אומרים שתזמון הוא הכל בחיים. אני לא יודעת אם זה נכון אבל זה קריטי במתכון הזה. אם תקפידו להשתמש בבננות כשהן בשיאן ובקמח איכותי, מובטח לכם עונג רך ועסיסי, שיספק גם ילדים בררנים במיוחד. הכמות במתכון מספיקה לכמה עשרות מאפינס בננה קטנים. אני מקפיאה אותם לאחר הצינון ומוסיפה לקופסת האוכל של הילדים כצ'ופר בריא ומפנק לארוחת העשר. מאפינס בננה בריא הוא פתרון נפלא גם לארוחת הבוקר, לאחר חימום קל במיקרו. אם ממהרים מקבלים אותם כארוחה לדרך, במקום קורנפלקס בשקית שמשאיר סימני דרך בשביל לבית הספר ובמעלית. הם נהדרים גם לפיקניק ואהובים על גדולים וקטנים.
איך יודעים שהבננה בשיאה?
לא רבים יודעים זאת, אבל על בננה בשלה מתהוות נקודות שחורות כמו בתמונה שכאן. ממליצה מאוד לחכות לרגע הנכון (והמנוקד) כדי להכין את המאפינס האלה. אין בהם מרכיבים רבים וטעמם נקבע בעיקר מבשלות הפרי. אני נוהגת לקנות כמויות גדולות של בננות לא בשלות ואורבת לרגע הנכון כדי להכין את העוגות הטעימות הללו. אם אני לא מספיקה להכין מאפינס בננה בריא, זה גם הרגע הנכון להקפיא את הבננות למילקשייקים וגלידות.
ככה נראית בננה שהגיעה לפרקה :
מאפינס בננה – מצרכים:
7-8 בננות בשלות (הסבר בהמשך)
שליש כוס שמן קוקוס (אפשר קנולה)
חצי כוס סוכר דמררה, סוכר קוקוס או כל תחליף סוכר שמתאים לתזונה שלכם (סוויטנגו, סירופ סיבי עולש וכו')- אפשר להחליף ב 3/4 כוס מייפל או סילאן טבעי.
3 ביצים
3 כוסות קמח מלא 70% איכותי (או 2 כוסות קמח מלא ו- 1 כוס קמח לבן )
2 כפיות תמצית/מחית וניל איכותית
2 כפיות אבקת אפיה
2/3 כוס נטיפי שוקולד מריר (עדיף 60-70% מוצקי קקאו) – אפשר כוס אגוזי מלך שבורים ואפשר בלי
איך מכינים מאפינס בננה בריא ?
מחממים את התנור ל 180 מעלות (חום עליון- תחתון. לא טורבו). קולפים את הבננות , מניחים אותן בקערה גדולה עם ביצים, סוכרים, שומן ותמצית וניל. בשלב הזה הכי נוח לעבד את הבצק בבלנדר מוט שמרסק את הבננות למחית חלקה. אפשר לעבוד גם עם בלנדר או מעבד מזון רגיל ואם אין לכם בלנדר בכלל, אפשר לעבוד עם מזלג וסבלנות.
כאשר התערובת אחידה וחלקה מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומעבדים שוב בבלנדר מוט /בלנדר רגיל/ כף לבצק נוזלי יחסית ואחיד במרקם מעט סמיך מבצק לפנקייק. מוסיפים את נטיפי השוקולד
משמנים במעט תרסיס שמן תבניות למאפינס. באמצעות מצקת קטנה או כף ממלאים את התבניות בתערובת לגובה ¾. אופים בתנור חם כעשרים וחמש -שלושים דקות עד שמזהיב ומתייצב וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים היטב. נשמר כשבוע במקרר ולפחות חודשיים במקפיא בקופסה אטומה.
הערות ותחליפים
- אפשר להמיר את הסוכר במייפל טבעי או סילאן (סילאן יתן למאפינס צבע כהה יותר)
- ניתן להוסיף לתערובת המאפינס לפני האפיה אגוזי מלך במקום או בנוסף לשוקולד
- אפשר להוסיף לתערובת כפית קינמון למי שאוהב
- ניתן לאפות את התערובת בתבנית אינגליש קייק ולהכין עוגה אחת גדולה במקום מאפינס אישיים
- תוכלו למצוא
1 Comment
מאפינס תות פליאו - מתוק בריא
01/02/2020 at 23:17[…] אוהבים מאוד מאפינס ובדרך כלל יהיו כמה סוגים במקפיא. הסוג הזה למשל הוא מאפינס הבית וכמעט תמיד נמצא שם. כבר כמה זמן שממש […]