זה לא ממש מתכון, יותר המלצה חמה (יותר נכון, קפואה) על המכשיר הזה. בפשטות, המכשיר הופך פירות טבעיים קפואים לגלידה בריאה במרקם נהדר. פינוק כיפי לילדים בימים חמים (וגם לא) שמכינים בקלות ומנצל פירות בשלים ללא דורש שהקפאנו בשיאם. כדי להפיק גלידה בריאה במרקם מושלם יידרשו לכם בננות קפואות (אפשר גם מנגו), להן תוכלו להוסיף כל פרי אחר לצבע, טעם בריאות והנאה. כל ילד בוחר אילו טעמי פירות להוסיף לפי מלאי הפירות הקפואים בבית, לסרבנים תוכלו לעטר את הגלידה במעט מייפל טבעי ו/או סוכריות שוקולד מריר (עדיף את אלה ההולנדיות העשויות משוקולד מריר אמיתי). גם ילדים שלא מאוד אוהבים בננה מתפתים לעיתים למנה הזאת בעיקר אם תשקיעו בהגשה (כלי יפה ותוספות) . הטעמים שזוכים אצלנו לפופלאריות הגבוהה ביותר הם הפירות האדומים – תותים, דובדבנים וכו'.
הכנת הגלידה עצמה יכולה להיות פעילות כיפית משפחתית עם הילדים וגם כשבאים חברים. כל אחד בוחר פירות, שילובי טעמים ותוספות ובתורו דוחס את הפירות למכונה ומקשט בתוספות. אם תיערכו מראש עם כמה סוגי פירות קפואים ותארגנו אותם בצלחות נאות תקבלו פעילות פשוטה ונחמדה לילדים שמתאימה גם למסיבה או מפגש חברתי ויכולה להיות הזדמנות ללמד ילדים על אוכל בריא וההבדל בין אוכל טבעי למתועש.
מצרכים למנה אחת- גלידת פירות יער (כמו בתמונה)
בננה וחצי קפואה
שלושה תותים קפואים
חופן דובדבנים/פירות יער קפואים
לקישוט (לא חובה) : סוכריות שוקולד מריר אמיתי, מייפל טבעי, דבש, סילאן, חצאי תותים טריים, דובדבנים, מעט ריבה שאוהבים ללא סוכר מדוללת במים, חמוציות יבשות ללא סוכר, שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר מומס (מעל 60% מוצקי קקאו)
דחסו רבע בננה לדוחסן והפעילו את המכשיר, אחריו תות ומעט דובדבנים ושוב רבע בננה וחוזר חלילה. מוציאים את הגלידה הישר לתוך כוס נמוכה או קעריות יפות ומגישים עם או בלי תוספות. להגשה חגיגית או כחלק מהפעלה לילדים סדרו את הפירות לבחירה וגם את התוספות בקעריות קטנות ותנו לכל אורח לבחור את התוספות בעצמו. אם רוצים להכין כמות גדולה לארוח, ניתן להכין את הגלידה עד יום מראש ולשמור בקופסה אטומה במקפיא
איפה קונים מכונת גלידה בריאה ? אתרים רבים משווקים מכשירים כאלה, למשל כאן
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?