קרמבולה היא פרי בלתי מפוענח בעל צורה מסקרנת שאם הוא נאכל לא בשל עשוי להיות חמוץ מאוד או עפיץ. אין פלא, הקרמבולה היא ממשפחת החמציצים. לעומת זאת, אם תשימו ידכם על פרי איכותי ובשל בצבע צהוב- כתמתם, תגלו שהוא עסיסי מאוד ונעים לאכילה גם כפי שהוא. יתרון נוסף של פרי הקרמבולה שהוא דל מאוד בפחמימה ולכן מתאים גם לקטוגנים ולסוכרתיים. ריבת קרמבולה ללא סוכר עושה צדק עם הפרי הלא מובן והמופלא הזה.
אם זה לא הספיק לכם תסתכלו על הצורה. כמה פירות אתם מכירים שיש להם צורת כוכב ? שמות נוספים של הפרי הם כוכבית או פרי כוכב. שמתם ידכם על ערימת כוכביות זהובה ? המזל שיחק לכם! תוכלו להכין ריבת קרמבולה ללא סוכר בריאה אקזוטית וטעימה מאוד לאכילה, למריחה, לשילוב בעוגות ועוגיות וכמתנה מיוחדת למי שאוהבים.
קל מאוד להכין ריבת קרמבולה, לרוב אפילו אין צורך להסיר את הגרעינים הקטנים והספורים. כדי להכין ריבה בריאה ללא סוכר כל שיידרש הוא לרכוש תחליף סוכר ספציפי בשם אלולוז. לצערי אין לו תחליף במתכון הזה אבל ההשקעה משתלמת. אלולוז הוא חומר טבעי חסר טעם לוואי שמצוי בטבע בכמויות מזעריות בפירות מסוימים כמו תאנים וענבים. בדומה לשאר הסיבים התזונתיים, הגוף אינו מפרק אותו ואין לו ערך קלורי או פחמימתי.
אם נשארו לכם עוד פירות או בזמן שאתן מחכים למשלוח האלולוז, מוזמנים להציץ על המתכון לפאי ללא גלוטן אקזוטי שעושה שימוש נפלא בפרי המסתורי בצורתו הטריה.
מצרכים לצנצנת ריבה של כ 400 מ"ל
6 קרמבולות (כ 600 גרם פרי)
חצי לימון קטן (או רבע לימון בינוני) חתוך לשניים
350 גרם אלולוז להשיג כאן
כפית תמצית /מחית וניל איכותית
איך מכינים ריבת קרמבולה ללא סוכר?
מעקרים צנצנת זכוכית בנפח כ 400 מ"ל באחת משתי דרכים :
- שופכים לתוכה מים רותחים מהקומקום ומחכים עשר דקות . שופכים את המים ומשאירים אותה הפוכה לייבוש.
- מניחים אותה הפוכה בתנור שחיממתם ל 100 מעלות כרבע שעה. אני מעדיפה את שיטת התנור
בינתיים חותכים את הפירות לפרוסות דקות ומניחים בסיר בינוני-קטן. חותכים את פלח הלימון לשניים ומוסיפים לסיר (משאירים את הגרעינים). מוסיפים גם את האלולוז ומדליקים את הגז. מבשלים את הפירות על אש בינונית ומערבבים מידי פעם בכף עץ. אחרי כמה דקות האלולוז נמס וכל הפרי בתוך הנוזל. ממשיכים לבשל כ 20 עד 30 דקות תוך ערבוב מידי פעם, עד שהריבה מסמיכה וצבעה משתנה והופך כתמתם. מכבים אש. שולפים באמצעות מזלג את פיסות הלימון ומוסיפים וניל. מערבבים היטב.
מעבירים בזהירות ריבה רותחת לתוך צנצנת מעוקרת יבשה (הכי נוח בעזרת מצקת קטנה, אפשר גם בכף או פשוט למזוג בזהירות מהסיר). הופכים את הצנצנת על השיש עד שהריבה מתקררת.
בזכות העיקור והטכניקה של ריבה רותחת והיפוך הצנצנת שמייצר ואקום, הריבה נשמרת לזמן ארוך כאשר הצנצנת סגורה. אם הריבה מיועדת לאכילה בטווח של ימים ספורים אין צורך בכל התהליך. כאשר עוקבים אחריו, הריבה נשמרת היטב לכמה חודשים לפחות. רצוי לשמור במקרר.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?