מכירים את זה שאתם מתכננים ארוחה חגיגית. אתם מארחים ומבשלים המון מנות שצריכות לקלוע לטעמם של אנשים שונים?. הקינוח הזה תפור לארוחות כאלה. הוא קליל ולכן מתאים גם אחרי ארוחה "כבדה". טבעוני, לכן מתאים לאח שלכם הטבעוני ולאשתו שהיא גם. אפילו לילד שלהם בן השנתיים, שבהצטרפות מקרים גם הוא טבעוני. הוא לא מתוק מידי, אבל קרמי ועשיר. אני מתה על מרקם כדורי הציה הג'לטיניים הקטנטנים שבתוכו, הדומים לפודינג טפיוקה. הפעם, לכבוד חגי תשרי, הוספתי אל פודינג צ'יה רימון.
טעמו הניטראלי של פודינג צ'יה, הופך את הקינוח הזה לורסטילי מאוד . מכינים קינוח לראש השנה ? קשטו בגרגירי רימון עם קצת דבש. מכינים קינוח לפודיז בררנים ? קשטו בקוביות אננס טרי עם קצת שבבי קוקוס או בקצת פירות יער. תותים טריים , דובדבנים ,קיווי, כל פרי יתאים כאן. גם גרנולה פריכה תתקבל בברכה. אני אוהבת להוסיף גם סירופ מייפל או סירופ מפירות אדומים מושרים במעט סוכר דמררה. מי שאוהב מלבי יוכל להוסיף מעט מי ורדים לתערובת.
הפודינג נפלא לארוחת בוקר חגיגית או למסיבת בנות קלילה. הגישו את הפודינג בקעריות יפות וסדרו תוספות במרכז השולחן. צלוחיות של שוקולד צ'יפס, פירות מושקעים (טריים או יבשים), גרנולה, מייפל, ריבה טבעית (כמו למשל זאת). הכל הולך.
כשאני מארחת המתח עולה. אני מתכננת במשך ימים מה אכין, רוכשת מצרכים וממשיכה לשנות את התכניות עד הרגע האחרון. כשאני מתחילה לבשל, אני בדרך כלל מתחילה בקינוח. לרוב, קינוחים צריכים זמן הכנה ארוך. כאשר הקינוח נח במקרר יש לי רגע של נחת. גם אם הכל יתחרבש מעכשיו, כבר יש מה להגיש. בינינו, זה המרכיב החשוב בארוחה אז מפה הכל כבר בונוס.במקרה של הקינוח הזה הרגע הזה מגיע מהר באופן מביך. מדובר על שלושה מצרכים שמערבבים בצנצנת ו… זהו. אפשר להכין גם כמה ימים מראש.
יפה, ורסטילי, מהיר, טעים. קינוח מושלם, כבר אמרתי?
ומה עם הבריאות?
צ'יה נחשבת למזון על. היא בעלת ערך קלורי נמוך, עשירה בסידן, מגנזיום ונוגדי חימצון מונעי מחלות המגינים על הגוף. מלאה בסיבים תזונתיים חיוניים למערכת העיכול ועשירה בחלבון איכותי לבניית מאסת שריר. הצ'יה היא גם מקור מצוין לאומגה 3 (למעשה, זרעי צ'יה מכילים יותר אומגה 3 לגרם מסלמון). תוספת הרימון תעניק שלל סגולות בריאותיות נוספות לקינוח שלכם. דרך נהדרת לפתוח שנה חדשה, שרק תהיו לנו בריאים.
מצרכים
חצי כוס זרעי ציה
שתי כוסות קרם קוקוס טבעי (בדקו על האריזה שאין תוספות חשודות) למשל של AROY-D
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
חצי כוס מייפל טבעי
תוספות (אופציונאלי): גרגירי רימון, אננס, שבבי קוקוס, פירות יער, גרנולה, אגוזים קצוצים, ריבה טבעית
אופן ההכנה
בצנצנת גדולה ערבבו היטב מייפל , קרם קוקוס , וניל וצ'יה. הניחו במקרר למשך לילה לפחות (ועד חמישה ימים). הוציאו לקעריות אישיות או כוסיות הגשה יפות וקשטו בתוספות שבחרתם (אפשר גם בלי). מומלץ להוסיף מעט סירופ מייפל/ דבש נוזלי או ריבה טבעית ממש לפני ההגשה.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?