נתחיל בזה שריבה ללא סוכר לעולם לא תהיה זהה לאחותה הדשנה והזוהרת. כמויות הסוכר בריבות קנויות וגם באלו שעושים לבד הופכות את מעדן הפרי התמים לפצצת קלוריות ריקות. אחרי שהורדנו את זה מהשולחן ותיאמנו ציפיות, בהחלט ניתן להגיע לתוצאות נפלאות גם ללא סוכר. בעיקר אם לא מצפים לקבל את אותו הדבר. ריבה ללא סוכר תהיה תמיד מתוקה פחות, עם טעם מודגש יותר של הפרי ממנו באה. הריבות האלה פחות יתאימו לילדים בררנים שאוכלים ממרח סוכר אדום בגן, אבל בוגרים חובבי פטל יהנו ממנה מאוד. לאחר ניסיונות עם ממתיקים שונים, רכז תפוחים הוא המתאים ביותר בטעם ובמרקם. הפטל עצמו מכיל יותר פקטין (החומר המקריש) מתות למשל. כך, ובזכות הפקטין שבתפוחים, מתקבלת ריבה סמיכה ומזוגגת. טעמה של ריבת פטל ללא סוכר מתוק חמצמץ עז. הריבה הולכת נפלא עם יוגורט, על פרוסת לחם וגם בעוגות ועוגיות ריבה. רכז תפוחים הוא ממתיק טבעי נפלא, אבל אם אתם מחפשים ריבה ללא סוכרים כלל, שמתאימה לתזונה קטוגנית או לסוכרתיים תמצאו אותה כאן
ריבת פטל -מצרכים
קילו פטל שחור קפוא או טרי.
שתי כוסות רכז תפוחים טבעי ללא סוכר.
כפית מחית/תמצית וניל איכותי.
שתי כפות זרעי צ'יה (לא חובה).
אופן ההכנה
מפשירים את הפטל אם משתמשים בקפוא. לילה במקרר או כמה שעות על השיש יעשו את העבודה. כשהפטל הופשר לחלוטין, מניחים במסננת לחמש דקות לפחות לסינון נוזלים. שוטפים את הפרי אם משתמשים בטרי. מניחים בסיר קטן עם תחתית עבה פטל ורכז תפוחים. מרתיחים על אש בינונית כחצי שעה עד שהנוזל מסמיך. מערבבים מידי פעם וטועמים. אם לא מספיק מתוק ניתן להוסיף עוד רכז תפוחים לפי טעמכם. מוסיפים וניל וצ'יה ומערבבים עוד חמש דקות. כשהריבה מוכנה, הרתיחה משתנה והיא בצורת בועות גדולות ומשפריצות. מכבים את האש ומעבירים לצנצנות מעוקרות. הכי קל לדעתי לעקר צנצנות בחימום של 100 מעלות בתנור למשך כעשר דקות. מוזגים (בזהירות) ריבה חמה לצנצנת חמה באמצעות כף או משפך מתכת. סוגרים את המכסה והופכים את הצנצנת עד שמתקרר.
ריבת פטל ללא סוכר יכולה להישמר בין כמה שבועות לכמה חודשים במקרר, בהתאם לכמות רכז התפוחים. הריבה מהווה בסיס נפלא למתכונים שונים, בפרט עוגיות ועוגות.
2 Comments
חסי
12/03/2021 at 14:10רכז תפוחים הכוונה לתפוחים מרוסקים או לתרכיז של מיץ תפוחים ?
טליה בנימיני
13/03/2021 at 17:42תרכיז מיץ תפוחים, נמכר בבקבוק זכוכית או פחית שימורים