מתוק בריא

  • מתכונים לשבועות
    • עוגת גבינה לשבועות
    • קינוחים לשבועות
    • פשטידות לשבועות
  • עוגיות בריאות
  • עוד קטגוריות
    • עוגות ללא סוכר
    • ארוחת בוקר בריאה
    • חטיפים בריאים
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות
    • ריבה ללא סוכר
    • קינוחים ללא סוכר
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר
    • קינוח דיאטטי
    • לחמים ומאפים מלוחים
    • קינוח טבעוני
    • גלידה ללא סוכר
    • פשטידה ללא גלוטן
    • קינוח פרווה
    • מתכונים עם אבקת חלבון
    • משקאות
    • ארוחת ערב בריאה
    • קינוחים לחג
      • קינוחים לראש השנה
      • מתכונים בריאים לחנוכה
      • אוזני המן בריאות
      • מתכונים לפסח
        • עוגיות לפסח
        • קינוחים לפסח
        • עוגה לפסח
        • לחמניות לפסח פיצה ומאפים
        • פשטידה לפסח
        • לביבות לפסח
        • עוגת גבינה כשרה לפסח חמישה מתכונים הכי טובים
        • עוגה בחושה לפסח שישה מתכונים קלים ומומלצים
        • עוגיות שקדים לפסח ארבעה מתכונים הטובים בכל הזמנים
        • עוגה לפסח פרווה חמישה מתכונים מומלצים
        • מתכונים לליל הסדר שמונה מנות אחרונות בלי לפתוח כפתור
  • מתכונים בריאים מידע והמלצות
  • מי אני
    • קצת עלי
    • צור קשר
מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם/ עוגה לפסח/ עוגות ללא סוכר/ קינוח פרווה

עוגת שוקולד לפסח טעימה במיוחד נימוחה ועסיסית

עוגת שוקולד לפסח
()

פסח זה אביב, חירות וגם שמחה רבה. פסח זה אגוזים. אני ממש חייבת להכיר את הילד שממלא את כיסיו באגוזים. גמדי הבית הם סרבני אגוזים מושבעים. כצפוי, אחת הדרכים המוצלחות להכניס את בריאות האגוזים לתפריט, היא לשלב אותם עם שוקולד. השילוב בין אגוזי לוז (שנקראים גם בונדוקים או אילסרים) לשוקולד מוכר כבר לילדי הגן ולאחרונה גם יצרתי בהשראתו מתכונים לממרח נוטלה וממרח שוקולד לבן. אז למה לא להפוך אותו לעוגת שוקולד לפסח טעימה במיוחד, שמזכירה נוטלה?

רוב העוגות באפיה דלת פחמימה מבוססות על קמח שקדים. טעמו ניטראלי וניתן להכין ממנו כמעט כל דבר מאפה או עוגה. כמי שאימצה תזונה קטוגנית לפני שנתיים אין יום שאני לא אופה או אוכלת מאכלים מקמח שקדים. לקראת חג הפסח והאביב החדש, הממשמש עלינו לטובה, התחשק לי לחרוג ממנהגי ולהכין עוגה שאין בה קמח שקדים.

העוגה הזאת רכה, לחה ושוקולדית, ממש על גבול ה"סופלה", עם טעם מרומז של אגוזי לוז שמוסיף לה קסם מיוחד. לא רק שהיא בריאה יותר, אין ספק שזאת עוגת שוקולד לפסח טעימה במיוחד. אבל יש לי הרגשה שניפגש שוב עוד לפני פסח הבא. הסיבה פשוטה – יש הרבה מתכונים לעוגות שוקולד לפסח ללא קמח וגלוטן, חלקם גם ללא סוכר. רק מעט מהם באמת טעימים 🙂

מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 22 או שתי עוגות אינגליש קייק קטנות

100 גרם אגוזי לוז קלופים מולבנים או 100 גרם מחית אגוזי לוז (להשיג בחנויות פיצוחים וחנויות טבע)

2/3 כוס ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר מומלץ לשלב סוגים למשל אלולוז וסוויטנגו, לעוד אפשרויות ראו פרק ממתיקים)

5 ביצים בטמפרטורת החדר

כוס שמן צמחי בטעם ניטראלי (כל שמן יתאים אך מומלץ כמה שפחות מעובד כמו MCT, אבוקדו , שמן אגוזים)

כפית אבקת אפיה

שמינית כפית מלח

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

100 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימה השתמשו בשוקולד 90% מומלץ לינט/גודייבה)

רבע כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)- לגרסה ללא סוכר השתמשו בשוקולד צ'יפס של סוויטנגו או שוק זירו

חופן אגוזי לוז לקישוט (לא חובה)- עוד אפשרויות לקישוט בהערות

איך מכינים עוגת שוקולד לפסח טעימה במיוחד ?

מחממים תנור ל 160 מעלות על מצב טורבו. מניחים את האגוזים על נייר אפיה בתבנית וקולים כ 15 דקות עד שהם מעט זהובים ועולה ריח קליה במטבח. מוציאים מהתנור ומניחים להם להצטנן. בנתיים מניחים את השוקולד יחד עם השמן בקערה חסינת חום וממיסים דקה במיקרו על עוצמה גבוהה . מערבבים להמסה מלאה.

מוסיפים לשוקולד וניל. מערבבים ובודקים שהתערובת פושרת או חמימה למגע אך לא רותחת. כאשר התערובת לא חמה מפרידים את הביצים. את החלמונים מוסיפים לתערובת השוקולד שהצטננה ואת החלבונים לקערת המערבל.

כאשר האגוזים הצטננו לחלוטין טוחנים אותם במטחנת קפה לאבקה דקה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ביחד עם אבקת אפיה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים לחלבונים את המלח ומקציפים במהירות מקסימלית. ברגע שמתחיל קצף מתחילים להוסיף את הממתיק האבקתי בהדרגה. את הכף האחרונה הוסיפו כשהקצף כבר יציב במרקם "מאט". ממשיכים להקציף לקצף מבריק ויציב מאוד שסימני המקצף בתוכו יציבים ועמוקים.

כאשר הקצף יציב ונוקשה, עוצרים את פעולת המערבל. מעבירים חצי מהקצף המוכן לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את החלק השני של הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד התערובות עם מינימום איבוד נפח. רצוי להשתמש בלקקן. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת (לחילוץ קל רצוי לרפד אותה בנייר אפיה גזור לצורת התבנית. בעלי אקספרס אפשר לקנות נייר אפיה עגול במגוון גדלים)

אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 40-35 דקות או עד שהעוגה יציבה ועדיין מעט מאוד רוטטת במרכז. מקררים על השיש. ניתן לשמור את העוגה יומיים שלושה בטמפרטורת החדר כאשר היא עטופה היטב, שבוע במקרר או שלושה חודשים במקפיא. העוגה במיטבה כאשר היא חמימה או בטמפרטורת החדר. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה. אם רוצים מגישים עם מעט אבקת סוויטנגו שפיזרתם דרך מסננת דקה ,מעט תותים או קצפת

הערות

  • ניתן להשתמש ב 100 גרם מחית אגוזי לוז טבעית במקום באגוזים שלמים ולקצר תהליכים (להשיג במחלקות הטבע בסופרמרקט , חנויות טבע , אפייה ובפיצוחיות). פוסחים על שלב הקלייה ופשוט מערבבים את המחית עם תערובת השוקולד וממשיכים כרגיל. שימו לב לערבב היטב את המחית בצנצנת , השמן נוטה להיפרד מהמאסה.
  • כמות הממתיק בעוגה מבוססת על שימוש בשוקולד מריר 90% כמו לינט או גודייבה. אם משתמשים בשוקולד עם אחוז נמוך יותר של מוצקי קקאו, השוקולד יכיל יותר סוכר ועל כן יש להפחית את כמות הממתיק.
  • לציפוי שוקולד לעוגה המיסו במיקרו: 2 כפות שמן קוקוס, כף אבקת קקאו, שתי כפות מים, 30 גרם שוקולד מריר, חצי כפית וניל , קורט מלח וממתיק שמתאים לתזונה שלכם בכמות השווה ל 3-5 כפות סוכר. רצוי לערבב סוגים בדגש על ממתיקים נוזליים למשל – כף ממתיק אבקתי מונק פרוט טחון לאבקה, 20 טיפות סוכרלוז נוזלי פקק צהוב ו 2 כפות אלולוז נוזלי. כמות הממתיק נגזרת מרמת המתיקות שאתם אוהבים ומאחוז מוצקי הקקאו בשוקולד. לציפוי גנאש חלבי – מחממים דקה במיקרו 2/3 כוס שמנת מתוקה, מוסיפים 50 גרם שוקולד מריר ומערבבים להמסה. מוסיפים חצי כפית וניל, קמצוץ מלח וממתיק בכמות השווה ל 2-4 כפות סוכר
  • לתוספת רושם ניתן להגיש את העוגה עם מעט אבקת סוכר /סוויטנגו במרקם אבקת סוכר מנופה מעל, בארוחה חלבית חגיגית מומלץ להגיש לאחר חימום קל, עם מעט קצפת ו/או גלידה ליד.
  • נשארו לכם קצת שאריות ? אפיתם יתר על המידה והעוגה התייבשה? אל דאגה ! ככה תכינו ממנה כדורי שוקולד (פונצ') לא פחות טעימים, שגם הם ניתנים להקפאה. הפונצ'ים שהכנתי מהעוגות הללו בשלבי הניסוי היו כה טעימים, שאני שוקלת להכין את העוגה במיוחד לכדורי שוקולד! 🙂
  • למידע נוסף על ממתיקים חלופיים , חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן
עוגת שוקולד כשרה לפסח פרווה
עוגת שוקולד כשרה לפסח פרווה עם אגוזי לוז

האם אהבת את המתכון?

לחץ/י על הכוכבים בשביל לדרג!

מספר דרוגים / דרוג ממוצע

עדיין לא ניתן דרוג למתכון זה - רוצה להיות הראשון/ה?

14/03/2023 By טליה בנימיני
31
עוגה כשרה לפסח שגונבת את ההצגה עוגת שוקולד לבן ללא קמח פבלובה קינוח ללא סוכר עם תותים או פירות יער, מתכון לשלום עולמי

עוד מתכונים ששווה לבדוק

עלי גפן מתכון קל

עלי גפן מתכון צמחוני קל ודל פחמימה מושלם לשבועות

21/04/2025
סוכריות ללא סוכר

מדריך להכנת סוכריות ללא סוכר בבית- סוכריות על מקל בקלי קלות

19/04/2023
עוגת היער השחור ללא גלוטן וסוכר

עוגת היער השחור ללא סוכר וגלוטן – קטוגנית

03/12/2021

31 Comments

  • Reply
    ריקי
    07/01/2025 at 19:51

    חיפשתי עוגה קלה ללא ציפויים וכמובן ללא קמח שקדים ניתקלתי בך העוגה כרגע בתנור, עשיתי שינוי במקום אגוזים שמתי ממרח בוטנים כאשר העוגה תצא והטעם אותה אדווח על התוצאה

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      08/01/2025 at 08:45

      תודה ששיתפת, שימי לב שיש באתר כמה מתכונים להכנת עוגת שוקולד עם חמאת בוטנים ללא קמח שקדים. למשל כאן

      Error happened.
  • Reply
    נטלי
    08/12/2024 at 16:21

    אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום האגוזי לוז?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      09/12/2024 at 07:43

      הי נטלי, זה כל הקטע של העוגה… אם את מחפשת עוגת שוקולד עם קמח שקדים תציצי על העוגה הזאת

      Error happened.
  • Reply
    אודיה
    06/06/2024 at 19:19

    רציתי לשאול אם אפשר לא לאפות קודם את האגוזים פשוט לשים אותם ככה טחונים? ואם זה בסדר אגוזי מלך ולא לוז?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      07/06/2024 at 04:46

      הי אודיה, תודה על השאלה. אפשר להשתמש באגוזים מבלי לקלות אותם לפני, אבל הקליה הפשוטה והקצרה ממש מוציאה את הטעם של האגוזים, שקצת נעלם אחרי שהם יושבים בחנות… זה משפיע על טעם העוגה ולכן אני ממליצה בכל זאת לא לוותר על השלב הזה. אפשר להכין את העוגה מכל סוג של אגוזים אבל כמובן שהטעם ישתנה בהתאם. אישית לא ניסיתי סוגים אחרים. אני אוהבת להכין אותה מאגוזי לוז כי בשילוב קקאו מקבלים טעם מאוד קרוב לנוטלה … שתפי אם מנסה. חג שמח 🙏🏽

      Error happened.
  • Reply
    מירי
    01/08/2023 at 17:24

    הי, האם אפשר את מתכוני השוקולד לבצע עם אבקת חרובים או קקאו?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      01/08/2023 at 21:02

      הי מירי, אבקת קקאו היא בעלת תכונות שונות משוקולד כך שלא תתקבל אותה תוצאה ויתכן וידרשו שינויים נוספים במתכון (כמו כמות השומן , הממתיק ועוד). לא ניסיתי להחליף במתכון הזה אז לא יודעת להגיד איך להתאים את המתכון. תוכלי לנסות עוגות שוקולד אחרות שמתבססות על אבקת קקאו כמו למשל זאת

      Error happened.
  • Reply
    מאשה
    04/04/2023 at 04:53

    תודה על המתכון, האם אפשר להכין עם שמן קוקוס?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      04/04/2023 at 06:33

      הי, זה אפשרי אבל אני לא אוהבת קוקוס אז קשה לי להמליץ 🙂 קוראים שהכינו עם חמאה דיווחו על תוצאה מוצלחת

      Error happened.
  • Reply
    חופית
    27/03/2023 at 20:15

    המתכון נראה מעולה ואני מתכוננת להכינו לערב החג, איך ניתן להכין את הגנאש פרווה ?
    תודה.

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      30/03/2023 at 22:02

      הי חופית, תודה רבה על השאלה! העוגה מעולה כפי שהיא ללא ציפוי ותהיה חגיגית מאוד עם קצת אגוזי לוז שבורים ואבקת ממתיק מעל. אם בכל זאת מחליטה להכין ציפוי גנאש פרווה תוכלי להכין בקלי קלות ככה: שתי כפות שמן קוקוס בקערית חסינת חום ממיסה במיקרו , מוסיפה שתי כפות אבקת קקאו מאיכות מעולה, כפית וניל , קמצוץ מלח ו 4 כפות אלולוז נוזלי או מייפל או כל סירופ נוזלי שמתאים לתזונה שלך (עולש/אגבה וכו,). מערבבת טוב טוב ושופכת על העוגה . חג שמח , מתוק, בריא ומהמם לך ולמשפחה

      Error happened.
      • Reply
        חופית
        05/04/2023 at 05:44

        תודה ! חג שמח גם לך !!!

        Error happened.
  • Reply
    נועה
    26/03/2023 at 15:26

    כוס שמן שלמה? זה לא המון?

    Error happened.
    • Reply
      נועה
      26/03/2023 at 17:55

      הכנתי. העוגה טעימה ברמות!!

      Error happened.
      • Reply
        טליה בנימיני
        26/03/2023 at 20:39

        איזה כיף לשמוע 🙂 🙂 תודה על השיתוף

        Error happened.
      • Reply
        חופית
        05/04/2023 at 05:45

        באיזה שמן השתמשת ?

        Error happened.
    • Reply
      עדי
      22/10/2023 at 14:12

      מתכון מושלם. תודה רבה!

      באיזה שלב מוסיפים את אבקת האפיה? שכחתי להוסיף אותה . אם אזכור בפעם הבאה בטח העוגה תצא אפילו יותר טוב!

      Error happened.
      • Reply
        טליה בנימיני
        22/10/2023 at 22:27

        הי עדי , תודה רבה על השאלה. בזכותך ראיתי שאכן לא רשמתי בהוראות ההכנה מתי מוסיפים. אבקת האפיה מצטרפת לאגוזים הטחונים כאשר מוסיפים אותם לשוקולד . הוספתי גם במתכון עצמו לטובת כולם. תודה רבה רבה על הפידבק וההערה

        Error happened.
        • Reply
          עדי
          23/10/2023 at 09:55

          הכנתי אותה שוב (עם אבקת אפיה) .

          תודה תודה תודה. איזה מתכון מדהים. כזאת עוגה רציתי. חמש שנים עם סוכרת ועד היום לא מצאתי עוגת שוקולד כמו של פעם. של ימי הולדת. אמיתית. עד שהכנתי את זאת.

          Error happened.
  • Reply
    גראף קרן
    16/03/2023 at 11:29

    כוס שמן צמחי בטעם ניטראלי (כל שמן יתאים אך מומלץ כמה שפחות מעובד כמו MCT, אבוקדו , שמן אגוזים)

    סליחה על הבורות. למה התכוונת? שהשמנים שכתבת הם מעובדים אז לא שמנים כאלה, או להיפך, שכדאי להשתמש בשמנים הנל? עברית שפה קשה ולמי שלא מבין בשמנים כמוני זה יכול להיות דו משמעי ומבלבל. ובאופן כללי אוסיף שיש לך אתר מקסים, נגיש ואני נעזרת בו הרבה. תודה מראש.

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      16/03/2023 at 15:00

      שימחת את ליבי מאוד, איזה כיף שאת נהנית מהאתר 🙂 בלי קשר תודה רבה על השאלה ! , אני בטוחה שיש עוד קוראים שלא הבינו. בנושא השמן – כל שמן ממקור צמחי שאין לו טעם חזק יתאים למתכון. אבל ! יש שמנים צמחיים חסרי טעם שעוברים עיבוד מאסיבי שפוגע בערך התזונתי שלהם והם נחשבים פחות בריאים. למשל שמן חמניות או שמן קנולה שנמכרים בכל סופר. ניתן להשתמש בהם במתכון ולקבל תוצאה טובה מבחינת טעם ומרקם. ההמלצה שרשמתי להשתמש בשמנים יותר טבעיים ופחות מעובדים תשפיע רק על מדד הבריאות ולא על הטעם 🙂 אפשר להשיג מגוון שמנים כאלה בסופרים גדולים חנויות טבע רשתות פיצוחים או באינטרנט , למשל שמן אבוקדו. אגב, גם שמן זית יכול לעבוד אם הטעם שלו מאוד מאוד עדין ולא חריף. אחרת הוא פשוט משתלט על הטעם העדין והמיוחד של האגוזים … מקווה שעניתי 🙂

      Error happened.
      • Reply
        קרן
        16/03/2023 at 15:20

        ענית. תודה רבה 😋

        Error happened.
  • Reply
    מרינה
    16/03/2023 at 09:30

    העוגה נראת מצוין!
    חושבת שאפשר חמאה במקום שמן צמחי?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      16/03/2023 at 14:31

      הי, איזה כיף. תודה רבה על הפידבק 🙂 לא ניסיתי להכין את העוגה עם חמאה אבל לדעתי זה יעבוד. יכול להיות שהעוגה תהיה קצת יותר דחוסה בעיקר אם אוכלים ישר מהמקרר בלי לחמם קצת לפני…:-) שתפי אם מנסה !

      Error happened.
  • Reply
    תומר
    16/03/2023 at 09:03

    בהערכה גסה, כמה גרם פחמימות לחתיכה ממוצעת?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      16/03/2023 at 14:29

      הי תומר, תודה על השאלה 🙂 בחלוקת העוגה לעשר מנות כל מנה תכיל בין 2 ל 3 גרם פחמימה נטו. מה שישפיע על הכמות המדויקת זה בעיקר סוג השוקולד שבו תשתמש והאם מוסיפים שוקולד צ'יפס או לא. בלי תוספת שוקולד צ'יפס ועם שוקולד 99% של לינט תגיע בערך לשני גרם נטו לפרוסה. עם תוספת שוקולד צ'יפס ושוקולד גודייבה 90% זה יהיה כ- 3 גרם למנה.

      Error happened.
  • Reply
    מירי
    15/03/2023 at 14:38

    תודה על המתכון . מה זה תנור חם? כמה מעלות?

    Error happened.
    • Reply
      טליה בנימיני
      15/03/2023 at 20:02

      הי מירי , תודה על השאלה. 160 מעלות במצב טורבו (רשום בשורה הראשונה של ההוראות 🙂 )

      Error happened.
      • Reply
        מירי
        16/03/2023 at 04:55

        תודה לך. מהמתכון השתמע שזה החום לקליית האגוזים.

        Error happened.
        • Reply
          טליה בנימיני
          16/03/2023 at 06:43

          גם וגם 🙂 תודה ששאלת

          Error happened.

    השאר/י תגובה - ניתן לצרף סרטון ע"י העתקת הלינק משירותים כמו YOUTUBE, TWITTER ועוד Cancel Reply

    ניתן להעלות תמונות וקבצי וידאו עד 10 מגה ניתן להעלות: תמונה, וידאו בכדי לצרף סרטונים מ YOUTUBE, FACEBOOK, TWITTER ושירותים דומים, נא להעתיק את הלינק הרלוונטי (המערכת תציג את הסרטון בצורה אוטומטית) Drop file here

    קצת עלי

    קצת עלי

    אני טליה , אמא , בת זוג והייטקיסטית מכורה לאוכל טוב , לספורט ולחיים בריאים ואובססיבית לשילוב בין שניהם

    הצטרפו אלי ברשתות החברתיות

    מועדון ארוחת בוקר

    קטגוריות

    • אוזני המן בריאות (3)
    • ארוחת בוקר בריאה (40)
    • ארוחת ערב בריאה (16)
    • גלידה ללא סוכר (9)
    • חטיפים בריאים (27)
    • לביבות לפסח (7)
    • לחמים ומאפים מלוחים (31)
    • לחמניות לפסח פיצה ומאפים (12)
    • ממתקים ללא גלוטן וסוכר (15)
    • משקאות (4)
    • מתכונים בריאים לחנוכה (14)
    • מתכונים לפסח (1)
    • מתכונים לשבועות (32)
    • מתכונים עם אבקת חלבון (13)
    • מתכונים קיטו שאף אחד לא יאמין עליהם (122)
    • עוגה לפסח (51)
    • עוגות ללא סוכר (61)
    • עוגיות בריאות (29)
    • עוגיות ללא סוכר קלות וטעימות (28)
    • עוגיות לפסח (30)
    • עוגת גבינה לשבועות (13)
    • פשטידה ללא גלוטן (9)
    • פשטידה לפסח (10)
    • פשטידות לשבועות (7)
    • קינוח דיאטטי (22)
    • קינוח טבעוני (49)
    • קינוח פרווה (74)
    • קינוחים לחג (2)
    • קינוחים ללא סוכר (17)
    • קינוחים לפסח (38)
    • קינוחים לראש השנה (9)
    • קינוחים לשבועות (23)
    • ריבה ללא סוכר (10)

    מתכונים מהירים
    מהיר הכנה

    מאפינס שוקולד

    מאפינס שוקולד ללא גלוטן עסיסי אופציה ללא סוכר

    06/05/2025
    מאפה ללא גלוטן טבעוני

    מאפה ללא גלוטן טבעוני בסגנון סינייה כרובית

    06/05/2025
    עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

    עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

    15/04/2025
    מרק כרובית וברוקולי

    מרק כרובית וברוקולי קטיפתי

    08/04/2025
    חיתוכיות ריבה לפסח

    חיתוכיות ריבה לפסח ללא גלוטן אופציה פרווה וגם קיטו

    29/03/2025

    מקרא אייקונים

    • טבעוני

      טבעוני

    • דל שומן

      דל שומן

    • דל פחמימות

      דל פחמימות

    • ללא גלוטן

      ללא גלוטן

    • מתאים לילדים

      מתאים לילדים

    • עשיר בחלבון

      עשיר בחלבון

    • ללא חלב

      ללא חלב

    • מהיר הכנה

      מהיר הכנה

    • מזון על

      מזון על

    גרסה קטוגנית מפתיעה לסלט נו גרסה קטוגנית מפתיעה לסלט נוסטלגי שמכינים בעשר דקות … תשמרו את הגרסה דלת הפחמימה לסלט הטעים הזה ושתפו מי שצריך להכיר כמה קל, מגוון וטעים לצמצם פחמימות וסוכרים. קוביות של קולורבי טרי ועסיסי במקום תפוחים , תותים של סוף העונה במקום אננס ויש לכם סלט קטוגני מושלם שהוא ארוחה קלה או תוספת צבעונית דלת פחמימה ומרשימה לכל שולחן חג או שבת. הסלט נפלא עם כל סוג של מיונז הכי מומלץ מיונז ביתי או מיונז משמן אבוקדו שקונים באיהרב. תגיבו לסרטון ואשלח לכם קישור למוצר בהודעה פרטית 💚

מה צריך ?
5-6 גבעולי סלרי טרי (צרור קטן) ללא העלים 
קולרבי אחד בינוני
ארבעה -חמישה תותים 
חופן אגוזי מלך 
מיץ מלימון שלם 
שלושים טיפות ממתיק סוכרלוז נוזלי פקק צהוב 
רבע כפית מלח 
שלוש כפות מיונז (הכי בריא מיונז משמן אבוקדו תגיבו לסרטון ואשלח קישור למוצר) 

נשטוף את הסלרי ונקצוץ לפרוסות דקות , נקלף קולורבי ונחתוך לקוביות. נניח את שניהם בקערת הגשה . נוסיף לימון מלח ומיונז ונערבב. לטעום ולתקן מלח /ממתיק לפי טעמכם. עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור את הסלט בקופסה אטומה במקרר עד שלושה ימים. לפני ההגשה נוסיף תותים חתוכים ואגוזי מלך

#ללאסוכר #מתכוניםבריאים #בריאוטעים #סלטיםביתיים #סלטבריאות #קיטוגני #מתכוניםקטוגנים #סלטיםביתיים #וולדורף #קיטו #דלפחמימהמתכונים
    איך מכינים בצק למאפים מושלמ איך מכינים בצק למאפים מושלמים ללא קמח לשבועות ולכל השנה ? בצק מוצרלה שנקרא גם פט האד הוא הבצק הכי שימושי שיש והוא אחד המתכונים המבוקשים באתר כבר שנים. תוכלו להכין ממנו בסיס לקיש , פיצה, מאפים ממולאים כמו בורקס , קלצונה ואפילו גביניות ועוגות קראנץ . המתכון לפניכם מומלץ לשמור כי באמת שתוכלו להכין ממנו כמעט הכל ….
לפני כמה שנים העברתי סדנא לשבועות בהתנדבות לגמלאים כדי להדגים את הבצק המטורף הזה . האיכות של הסרטון לא גבוהה אבל אם תרצו לקבל קישור לסדנא המוקלטת ולמתכון הכתוב באתר רשמו לי בתגובות ואשלח בפרטי ובאהבה 💚 

בצק מוצרלה 
300 גרם מוצרלה מגורדת 
30 גרם גבינת שמנת או חמאה- שתי כפות
ביצה
שתי כפיות אבקת אפיה 
2.5 כוסות קמח שקדים 250 גרם 

ממיסים את הגבינה עם החמאה או גבינת השמנת במיקרו בתוך קערה בפולסים של 30 שניות להמסה מלאה. במעבד מזון עם להב מתכת מניחים את שאר המצרכים וטוחנים למרקם של חול רטוב. מוסיפים את הגבינה המומסת ומעבדים לבצק גמיש ונוח לעבודה. אם הוא עדיין דביק מאוד מוסיפים עוד מעט קמח שקדים בהדרגה 
לבצק מתוק מוסיפים מעט ממתיק אבקתי 

#מתוקבריא #קיטו #שבועות #מתכוניםלחג #בורקסללאגלוטן #בורקס #ללאגלוטן💚 #ללאסוכר #דלפחמימה #ללאקמח #קטוגני #תזונהקטוגנית
    מה הסוד להכנת פילה סלמון שחום ועסיסי קיטו בלי סוכר דבש או סילאן ? תשמרו את הסרטון ויהיה לכם מתכון פשוט , כמעט מגוחך שהוא מתכון חובה לכל מי שרוצה לצמצם סוכר בבית ועדיין ליהנות מכל המאכלים שאנחנו כל כך אוהבים . יש עשרות גרסאות לסלמון אסיאתי עם סויה וסילאן או דבש. אם רק תחליפו את הדבש/סילאן באלולוז נוזלי תקבלו דג שחום ומקורמל טעים ובריא בלי הסוכרים המיותרים 
לא רבים מכירים זאת אבל אלולוז נוזלי הוא התחליף הבריא האולטימטיבי לדבש /סילאן וכד׳ בבישול , הוא ממתיק חסר טעם לוואי, ללא פחמימות וכמעט ללא קלוריות והיחיד שמתקרמל כמו סוכר בבישול. אם תרצו קישור לאלולוז נוזלי תגיבו לסרטון ואשלח לכם בהודעה פרטית 
איך מכינים ? 
שלושה נתחי סלמון עם העור - משרים כשהעור פונה כלפי מעלה לחצי שעה עם: 
ארבע כפות אלולוז נוזלי 
ארבע כפות רוטב סויה (הכי דל בפחמימות רוטב סויה תמרי) 
מפזרים מעט פתיתי צ׳ילי גרוס ואופים כשהעור פונה למטה עשרים דקות בגריל בחום הכי גבוה שיש לכם או בנינג׳ה גריל במצב אייר פריי על 200 מעלות 
#ללאסוכרוגלוטן #בישולבריא #בריאוטעים #בריאות_בצלחת_במקום_בבית_מרקחת #קיטו #דלפחמימות 
#מתכוניםבריאים #ללאסוכר #סלמון #סלמוןבתנור #קיטוגני #דלפחמימהמתכונים
    Instagram post 17851086159415703 Instagram post 17851086159415703
    תכירו את העוגות לשבועות שאת תכירו את העוגות לשבועות שאתם חולמים עליהן בגרסה שאתם באמת רוצים לאכול. תגיבו לסרטון ואשלח לכם את הקישור לכל המתכונים שכבר מחכים לכם באתר מתוק בריא . עוגות ללא סוכר , ללא קמח ללא קורנפלור עם כל הטעמים שלנו מהבית. במה תבחרו השנה ? עוגה קלאסית או עוגת רושם ? קרה או אפויה? כל האפשרויות לפניכם וכולן בריאות יותר לכם ולאנשים שאתם אוהבים 💚 מקווה שתיווכחו בעצמכם שהן לא פחות טעימות !!! 

#מתוקבריא #עוגהללאגלוטן #עוגהללאסוכר #עוגהבריאה #עוגתגבינהללאגלוטן #עוגהקטוגנית #קטוגני #דלפחמימה #ללאגלוטן💚 #ללאסוכר #ללא_סוכר #ללאסוכרוגלוטן #שבועות
    כבר טעמתם פשטידת זוקיני לעצ כבר טעמתם פשטידת זוקיני לעצלנים ללא קמח בלי גירוד וסחיטה ? תשמרו את המתכון שפה למטה קרוב אליכם, היא מושלמת לשבועות דלת פחמימה וגם קיטו שלא תפסיקו להכין כל השנה . אם אתם מעדיפים קישור למתכון המסודר באתר תגיבו לסרטון ואשלח לכם באהבה בקישור פרטי 

מצרכים לתבנית 20X15
4 זוקיני בינוני – גדול – טריים וקשים עם קליפה מבריקה
100 גרם גבינת פטה מכל סוג שאוהבים (מומלץ פטה עיזים 5% )
גביע גבינת קוטג’ מכל סוג (12% הכי דל פחמימה , 3% הכי דל קלוריות)
כף טימין / אורגנו/ רוזמרין /זעתר טרי
חצי כפית שום גבישי
שתי ביצים לארג’
מעט תרסיס שמן זית לשימון התבנית

איך מכינים פשטידת זוקיני לעצלנים ללא גלוטן ? 
מחממים תנור ל 180 מעלות על מצב טורבו. שוטפים את הזוקיני ופורסים לפרוסות בעובי עד ס”מ. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים את פרוסות הזוקיני על נייר האפיה, מרססים מעט שמן זית מעל. אופים במרכז התנור כ 40-45 דקות עד שהפרוסות מתכווצות ומאבדות משמעותית מנפחן. בינתיים, מערבבים בקערה את שאר המצרכים – קוטג’, פטה מפוררת, ביצים ותבלינים. מוציאים את הזוקיני מהתנור ומקררים כמה דקות. מוסיפים את הזוקיני האפוי לקערת הגבינה ומערבבים. משמנים קלות תבנית אפיה ושופכים אליה את תערובת הקישואים. מעלים את חום התנור ל 200 מעלות ומעבירים את התבנית לתנור החם. אופים כ 30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה יפה ומתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים כחמש דקות לפני הפריסה. מגישים חם. ניתן לאחסן שאריות בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים 
#מתכוניםבריאים #קיטוגני #מתכוניםקטוגנים #פשטידתזוקיני #פשטידות #ללאקמח #ללא_גלוטן #מתכוניםקלים
    כשאתם מתגעגעים לצ׳יפס אבל ל כשאתם מתגעגעים לצ׳יפס אבל לא רוצים את כל הפחמימות… מתכון קל וחביב לארוחת ערב קלילה או תוספת לארוחה משפחתית. אפשר להגיש כפי שהוא או עם מטבל של יוגורט, מלח ובצל ירוק או שום . אם רוצים רוטב סמיך יותר מוסיפים מעט מיונז 💚  שמרו לפעם הבאה שיבוא לכם צ׳יפס או מנה צמחונית למשפחה 

#קיטוגני #מתכוןקטוגניקל #דלפחמימותצמחוני #דלפחמימהעלהמפה #ללאגלוטן💚 #כרובניצנים #צמחוני #מתכוניםבריאים #מתכוניםקלים
    אחרי פיצה קוטג׳ זה אחד הדברים הכי שווים ומפתיעים שתכינו מקוטג׳ 🧁🍫🍬🥮
מתכון שני בסדרת הקוטג׳ !! מאפינס שוקולד קטוגני מטורף בחמש דקות עבודה ממצרכים שיש בכל בית . תשמרו לכם לפעם הבאה שמצאתם גביע קוטג׳ נטוש במקרר (אם הוא קצת פג תוקף אנחנו מעלימים עין 😜) ושתפו מי שרוצה לחיות בריא יותר בלי לוותר על הנאות החיים. מאפינס קוטג’ דל פחמימה, עשיר בחלבון ובריא בסתר (אף אחד לא ינחש אם לא תגלו). רשמו אני בתגובות אם בא לכם לקבל גם לינק למתכון המסודר שבאתר וקישור לעוד מתכונים עם קוטג׳ ואל תשכחו לעקוב אחרי כדי לגלות מה יהיה המתכון הבא בסדרה - מה עושים עם גביע קוטג׳ ! 

מה צריך ?
גביע קוטג׳ מכל סוג (9% -12% הכי דל פחמימה)
חצי כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה 
שתי ביצים
ארבע כפות אבקת קקאו (רצוי הולנדי או אחר מעל 20% שומן )
שש כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ אלולוז) 
כפית אבקת אפיה 
כפית תמצית /מחית וניל איכותית 
קמצוץ מלח 
רבע כוס שוקולד צ׳יפס 

איך מכינים ?
מחממים תנור ל 170 מעלות 

מערבבים את כל המרכיבים בקערה לבלילה אחידה למעט שוקולד צ׳יפס ומוזגים לתבניות מאפינס. מקשטים בשוקולד צ׳יפס ואופים כ 25 דקות בשליש תחתון עד שמתייצב . 
שימו לב - אם חמאת הבוטנים עמדה קצת אצלכם או בחנות לפעמים השומן צף ונפרד מהמאסה. נסו לערבב אותה לפני שמוסיפים לתערובת ואם יש עדיין גושים ערבבו את הבלילה לדקה עם מיקסר יד . 
ניתן להמיר את חמאת הבוטנים בכל סוג של חמאת שקדים או אגוזים או זרעים שאתם אוהבים ואפילו טחינה ! 

#מתוקבריא #קטוגני #מתכוניםבריאים #קינוחבריא #מאפינס #מאפינסשוקולד #מאפינסבריא #קוטג #דלפחמימהקינוח #עוגהבריאה #קינוחקיטוגני
    איך מכינים סטייק פרגית שחום איך מכינים סטייק פרגית שחום פריך ועסיסי בלי דבש סוכר או סילאן ??? אלולוז נוזלי הוא התחליף הבריא לכל אותם ממתיקים נוזליים שהתרגלנו לחשוב שהם יותר בריאים (אבל בפועל הגוף מגיב אליהם בדיוק כמו לסוכר לבן…) . ממתיק חסר פחמימות וקלוריות היחיד שמתקרמל בחימום בדיוק כמו סוכר!  רשמו אני בתגובות ואשלח לכם בפרטי קישור לשני מוצרים מתאימים אחד ניטראלי ואחד בטעם מייפל שיילך טוב גם עם פנקייק 
כל מי שרוצה לצמצם צריכת סוכרים צריך להכיר את זה אז שתפו כדי שידעו שאפשר להשתמש בתחליפים הללו בכל מתכון שאתם אוהבים כדי להחליף את הדבש/סילאן . 

הנה מה שאלתרתי אתמול בערב ויצא נפלא : 

פרגית מייפל - צ׳ילי 
חבילה של סטייק פרגית במשקל קילו במשרה של:
חצי כוס מייפל אלולוז 
ארבע כפות מיונז 
ארבע כפות רוטב סויה (תמרי הכי דל פחמימה וללא גלוטן) 
כפית שטוחה מלח
כף שמן צ׳ילי או פתיתי צ׳ילי גרוס 

משרים את הפרגיות בתערובת לכמה זמן שיש לכם (אפשר גם לילה קודם במקרר בקופסה אטומה)
מניחים בסלסלת הטיגון של נינג׳ה גריל על נייר אפיה ומפעילים על טיגון אוויר 200 מעלות ל 20 דקות . הופכים את הסטייקים אחרי כ 12 דקות כשהם משחימים בצד אחד. אפשר גם להכין בתנור על מצב גריל טורבו בחום הכי גבוה שיש לכם ולהפוך כששחום בצד אחד. 

#מתכוניםבריאים #בריאוטעים #ללאסוכרוגלוטן #ללא_גלוטן #ללאסוכר💛 #פרגיות #פרגית #קטוגני #קטוגנית #מתכוניםקטוגנים #מוצריקיטו #אייהרב #אייהרבהמלצות #אייהרבישראל
    המתכון המושלם לשבת לכל מי שנשארו לו שאריות מהמנגל (וגם למי שלא) תשמרו ותשתפו מי שיש לו שאריות כאלה … 

מחממים תנור ל 200 מעלות
חותכים חצי בצל וארבע עגבניות ומניחים בתבנית קטנה 
ממליחים ומזלפים מעט שמן זית
בתבנית התנור צולים במקביל ירקות אנטיפסטי שיש בבית על נייר אפיה שזילפתם עליהם שמן זית ותיבלתם במלח ובהרט - אני הפעם השתמשתי בכרובית שלמה וקוביות חציל גדול אחד.
אופים הכל עד שהירקות שחומים ורכים (30-40 דקות)
אם יש לכם ירקות צלויים מהמנגל אפשר לוותר על השלב הזה, לתבל אותם במעט בהרט אם יש וישר לגשת לשלב הבא :
מעבירים את ירקות האנטיפסטי מעל העגבניות השחומות בתבנית. מכינים טחינה (או משתמשים בשאריות של טחינה מוכנה) מערבוב חצי כוס טחינה גולמית כוס וחצי מים חצי לימון סחוט שן שום כתושה וכפית שטוחה מלח. שופכים את הטחינה על הירקות מפזרים מקלות או פרוסות שקדים (לא חובה) ואופים עוד כחצי שעה או עד שהמאפה שחום היטב 
מגישים חם עם בלי פטרוזיליה קצוצה 

#מתכוניםבריאים #טבעוניבריא #טחינהזההחיים #קטוגני #מתכוניםקלים #מתכוניםקטוגנים #דלפחמימהעלהמפה #ללאגלוטן💚
    זה הקינוח היחיד שאני מכירה שכולם פשוט כולם אוהבים . הקינוח שמחבר את כולם  ולכן זה הקינוח הקבוע שלי ליום העצמאות. המקום שבו כולנו מתחברים. הוא תמיד נגמר לפני כל הקינוחים המושקעים . חג שמח ומאוחד ככל האפשר אהובים שלי💚

קילו תותים יפים גדולים מוצקים ויבשים
אם הם לחים מנגבים במגבת נייר ! 
100 גרם שוקולד מריר (סוויטנגו שוקולד צ׳יפס לגרסה קיטו)
2 כפיות חמאת קקאו /שמן קוקוס
ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו בפולסים של עשרים דקות ומערבבים להמסה מלאה
מוזגים לכוס זכוכית קטנה כמו כוס קפה שחור 
טובלים את התותים ומניחים על נייר אפיה במגש 
ניתן לקשט בקוקוס טחון  או שברי אגוזים 
מצננים להתייצבות במקרר
לקישוט שוקולד לבן ממתינים להתייצבות שכבת הבסיס
ממיסים שוקולד לבן ללא שמן בפולסים של עשר שניות
אם השוקולד לא מספיק נוזלי מוסיפים כפית שמן ניטראלי לאחר ההמסה הראשונית למשל שמן אבוקדו
רשמו ״שוקולד״ בתגובות אם תרצו קישור לשוקולד לבן דל פחמימה 

#מתוקבריא #תותים🍓 #תותיםמצופיםשוקולד #מתכוניםבריאים #קיטוגני #קינוחבריא #קינוחקיטוגני #תזונהקטוגנית #קינוחטבעוני #קינוחפרווה
    תכירו את השיפודים שאף אחד לא יכול לסרב להם !  ילדים , פודיז מושחתים , שוחרי בריאות, צליאקים , קיטו …
אין מי שלא מושיט יד לקינוח הזה.  חמש דקות עבודה לקינוח דל פחמימה קליל וממכר שהוא כל מה שצריך אחרי ארוחה כבדה. שתפו מי שמארח או מתארח ורוצה להכין משהו שיתאים לכולם בלי לעבוד קשה … 

מה צריך? 
שתי קופסאות של אוכמניות טריות הכי גדולות שאתם מוצאים
שתי כפיות חמאת קקאו או שמן קוקוס 
100 גרם שוקולד מריר (לגרסה קיטו דלת פחמימה שוקולד צ׳יפס סוויטנגו) 

איך מכינים ?
משפדים כל שלוש אוכמניות על קיסם. 
בכוס קפה קטנה מזכוכית ממיסים במיקרו שוקולד עם שמן קוקוס או חמאת קקאו - מחממים לעשרים שניות ומערבבים היטב. אם לא נמס לגמרי מחממים שוב לעשר שניות וחוזר חלילה. חשוב לעבוד בהדרגה שלא יישרף. 
טובלים את השיפודים בשוקולד ומסובבים לציפוי אחיד. מניחים על נייר אפיה במגש. מעבירים להתייצבות במקרר

ניתן לקשט בשוקולד לבן מומס (מי שרוצה קישור לשוקולד לבן כשר ודל פחמימה רשמו אני בתגובות ואשלח לכם קישור בפרטי - שימו לב שאתם עוקבים אחרי כדי שההודעה לא תחסם). 
יום עצמאות 77 שמח יקרים שלי. לאף אחד לא ממש מתחשק לחגוג אבל אל תשכחו שהביחד הזה נותן לנו כוח

#מתוקבריא #מתכוניםטבעוניים #קינוחטבעוני #קינוחקטוגני #קינוחבריא #קינוחפרווה #קטוגנית #ללאגלוטן💚 #ללאסוכרוגלוטן #אוכמניות #יוםהעצמאות
    תמונות נוספות הצטרפות לעוקבים של באינסטגרם

    מתכונים בריאים

    תפריט
    • עוגת ריבה ופירורים של סבתא שאתם באמת רוצים לאכול
    • לחמניות כוסמין
    • מאפינס אוכמניות בריא
    • עוגיות שוקולד בריאות
    • קראמבל תפוחים
    • תה קינמון

    מתכונים דיאטטיים

    תפריט
    • אייס קפה מתכון
    • ארטיק ללא סוכר
    • סושי פירות מתכון
    • שלוקים

    מתכונים לילדים

    תפריט
    • כדורי תמרים וטחינה
    • וופל בלגי בריא
    • מתכון לדונאטס
    • מתכון לנשיקות
    • עוגיות טחינה בריאות
    • כדורי שוקולד משאריות עוגה

    קינוחים ללא גלוטן

    תפריט
    • מתכון לנשיקות מרנג מושלמות
    • עוגיות מקמח שקדים בריאות ללא סוכר
    • עוגת גבינה בריאה
    • עוגת גבינה יפנית
    • עוגת דבש בריאה
    • קינוחי כוסות
    • ריבת תפוז סיני
    Facebook Instagram

    Copyright 2019 - Talya benyamini All Rights Reserved.

    Top

    האתר פותח ע"י Yaron E.