אני חולה על קוטג'. לא התחלנו חברים אבל מאז שחזרנו אני ממצה את הקשר. מכינה באופן קבוע מוס וגלידה, נותנת לו כבוד מלכים להיות העוגה שמחכה לי במקרר ולא פעם פשוט מתבודדת איתו ועם כפית. היה ברור לשנינו שזה רק עניין של זמן עד שהוא יתגלגל לכהן גם בבסיס פירמידת המזון ולא סתם. לחמניות קוטג' מושלמות.
לחמניות קטוגניות ללא קמח וגלוטן כבר יש באתר ויש אינספור גרסאות להן. אם נודה על האמת, למרביתן יש ניחוח קל של נסורת או חביתה. עניין של הרגל, כנראה. ועדיין, הסבל והסבלנות קץ להם. בנפש פנימה, כמהה כל קטוגן / שוחר בריאות / צליאקי / סוכרתי / קמצן פחמימות / תל אביבי, להתענג על לחמניות לבנות. כן כן ! לבנות. אלבינו. לא נסורת, לא חביתה. סתם לחמנייה אוורירית, טעימה ומנחמת. אבל דיר בלאק ! שתהיה צחורה ונאווה ותרגיש "ריקה" ומשביעה כבתחילה.
לחמניות קוטג' עושות וי על כל הסעיפים. הן מנחמות, משביעות וטעימות. כל זה בלי לרדת לערכים התזונתיים של הלחמניה ליד השוקו מהקייטנה של גן מרים. הבונוס הגדול הוא, שהן קלות ממש להכנה ובזכות הגודל הקטן תוכלו לסגור רעב קטן עם אחת או לאכול 2-3 כארוחה מלאה, עם מילוי או ממרח שאוהבים.
מצרכים ל 6-8 לחמניות קטנות
חצי מיכל קוטג' (120 גרם) מכל סוג (אפשר גם יוגורט יווני 10% בטעם טבעי)
כפית אבקת אפיה (רצוי ללא אלומיניום)
רבע כפית אבקת שום גבישי
שליש כפית מלח (רצוי אטלנטי ורוד)
2 כפות אבקת חלבון ביצה בטעם ניטראלי למשל כאן – אין לכם אבקת חלבון ? תציצו בהערות איך להכין בלי
חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים / שקדים טחונים לאבקה דקה
2 כפיות קמח קוקוס (להשיג בחנויות טבע/פיצוחים או כאן ) – אין לכם קמח קוקוס ? תציצו בהערות איך להכין בלי
איך מכינים לחמניות קוטג' ללא קמח ?
מחממים תנור ל 170 מעלות על מצב טורבו
מניחים קוטג' בקערה בינונית ומוסיפים את כל שאר המצרכים. מערבבים היטב בכף לעיסה אחידה. מרפדים תבנית בנייר אפיה (או בגיליון סיליקון רב פעמי לאפיה). בידיים רטובות יוצרים 6-8 כדורים קטנים מתערובת הבצק. גודל הכדורים בגודל כדור פינג פונג או מעט יותר גדול.
אופים את הלחמניות בתנור חם כ 20-25 דקות עד שהן מזהיבות יפה ומקררים מחוץ לתנור. שומרים 3 ימים בקופסה אטומה במקרר או חודשיים במקפיא

הערות ותחליפים
- אם אין לכם אבקת חלבון ואתם מחפשים אפשרות מהירה יותר? ערבבו מיכל קוטג' שלם עם חלבון ביצה אחד, מלח ושום לפי המתכון, כפית אבקת אפיה ושתי כוסות קמח שקדים. ממשיכים כרגיל ולא חייבים קמח קוקוס.
- אין לכם קמח קוקוס ? תכפילו את כמות קמח השקדים ל 100 גרם (כוס), כל השאר לפי המתכון.
- הלחמניות יוצאות פחוסות מעט אבל עדיין אווריריות וניתנות לחיתוך ומילוי. חשוב להכין אותן קטנות, אחרת הן מאבדות צורה. אפשר לעצב את הלחמניות גם בצורה של בייגל עם חור במרכז.
- תפקיד קמח הקוקוס לייצב את הבצק והוא אינו מורגש בטעם. ניתן להכין את הלחמניות בלעדיו ולהגדיל את כמות אבקת החלבון ל 3 כפות, הלחמניות יצאו יציבות אך מעט יותר יבשות.
- ניתן לקשט את הלחמניות במעט שומשום /קצח /זרעי צ'יה לפני האפיה
- לגיוון ניתן להוסיף לבצק חופן טבעות זיתים
- למידע נוסף על חומרי גלם ותחליפים לאפיה בריאה ללא גלוטן ללא קמח וסוכר מוזמנים להציץ במדריך של מוצרי קיטו , יש בו גם המלצות למוצרים מוכנים כשלא מתחשק לאפות.
16 Comments
פולי
09/11/2024 at 12:34הי טליה הנפלאה האם אפשר להשתמש בקוטג שהוא "קצת" פג תוקף:)?
טליה בנימיני
09/11/2024 at 15:12הי יקרה שלי 💛💛 בוודאי ובוודאי. אצלנו בעדה הקוטג' רק משתבח עם הזמן והבגדים אינם זקוקים לגיהוץ כי הכל מתיישר על הגוף 🙂 וברצינות – אין שום בעיה עם זה. אם המוצר אוחסן בקירור לרוב הוא עדיין טוב לאכילה גם כמה ימים אחרי . באמצעות האפיה ללחמניות והקפאתן אנחנו אפילו מאריכים את חייו ואין דבר מספק יותר לאנשים כמוני ששונאים לזרוק אוכל 🙂
בבא
14/06/2024 at 15:33אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה במקום גבינת קוטג׳?
טליה בנימיני
14/06/2024 at 15:59הי , לא ניסיתי אבל לדעתי זה יעבוד. שתף אם מנסה
דפנה הלביאה
28/01/2024 at 07:33הי טליה יקרה ובהמשך לניסיונותיי הפעם הכנתי ככיכר קטנה ואפילו שמתי מעט זיתים בפנים יצא ד ל י ש ס
טליה בנימיני
28/01/2024 at 07:39ואאווו !!! מושלם ❤️ ואת פשוט אלופה ששיתפת
דפנה הלביאה
12/01/2024 at 08:19איזה טעים יצאו. לא השתמשתי בקמח קוקוס ושמתי עוד כף אבקת חלבון ביצה. עשיתי הכל בכפל כמויות. להבא אכין במגש קפקייק
תוגה רבה
טליה בנימיני
12/01/2024 at 22:15מושלם מושלם מושלם ! איזה כיף ששיתפת ❤️ עשית לי את השבת
דפנה הלביאה
20/01/2024 at 12:16שלום טליה. הפעם הלכתי לפי המתכון ולא המרתי את הקמח קוקוס בעוד כף אבקת חלבון וכמה שאני לא אוהבת את הקמח הדחוס הזה יצא עוד יותר טעים והפעם שמתי בתבנית שקעים. פשוט טעים. תודה רבה לך
טליה בנימיני
20/01/2024 at 17:55איזה אלופה את שחזרת לשתף ! נראה מושלם ! גם אני לא אוהבת קוקוס. משתמשת בקמח קוקוס כמעט אך ורק במסמיך ומייצב בכמויות מזעריות. שיהיה שבוע נפלא ❤️
רחל
03/01/2024 at 12:19הי טליה
תודה על אוסף מופלא של רעיונות.
אשמח להבין קצת יותר על אבקת החלבון.
פרט להסבר על המתכון הספציפי – האם יש לה יתרונות על ביצים?
מה ההבדל בעצם? אני לרב מעדיפה כמה שפחות אוכל שעבר תיעוש כלשהו.
וגם יש לנו צליאקים בבית, לא תמיד הכל נטול ברמה של צליאק.
תודה מראש
רחל
טליה בנימיני
03/01/2024 at 14:30הי רחל, תודה רבה רבה על הפידבק ועל השאלה החשובה ❤️ .אנסה להתייחס אליה גם מהצד התזונתי וגם מהצד הקולינרי. מבחינה תזונתית אבקת חלבון היא דרך להגדיל את צריכת החלבון במזון . יש אנשים שאינם צורכים מספיק חלבון כי נמנעים או לא אוהבים ביצים ו/או מזון מהחי. גם ספורטאים צורכים אבקות חלבון כדי לבנות מאסת שריר בלי לצרוך הרבה שומן. עבור מי שצורך מספיק חלבון איכותי מן החי אין שום צורך תזונתי באבקות. הצד הקולינארי הוא סיפור אחר 🙂 מהצד הקולינארי אבקות חלבון ללא סוכר מאפשרות לנו מרקמים חדשים למאפים דלי פחמימה והן גם מצמצמות את תכולת הפחמימה בתוצר הסופי. בתכונות הכימיות שלהן הן מייבשות את דברי המאפה ולא מתנהגות כמו ביצים. אם/ כאשר אנחנו מעוניינים לצמצם צריכה של פחמימות ולא להשתמש בקמח חיטה , הקמח התחליפי הוא קמח שקדים ואגוזים. קמח כזה לא מתנהג באפיה כמו חיטה והוא דורש הוספה של חומרי גלם אחרים כדי לקבל מרקם דמוי לחם. חומרי הגלם שעוזרים לנו בזה הם קסנטן גם , שבבי פסיליום , פשתן טחון ולעיתים אבקת חלבון. כל אחד מהם יתן למאפה שלנו מרקם שונה ואני משתמשת בכולם במתכונים שלי כדי להגיע לתוצר הכי איכותי בטעם ובערך התזונתי עבור כל מתכון ומתכון. יש אנשים שעבורם זאת הדרך היחידה ליהנות ממרקמים כאלה (כמו סוכרתיים) ויש אחרים שבוחרים כדרך תזונתית לצמצם צריכת פחמימות ואז לעיתים יכולים להיעזר בפתרונות כאלה. זאת כמובן בחירה אישית לגמרי ואני בהחלט מעדיפה, כמוך, מוצרים כמה שפחות מעובדים. אבקת חלבון ביצה, אגב הוא מוצר שכולל חומר גלם אחד (חלבון מיובש) כך שבאופן יחסי זהו מוצר פחות מעובד מאבקת חלבון של ספורטאים. מקווה שעזרתי
מושיקו
23/01/2024 at 20:11היי טליה אפשר לשמור במקפיא?
סיגל
20/12/2023 at 17:17היי טליה,
תודה רבה על עוד מתכון קטוגני שנראה נהדר:)
אין לי אבקת חלבון, האם ניתן להשתמש בחלבון טרי במקום? ואם כן, בכמה חלבונים במקום 2 כפות אבקת חלבון?
תודה מראש!
טליה בנימיני
22/12/2023 at 17:11הי סיגל, תודה על השאלה. חלבון טרי לא יכול לשמש במתכון הזה לצערי כי תקבלי פיתה שטוחה ובצק נוזלי מאוד. זה כל התכסיס כאן.,,, פשטות ההכנה ונגישות המצרכים הם בראש סדר העדיפויות שלי כך שאם ניתן היה להכין את הלחמניות רק מביצים ולקבל תוצאה מספקת לא הייתי משלבת חומר גלם כזה שאין בכל בית. החזון שלי הוא לאפשר לכולנו חופש בחירה כך שיהיו לנו אפשרויות ממש ממש טובות וטעימות גם אם לא מתאים לנו סוכר ופחמימות. לפעמים זה כן מצריך חומרי גלם פחות שגרתיים (משתדלת כמה שפחות).
סיגל
25/12/2023 at 15:06תודה רבה על המענה האדיב 💜 אין כמוך! האתר שלך כמו גם המתכונים שלך נפלאים וידידותיים למשתמשים… לצערי לא מצאתי אבקת חלבון ביצה בשום חנות טבע… אם כן, אזמין מ- iherb ואתאזר בסבלנות 😋