערובת לתבנית.
אם בחרתם לקשט במעט פרוסות או גפרורי שקדים פזרו חופן מעל התערובת שבתבנית. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקררים לחלוטין. אפשר לפזר מעל העוגה מעט אבקת ממתיק טחון במרקם אבקת סוכר. העוגה נשמרת כשבוע בקופסה אטומה מחוץ למקרר או שלושה חודשים בהקפאה.
הערות ותחליפים
- המתכון הוא מתכון בסיס שניתן לגוון בקלות. החליפו את תמצית השקדים בשתי כפיות תמצית וניל איכותית לעוגה בטעם וניל. הוסיפו חצי כוס שוקולד צ'יפס לעוגת וניל – שוקולד. לעוגת קינמון החליפו את תמצית השקדים בכפית קינמון יחד עם כפית תמצית וניל. לעוגה בטעם קפה השתמשו בשתי כפיות נס קפה מומסות במעט מים רותחים וכפית תמצית וניל.
- לעוגה פרווה אני ממליצה להשתמש במתכון הבסיס הזה. אפשר לוותר על גרידת התפוז ולהוסיף שוקולד צ'יפס, קינמון ואפילו פירות חתוכים לפי מה שיש בבית
- ההמלצה הגורפת שלי כמעט בכל המתכונים, היא לשלב בן כמה סוגי ממתיקים. במיוחד אם אתם משתמשים בתחליפי סוכר שיש להם טעם דומיננטי. כאשר משלבים, טעמי הלוואי הרבה פחות בולטים. למשל – אלולוז וסוויטנגו / מונק פרוט. תוכלו לקרוא כאן עוד על סוגי ממתיקים מומלצים ואיך משתמשים בהם.
עוגת שקדים מושלמת ללא קמח
27 Comments
דליה
05/11/2024 at 18:24שלום
מה אפשרי במקום יוגורט
תודה
טליה בנימיני
05/11/2024 at 21:24הי דליה, ניתן להחליף יוגורט בשמנת חמוצה. מספר קוראים החליפו גם בשמנת להקצפה ואפילו בקרם קוקוס ודיווחו שיצא מוצלח אך לא ניסיתי בעצמי
יופי
23/03/2024 at 11:48היי האם ניתן לקבל התראות למייל כשיש מתכון חדש בבלוג?
טליה בנימיני
23/03/2024 at 17:38הי, תודה על השאלה 🙂 הדרך הטובה ביותר לדעת על מתכונים חדשים היא דרך פייסבוק או אינסטגרם. שם אני משתפת בכל פעם שעולה מתכון חדש. אם תעקבי אחרי הקבוצה מתוק בריא תראי כל פוסט על מתכון חדש בפיד שלך
אור
30/01/2024 at 08:01בדקתי – אפשר להחליף את היוגורט בכמות זהה של רסק תפוחים, למי שלא בדיאטה קטוגנית.
יוצא נהדר
טליה בנימיני
30/01/2024 at 15:46איזה יופי ! תודה רבה שבדקת ושיתפת , בטוחה שזה יעזור לאחרים ❤️
שירה
10/08/2023 at 14:55יצאה עכשיו מהתנור! פשוט מעדן!
הכנתי אותה בגרסת עוגת מייפל.
במקום תמצית שקדים שמתי סירופ קטוגני בטעם מייפל ואחרי שיצאה מהתנור עשיתי חורים עם כיסם וזילפתי עוד קצת סירופ מייפל מעל.
מושלם!
טליה בנימיני
10/08/2023 at 15:45איזה כיף לשמוע, תודה רבה ששיתפת 💚 אם את אוהבת עוגות מייפל תציצי גם על זותי
אלונה
20/08/2023 at 20:46הכנתי בקלי קלות,
יצאו מדהימות! נורא טעימות ויפות בלונדיניות שזופות.
תודה
טליה בנימיני
20/08/2023 at 22:08איזה כיף לי שאהבת ❤️ ועוד יותר ששיתפת 🙏🏻
Yifat
21/07/2023 at 03:51וואווו עוגה מעולה!! תודה רבה טליה!
לא היה לי חומץ תפוחים, שמתי חומץ רגיל, נראה לי שעובד באותו אופן.
ויתרתי על תמצית שקדים, שמתי תמצית וניל.
חילקתי את הכמות לשתיים, לבלילה הראשונה הוספתי שוקולד צ'יפס מריר ללא סוכר, יצא מהמם!
לבלילה השנייה הכנתי בצד מיקס של אגוזי מלך, אבקת ממתיק, קקאו וקינמון, עירבבתי הכל יחד ובסוף הוספתי לבלילה שכבר העברתי לתבנית, עירבוב קליל ולתנור. יצא ממש ממש טעים.
אז שוב תודה למתכון מושלם, חיכיתי לאחד הזה הרבה זמן.
טליה בנימיני
21/07/2023 at 14:15שימחת אותי מאוד מאוד. תודה רבה על השיתוף, בטוחה שהוא יעזור גם לאחרים , הכי לא מובן מאליו ❤️
תמר ש.
30/05/2023 at 22:14הו ניראה מעולה
האם אפשר עם סוכר ולא עם ממתיק,?
טליה בנימיני
31/05/2023 at 04:51הי, כן 🙂
Bava Cohen
30/03/2023 at 14:50עשיתי את העוגה אתמול בלילה. היום טעמתי עם כוס קפה. עוגה נהדרת.
אני מחפשת הרבה זמן מתכונים מתוקים הלי פחמימות, כי כבר כמה שנים שאורח החיים שלי קיטוגני.
זו עוגה מושלמת לפסח. היום היא נכנסת לפריזר עד החג.
טליה בנימיני
30/03/2023 at 20:22איזה כיףףף לשמוע !! תודה רבה ששיתפת. חג שמח ופורח לך ולמשפחה
חופית פיקסל
01/03/2023 at 18:28וואו, הכנתי והיא יצאה פשוט מדהימה ! עוד מתכון מדויק ופשוט להכנה . תודה !!!
תמר
11/02/2023 at 12:02היי, המתכון נראה מעולה! מחכה כבר להכין בקרוב..
אבל לפני זה אשמח לוודא- לא צריך שמן בעוגה בכלל? הרי בלינק ששמת למתכון של עוגת התפוזים הפרווה, יש 1 כוס שמן. האם באמת היוגורט הוא תחליף לכזו כמות שמן? אני שואלת כי לרוב גם כששמים יוגורט בעוגה, זה לא תחליף מלא לשמן..
בכל מקרה, אם אני משתמשת ביוגורט פרו שהוא 0% (יש הרבה בבית), איך להתאים את העוגה לזה?
טליה בנימיני
11/02/2023 at 22:31הי תמר , תודה רבה על הפידבק 🙂 אכן אין צורך בשמן במתכון הזה. אל תשכחי שהשקדים עצמם מכילים הרבה שומן וביחד עם היוגורט והביצים מקבלים עוגה רכה וטעימה. לא ניסיתי להכין את העוגה עם יוגורט 0% שומן (אני משתמשת ביוגורט יווני 10% של גד) כך שקשה לי להעריך איך זה ישפיע על התוצאה. בנתיים קוראים שיתפו אותי שניסו שמנת חמוצה, גבינת שמנת ואפילו קרם קוקוס בהצלחה.. שתפי אם מנסה
רחל
15/10/2022 at 23:32הכנתי בגרסת הקפה, ממתיק חצי אריטרטול וחצי אלולוז, יצא מצוין. אחת הטובות והקלות שהכנתי בקטוגני. תודה על המתכון!
טליה בנימיני
17/10/2022 at 21:00איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה על השיתוף
Shimrit
09/10/2022 at 06:34היי אפשר קרם קוקוס במקום שמנת?
טליה בנימיני
10/10/2022 at 18:06הי, לא ניסיתי אבל מעריכה שזה יעבוד (בהנחה שאת אוהבת טעם של קוקוס). שתפי אם מנסה
שמרית
28/10/2022 at 09:05לא ניסיתי…. אבל הכנתי את המתכון כמו שהוא.
חילקתי ל2 תבניות קטנות
אחת הוספתי קינמון ופקאן
השנייה עשיתי שיש… שוקולד וניל עם שוקוציפ… יצא מעולה
טליה בנימיני
28/10/2022 at 15:30שמחה שאהבת 🙂 נשמע מעולה ואיזה כיף ששיתפת, בטוחה שהרבה ינסו בעקבותייך, שבת שלום
חגית ירד
09/02/2024 at 08:07שאלה חשובה לדעתי,בבקשה
ביחס לתהליך ההכנה של העוגה.
בעוגות בחושות,מקציפים תחילה ביצים וכל החומרים הרטובים,ואז מוסיפים אליהם את קמח השקדים וכל השאר.כאן מערבבים את אלה הרטובים ,ללא הקמפת ביצים מראש, האם זאת השיטה המייחדת עוגה זאת?
טליה בנימיני
09/02/2024 at 20:27הי חגית, תודה רבה על השאלה. יש עוגות בחושות שדורשות הקצפת ביצים , זאת לא. הכי פשוט להכנה ולא פחות טעים ❤️