אם חיפשתם אלטרנטיבה בריאה לריבות עתירות הסוכר, שתספק לכם משהו מתוק לצד משקה הבוקר או בכריך, זה בשבילכם. ריבה ללא סוכר מתכון קל ובריא שעושה שימוש ביכולת ההסמכה הטבעית של זרעי הצ'יה. הטעם שלה מתוק פחות וטבעי הרבה יותר מהריבות הקנויות וכך גם הצבע והמרקם. אם אתם מחפשים מתכון ללא סוכרים כלל או בלי צ'יה, תוכלו לנסות ריבת תות כזאת.
מאחר ואין כאן שימוש בצבע מאכל או בטכניקות תעשייתיות לשימור הצבע, לא תמיד ילדים יאהבו את הריבה. חלק מהילדים נחשפים כבר בגן לריבה אדומה תעשייתית וחלקה, בעלת צבע זרחני, שהקשר בינה לבין הפרי מקרי בהחלט. על כן, הצבע והמרקם הטבעי של הפרי בריבה לא תמיד יתאים להם. טריק קטן הוא שימוש בפטל אדום (טרי או קפוא מופשר) שתורם לצבע בוהק. תוכלו להוסיף מעט ממנו בשלב הבישול לשיפור הצבע.
התות אינו עשיר מספיק בחומר מקריש (פקטין) כדי להסמיך את הריבה לבדו. התמר וזרעי הצ'יה (שמשתלבים יפה מרקמית עם זרעי התות) משמשים כאן להסמכה ותורמים בריאות וערך תזונתי.
טכניקות נוספות להסמכת ריבה הן הוספה של רכיבי פרי מפירות העשירים בפקטין באופן טבעי, כמו תפוח. תוכלו להוסיף לריבה בשלב הבישול ליבות של תפוח (עם הגרעינים) בתוך שקית בד. ריבה נוספת, שעושה שימוש נפלא ביכולות הקרישה של התפוח העשיר בפקטין היא ריבת פטל הממותקת ברכז תפוחים טבעי.
מצרכים:
700 גרם תות בשל
מיץ מחצי לימון
10 תמרים מגולענים גדולים – מדג'הול (או 20 קטנים)
כף תחליף סוכר אבקתי- סטיביה סוויטנגו וכד'
5 כפות מייפל טבעי (למשל זה ישמור על ריבה בצבע בהיר)
כפית תמצית וניל
שלוש כפות זרעי צ'יה
ריבה ללא סוכר מתכון
מניחים את כל המרכיבים למעט צ'יה בסיר עם תחתית עבה על אש בינונית , מבשלים כעשרים דקות ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה והתמרים נמהלים בנוזל לחלוטין. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תמרים לפי טעמכם. כאשר מתוק מספיק מוסיפים צ'יה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות עד שעולות בועות גדולות שמשפריצות, אז הריבה מוכנה. הכמות תספיק ל 2-3 צנצנות קטנות. מומלץ לעקר אותן ב 100 מעלות כשהן פתוחות והפוכות על רשת בתנור לעשר דקות לפחות, בזמן שהריבה מתבשלת. כשהריבה מוכנה מעבירים בזהירות את הריבה החמה לצנצנות החמות. מכסים היטב ומניחים להתקרר הפוך ליצירת ואקום. כשהצנצנות מתקררות מעבירים למקרר. ריבת תות צ'יה תמר ללא סוכר נשמרת כחודשיים במקרר
1 Comment
ריבת פטל ללא סוכר - מתוק בריא
25/11/2019 at 22:15[…] והן במרקם. הפטל עצמו מכיל יותר פקטין (החומר המקריש) מתות למשל. כך, ובזכות הפקטין שבתפוחים, מתקבלת ריבה סמיכה ומזוגגת […]