אחד המתכונים שהכי הרבה מבקשים ממני, במיוחד בתקופת החגים, זה גנאש שוקולד פרווה. למשל כבן לוויה לעוגת השוקולד ללא קמח שהפכה בן לילה ללהיט. השבוע חשבתי כמה שזה בעצם מתכון חיוני, כזה שמשכין שלום ואחווה. הצדיקים, הטבעונים, האלרגיים לחלב, הרגישים לסוכר וגם אלו שאינם כאלה. כולנו נפגשים סביב שולחן החג או השבת. מתחשבים באורח כזה או אחר, מכבדים את מסורת ישראל. לפעמים זה רק הילד מהגן עם רגישות למוצרי חלב. כנראה שיגיע הרגע הזה כמעט לכל אחד מאיתנו, שבו נבין שהגנאש המוכר של שוקולד-שמנת פשוט לא יעבוד לנו הפעם ואנחנו חייבים איזה "שליף" עם מתכון כזה. גנאש שוקולד פרווה משכין שלום שאינו באמת פשרה על טעם או בריאות.
כמי שמקדישה את חייה להשכנת שלום בין הטעם והבריאות הפלגניים, אני חייבת לדבר אתכם על חוק אחד חשוב שהמצאתי לעצמי כדי לאזן בין אינטרסים מנוגדים. חוק כבוד העוגה וחירותה או חוק מינימום התעללות . כידוע, אני מתעללת סדרתית בעוגות ודברי מתיקה. אני "מקטגנת". אני מבריאה. אני מדללת פחמימה. אני "מאיינת" (מלשון אין) סוכר וקמח. אני מפרקת ומרכיבה מחדש. כל מוטציה כזאת, כשהיא מצליחה זה סוג של נס. וכידוע, במזל אסור להתעמר. באפיה, שלא כמו בחשבון, מינוס ומינוס זה לא בהכרח פלוס….
כל שינוי גנטי שביצעתם במתכון, לטובת בריאותכם הפיסית והנפשית, מזעזע את נפשו העדינה. המצאתם מחדש גנאש שוקולד פרווה בריא? גירשתם את השמנת לטובת סירופ טבעי להמתקה ושמן קוקוס? אחלה ! תסתכלו טוב טוב שלא תתפוס אתכם המועצה לשלום המגד. (מגד- מגדים, מתק ממתקים כן?) ותעצרו שם. כחוק אצבע, אם עשיתם שינוי גדול כל כך בבסיס המתכון והוא שרד, כדאי להישמר מהתעללויות נוספות. אל תנסו להחליף את הסירופ בממתיק אבקתי , את הקקאו ההולנדי בשוקולית וכו'. מעטים המתכונים שיכולם להכיל יותר ממטאמורפוזה אחת. זה משמעותי במיוחד במתכון שיש בו מצרכים בודדים, כך שטעמו של כל אחד נוכח מאוד. מומלץ מאוד להשקיע בחומרי גלם איכותיים. כל פשרה נוספת תפגע בתוצאה הסופית…
מצרכים
4 כפות שמן קוקוס (כדי להימנע מטעם הקוקוס ניתן להשתמש בשמן קוקוס נוטביה בטעם חמאה )
4 כפות אבקת קקאו איכותית (מומלץ קקאו הולנדי או קקאו אורגני /נא שעובר מינימום עיבוד, אני אוהבת את ZINT)
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
חצי כוס סירופ מייפל טבעי (או סירופ אגבה/עולש , לגרסה ללא סוכר השתמשו בסירופ אלולוז נוזלי)
איך מכינים גנאש שוקולד פרווה ?
אם שמן הקוקוס במצב מוצק ממיסים אותו במיקרו לחצי דקה בקערה חסינת חום. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. אם הגנאש שהתקבל לא מספיק נוזלי, מחממים עוד עשרים שניות במיקרו. הגנאש מתייצב במקרר.
הערות
למידע נוסף על ממתיקים חלופיים , חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ודלת פחמימה תציצו כאן
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?