כשהייתי ילדה הייתי בטוחה שאגדל להיות סופרת. כתבתי עוד לפני שלמדתי איך. הייתי בחוגי כתיבה של רוני סומק ואיטו אבירם. כשהתבגרתי למדתי שאולי יש מקצועות יותר יציבים ושלכתוב אפשר תמיד . לכתוב תכניות עסקיות ומיילים בעבודה, לכתוב למגירה ואפילו לבלוג מתכונים (:
אם להיות לגמרי כנה עם עצמי, קצת פחדתי לפתח את הכתיבה. פחדתי לשים את הלב במקום חשוף, בו ניתן לשפוט אותו. היה לי נוח יותר לפתח כישורים מקצועיים בתחומים אחרים ולמדתי איך להביא את הלב גם לשם. השבוע נזכרתי בפחד הזה . זה קרה כשחנות מוצרי בריאות דלי פחמימה ביקשה להכין ולשווק כמה מהמוצרים בבלוג לכבוד השנה החדשה. בחודשים האחרונים קיבלתי המון פניות של קוראים שביקשו, הפצירו והתחננו לטעום את המתכונים. אנשים שלא יכולים או רוצים לבשל, חולי סכרת ונשים בהריון. לכולם התנצלתי שאני לא ערוכה למכור מוצרים והצעתי להכין להם, שיבואו לקחת באהבה.
לא לכולם זה התאים, לכן בהחלטה של רגע אמרתי כן, אכין מהדורה מצומצמת שתימכר אונליין. אכין כמה מוצרים ספורים שאני אוהבת במיוחד, כדי שעוד אנשים יוכלו ליהנות מהם ואז נתקפתי בפחד . ומה אם לא יאהבו ? ומה אכין שיהיה יפה וצבעוני וטעים ובריא ? והכי חשוב איך אכין ממתקים ירוקים מכושפים, כאשר כמעט אזל לי צבע המאכל הטבעי שבו אני משתמשת והוא בטח בכלל לא כשר ?
אז כמו שלמדתי מהיוגה, נשמתי לתוך המתיחה . נזכרתי שפחד הוא שער וכמו שלמדתי מהחיים הלכתי לנסות. התוצאה היא צבע מאכל טבעי ירוק ללא סוכר . הכנתי אותו מתרד אורגני טרי טרי והוא צבע יפה כל כך מרציפן ירוק ואוזני המן לפורים שהייתי חייבת לשתף
מצרכים
חבילה עלי תרד מכל סוג (כ 300 גרם)
3 כפות ממתיק כמו סוויטנגו
כוס מים
איך מכינים צבע מאכל טבעי ירוק ?
מפרידים את העלים מגבעולי התרד וזורקים את הגבעולים. שוטפים את עלי התרד במסננת. במעבד מזון או שייקר (כמו נינג’ה) טוחנים את עלי התרד עם כוס מים לנוזל ירוק אחיד. מניחים את הנוזל בסיר קטן על אש בינונית ומאדים תוך בחישה מידי פעם. כאשר כמות הנוזל מגיעה לחצי כוס מוסיפים את הממתיק וממשיכים לאדות עד שנשארים עם כרבע כוס של מחית ללא מים (דומה למרקם של פסטו). מקררים ושומרים בקופסה אטומה לשבוע במקרר או חודשיים במקפיא. לרוב כפית מספיקה כדי לצבוע מאסה של מתכון שלם. מומלץ להקפיא בתבנית קוביות קרח ולהפשיר בכל פעם מנה אחת לפי הצורך
2 Comments
גיא ברכה
05/02/2022 at 05:23האתר שלך מדהים
טליה בנימיני
05/02/2022 at 09:35וואו, עשית לי את השבוע. תודה רבה 🙂