כבר יש באתר מתכון של פנקייק חלבון וגם פנקייק כשר לפסח ,שניהם דלי פחמימה. תכל'ס, כבר הרבה זמן לא העליתי מתכונים שאינם דלי פחמימה. הסיבה היא פשוטה. כבר כמעט ארבע שנים שאני בתזונה דלת פחמימה ולא יכולה לטעום מתכונים כאלה. אז איך התפלח לכאן פנקייק ללא גלוטן שמבוסס על שיבולת שועל ? טוב ששאלתם! הכל באשמת נדב ידי שנהב שפרץ לחיי בסערה.
הכל התחיל במלחמה. הרגשתי צורך לתרום ופתחתי חמ"ל משלי. בפשטות, חילקתי מארזי מתוקים קטוגניים למפונים סוכרתיים. מפונים בבתי מלון, שרחוקים מהמטבח שלהם. נסעתי ברחבי הארץ עם מאות קופסאות ארוזות יפה ונתתי אותן למי שצריך. במסע הזה התאכזבתי לגלות סוכרתיים רבים שאוכלים רגיל ולוקחים תרופות. חלקם במצב גופני קשה. הם התייחסו למארזים כמו לכל דבר מתיקה שקיבלו, עד שהרגשתי צורך להתנצל על טעמי לוואי של תחליפי הקמח והסוכר. זה גרם לי להרגיש בשלב מסוים, שההשקעה האדירה בזמן בנסיעות ובחומרי הגלם המיוחדים לא מוצדקת.
נשארתי עם קצת כאב לב והרבה עוגות וממתקים דלי פחמימה, שרק הולכים ונערמים במקפיא עם כל הניסויים החדשים שאני עורכת. מפה לשם גיליתי בפייסבוק קבוצה מדהימה של בארטרים מהלב. תכף ומייד פרסמתי כמה תמונות מפתות של מארזים מתוקים, שהוצעו לכולם באהבה תמורת בארטר מעניין. כך זימנתי אל חיי את נדב. נדב ידי שנהב הוא מטפל בחסד ומאז ועד היום הוא מגיע אלי פעם בשבוע עם מיטת טיפולים ומקל על הגוף שלי בין הריצות והאימונים. בתמורה, נדב יוצא מהטיפול עם שקית ענקית עמוסה במטעמים בריאים לכל השבוע.
נדב
נדב מטפל ומאמן ספורטאים וחשובה לו תזונה בריאה. הוא נמנע מגלוטן אבל לא מפחמימות והוא ביקש (ממש ממש יפה) שאכין לו פנקייק ללא גלוטן עם שיבולת שועל והרבה חלבון. נדב נגע בליבי ולא רק בגופי, לכן לא יכולתי לסרב והכנתי לו את המתכון שכאן. השבוע מסרתי לו את הקופסה בחוסר בטחון בולט. ציינתי באוזניו את כל הכוכביות, שלא טעמתי כי אני לא אוכלת פחמימות ושאני ממש מקווה שזה יצא בסדר. הכללים של נדב ושלי זה שרושמים אחד לשני פידבק מפורט באמצע השבוע. אני מתפייטת על הטיפול והוא על האוכל.
כל כך שמחתי לגלות שמבין עשרות הקופסאות, הצנצנות והבקבוקים בשקית השבועית, הוופלים (שהוגדרו ממכרים), נגמרו ראשונים. ככה הבנתי שמגיע גם לכם להכיר אותם.
מצרכים ל 2 פנקייקים ג'אמבו או 4 בינוניים
כוס שיבולת שועל ללא גלוטן טחונה לאבקה דקה במטחנת תבלינים/ קפה או קמח שיבולת שועל מוכן
שתי כפות מייפל / 20 טיפות סוכרלוז נוזלי (או כמות השווה לשתי כפות סוכר מכל ממתיק אחר)
חצי כוס (120 מ"ל) יוגורט בטעם טבעי – אפשר יוגורט פרו לתוספת חלבון
2 ביצים
חצי כפית קינמון טחון
כפית תמצית וניל איכותית
כפית אבקת אפיה
1-2 כפות חלב מכל סוג
קורט מלח
תוספות (לא חובה) – חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות , רבע כוס שוקולד צ'יפס
חמאה/שמן ניטראלי לטיגון
איך מכינים פנקייק ללא גלוטן ?
בקערה בינונית טורפים את הביצים עם יוגורט, וניל וממתיק. מוסיפים קינמון , מלח, אבקת אפיה ושיבולת שועל. מוסיפים כף חלב ומערבבים לבלילה אחידה. אם הבלילה סמיכה מידי מוסיפים כף חלב נוספת.
אם בחרתם להוסיף תוספות לפנקייק (שוקולד צ'יפס או אוכמניות) זה הזמן להוסיף אותן לבלילה.
ממיסים מעט חמאה עם שמן ניטראלי במחבת (הכי מומלץ גהי שאינו נשרף בטמפרטורה גבוהה). לגרסה פרווה השתמשו בשמן ניטראלי שמתאים לתזונה שלכם. בעזרת מצקת שופכים עיגולי בלילה אל המחבת ומטגנים על אש בינונית. כאשר עולות בועות הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה.
מגישים עם מייפל (אפשר ללא סוכר למשל כזה) ,ריבה ללא סוכר, שוקולד וכד'
הערות
- הסמיכות של הבלילה מושפעת מסוג היוגורט והממתיק שבו השתמשתם. יוגורט סמיך יותר, למשל, יכול להניב בלילה מעט סמיכה יותר. השתמשו בכף עד שתיים חלב שבמתכון כדי לאזן את המרקם.
- לתוספת חלבון ניתן להוסיף לבלילת הפנקייק סקופ של אבקת חלבון בטעם ניטראלי. במקרה כזה מגדילים את כמות החלב לארבע כפות. כאן תמצאו מידע על אבקות חלבון לאפיה
- ניתן להכין מהתערובת וופל בלגי ללא גלוטן – פשוט הוסיפו לבלילה שתי כפות חמאה מומסת. לרוב אין צורך להוסיף חלב
- מומלץ מאוד לטגן בחמאה מזוקקת (גהי) שאינה נשרפת ואינה משחררת חומרים רעילים גם בטמפרטורות גבוהות. מאחר והיא נשרפת וגם נספגת פחות בפנקייק, ניתן לצמצם מאוד את כמות השומן כאשר משתמשים בה. המחיר שלה לא זול אבל צנצנת קטנה מספיקה לזמן רב מאחר וכמות קטנה מספיקה. לגרסה פרווה מומלץ להשתמש בשמן ניטראלי לא מעובד כמו שמן אבוקדו או MCT.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?