אתם מכירים את הרזות המעצבנות שחיות משוקולד מריר? במשך שנים זאת היתה עבורי חידה. מי את אמזונה בגובה 1.75 שמנשנשת חבילות שוקולד מריר אוקטן 70 צפונה בלי בושה ונראית כמו קלאודיה שיפר הצעירה? למה את לא אני? רק כשגיליתי את התזונה דלת הפחמימה הבנתי את הסוד של המושחתות הללו. כשהן המציאו מושגים כמו “שוקולד חירום” שנשלף מהתיק בשעות בין ערביים, אני לחמתי בעדרים של עוגיות שוקולד צ’יפס. ההחלטה להכריע את הקרב גמלה בליבי. כעת, כשהפחמימות ירדו מסדר היום, למה שלא יהיה לי שוקולד ללא סוכר וגלוטן, שיהיה גם ללא פחמימות ועם 100 אחוז מוצקי קקאו?. שבעים אוקטן – לפנייך!
בתזונה דלת פחמימה אוכלים שוקולד מריר עם מוצקי קקאו גבוהים. כל האחוזים האחרים שבשוקולד שלכם הם בדרך כלל סוכר. שוקולד כזה נחשב לבריא באסכולות תזונתיות מגוונות. אפילו הקטוגנים, שמנדים את הפחמימות כמעט לחלוטין, אוכלים שוקולד מריר מעל 85%. אליה וקוץ בה, גם שוקולד 85 או 90 אחוז מכיל מעט פחמימות. כצרכנית שוקולד מסורה ושוחרת שוויון, קשה לי להפלות בין הקוביות. כלומר, להסתפק באחת או שתיים. כל ניסיון לעבור לשוקולד 99 אחוז (או 100 רחמנא ליצלן) נחל כישלון מר. אבל מר ממש.
כמי שנולדה במשקל 4.5 ק”ג ותמיד הרגישה קצת יותר מידי שמנה, אף פעם לא הבנתי את אותן האנטילופות. ניזונות מעשב ושוקולד מריר. שבעות כבר אחרי שורה אחת ושוקלות בבגרותן כמו שאני שקלתי בכיתה ד’. בחוש הציד שלהן הן כנראה הבינו בשלב מוקדם את חוקי ההישרדות של הטבע. השומן הוא ידיד ולא אויב. הפחמימה היא בעיקר תוצר אבולוציוני נחות ומעובד, גם אם טעים. אל לה לחיית השדה הגבעולית לרדת במשעולי האבולוציה האנושית. אז אם אתם, כמוני, לא נולדתם למשפחת האמזונות. אף פעם לא הבנתם איך האנטילופות האלה טוחנות שוקולד בזמן שאתם אוגרים אספקה בירכתיים רק מהריח. זה בשבילכם!. אם תצמצמו בפחמימות ותפרגנו לעצמכם בשומן בריא אולי עוד תבינו איך זה להיות אנטילופה.

מצרכים לכ 30 פרלינים (רבע גרם פחמימה ליחידה)
100 גרם שוקולד 99% (מומלץ מותג לינט. שימו לב שיש רק 50 גרם בחבילה אחת)
120 גרם חמאת קקאו
שתי כפות ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו אבקת סוכר או כל ממתיק אבקתי טחון במטחנת קפה
ממתיק נוזלי בכמות השווה לשתי כפות סוכר (מומלץ סוכרזית סוכרלוז פקק צהוב 20 טיפות או אלולוז נוזלי)
חצי כפית תמצית וניל או מחית מאיכות טובה
קמצוץ קטנטן מלח הימאלאיה (ממש כמה גרגירים)
תוספות למי שאוהב: גרידת תפוז, שלוש כפות שברי קקאו ניבס, אגוזים קצוצים- לא חובה
איך מכינים שוקולד ללא סוכר וגלוטן ?
ממיסים שוקולד וחמאת קקאו בקערה חסינת חום במיקרוגל. מחממים בחום גבוה דקה וחצי. אם עדיין לא נמס מחזירים לעוד חצי דקה. מערבבים היטב עד שהכל נוזלי ואחיד. מוסיפים וניל, מלח וממתיקים. מערבבים היטב. טועמים אם דרגת המתיקות לטעמכם. אם אתם אוהבים מתוק אפשר להוסיף עוד ממתיק נוזלי בכמות השווה לכף עד שתיים סוכר (10 עד 20 טיפות סוכרזית סוכרלוז). אם תרצו להוסיף שברי קקאו ניבס או גרידת תפוז זה הזמן. מוזגים לתבניות פרלינים ומניחים להתייצבות במקרר לפחות שעה. שומרים בקופסה אטומה שבועיים במקרר או שלושה חודשים במקפיא.

אפשר להזמין?
הי אסתר, תודה רבה על הפניה. בשלב זה אני מפתחת מתכונים ומפרסמת אותם בשמחה ובאהבה למען הקהילה. אני לא מוכרת מוצרים