טוב תעצרו הכל , נמצא בצק רבוך קטוגני מקמח שקדים ! אותו בצק מבושל המשמש בפטיסרי הצרפתי. זה קרה כשחיפשתי השראה לסופגניות בבלוג המופתי הזה . חיפשתי אתונות ומצאתי מלוכה, יש מלכותי יותר מזה? בצק כרסתן, ענוג ואוורירי.מעודן ורך כבן אצולה, עם פריכות זהובה מבחוץ. בצק רבוך מקמח שקדים זה פחזניות ללא גלוטן וסוכר! אקלר! ..תכל'ס כל מה שבן אדם צריך בחיים. לא? האמנם אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?
פעם כשעוד אכלתי פחמימות, לא הבנתי איך אפשר בלי. לא הבנתי איך אפשר בלי לחם, פיצה ומתוקים, למרות שאכלתי מהם ממש במשורה . מה שלא לקחתי בחשבון הוא, שניתן ליצור תחליף דל פחמימה לכל דבר. בזכותו אפשר לאכול בעצם את כל מה שמתאווים אליו. לא רק במשורה. המתכון הזה הוא הוכחה שניתן ליצור תחליף (כמעט) לכל מתכון. נכון, הטעם והמרקם לא מדויק פאריז פינת רובישון. אני לא יודעת מה אתכם. אני מאלו שמעדיפים לאכול כמה כאלה (דלי פחמימה ויסורי מצפון) ביום ולא אחד פחמימתי, מדוייק כפי שיהיה, בשנה.
יש לי וידוי. היתה סיבה אחרת בגללה שמחתי מאוד לגלות את המתכון. זה היה בעיקר כי האנשים האהובים עלי ביותר בעולם אוהבים פחזניות. הבודי בילדר שוחר פחזניות עוד מאז שעבד, כתיכוניסט, בחנות גלידה. מאז שההורים שלו הרשו לו רק קצפת עם תות בטיולים בחו"ל (מטעמי כשרות). האמת היא, שהוא פשוט אוהב קצפת סמיכה ועשירה. אם מה שמסביב אוורירי מספיק ונמצא שם רק כדי להחזיק את הקרם, הוא כנראה יהיה מרוצה.
ד', החברה הכי טובה שלי גם היא סוגדת לפחזניות מגיל קטן. כשאני והבודי בילדר טיילנו במרכז אמריקה, היה ל ד' יום הולדת. כדי להקל על מצפוני הדואב ממרחק, שלחתי לה איזה מאה פחזניות מקונדיטוריית בוטיק. ככה היא הבינה שיש לה עסק עם טיפוס טוטאלי שלא כדאי להתעסק עם ההשקעה שלו בסוכר והחליטה להיגמל מפחמימות לאלתר. הצלחה!. בעצם, מאז ועד היום לא נגעתי בפחזנית. מרוב פחד. עד שגיליתי שאולי אי אפשר להשאיר אותה שלמה, אבל כן אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר את הפחמימה.
מצרכים
3/4 כוס קמח שקדים (כ 100 גרם)
1/4 כוס קמח קוקוס (כ 37 גרם)
כף פסיליום טחון
כפית קסנטן גם
3 כפות ממתיק – סוויטאנגו, מונק פרוט, סטיביה , אלולוז- הכי טוב לשלב סוגים
כוס מים (240 מ"ל)
60 גרם חמאה
קמצוץ מלח
2 ביצים לארג'
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל איכותית
מעט ממתיק במרקם אבקת סוכר (או טחון במכונת קפה) לקישוט- סוויטאנגו
לקרם מסקרפונה
חצי מיכל שמנת מתוקה קרה מאוד
2 כפות אבקת פודינג וניל סוויטאנגו
כף גבינת מסקרפונה
כף גבינת שמנת בטעם טבעי
איך מכינים פחזניות ללא גלוטן וסוכר?
בסיר קטן מביאים לרתיחה מים עם חמאה, ממתיק ומלח. בנתיים מערבבים בקערה קמח שקדים, קמח קוקוס , קסנטן גם ופסיליום. כאשר הנוזל בסיר רותח מנמיכים את האש למינימום. מוסיפים לסיר את תערובת היבשים ומערבבים ללא הפסקה עד שנוצר בצק שנאסף לכדור. ממשיכים לערבב על אש קטנה כדקה לאידוי נוזלים. מכבים את האש ומעבירים את הבצק לצינון בקערה.
מחממים תנור ל- 160 מעלות במצב טורבו . מצננים את הבצק כעשרים דקות עד שהוא רק מעט חמים, כך שלא יבשל את הביצים. בזמן שהבצק מצטנן מכינים שתי שקיות זילוף עם צנטר כוכב גדול. רצוי משונן (זה עם השיניים הצפופות). מוסיפים לקערה ביצה ומערבבים במיקסר חשמלי עד שנבלעת בבצק. מוסיפים ביצה נוספת, תמצית וניל ואבקת אפיה ומערבבים שתי דקות נוספות (לא לחפף! צריך להכניס אויר לבצק). מתקבל בצק רך ודביק מאוד.
מניחים את שקית הזילוף שהכנתם בכוס צרה וגבוהה (למשל כוס מדידה), עם הצנטר כלפי מטה. מפשילים את השוליים מעבר לדפנות. מעבירים את הבצק באמצעות כף לשקית הזילוף ומזלפים צורת "נשיקות" על משטח סיליקון או נייר אפיה בתבנית. אופים בשליש תחתון כ 25 דקות עד שמזהיב יפה. לא לפתוח את התנור בזמן האפייה! מצננים לחלוטין לפני שמסירים מהמשטח. ממלאים רק לאחר צינון מלא (אחרת הקרם יהפוך נוזלי ויברח החוצה).
פחזניות ללא סוכר אחרי זילוף פחזניות ללא סוכר אחרי אפיה
בנתיים מכינים קרם: מקציפים את השמנת עם אבקת הפודינג לקצפת יציבה שהמקצף מותיר בה סימנים. מוסיפים את הגבינות ומקציפים חצי דקה רק עד לאיחוד. כשהפחזניות התקררו חוצים אותן בזהירות עם סכין משונן. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ששוליה מופשלים מעל כוס גבוהה. מזלפים עיגול קטן על תחתית כל פחזנית וסוגרים את החלק העליון מבלי ללחוץ. כדאי להניח את "כובע" הפחזנית מעט על צידו ולא מאוזן כך שהמילוי יבלוט. לפני ההגשה מנפים מעט אבקת ממתיק. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר כשלושה ימים או חודש במקפיא.
20 Comments
יפעת
02/06/2024 at 00:33היי יקירה
תודה על עוד מתכון, ובטוחה שהוא מופלא כמו אחרים.
יש לי אנטי לפסיליום, לא מתחברת לרכיב הזה (מרגיש לי כמו חול בפה…). אפשר לוותר עליו? או אולי להחליף בפשתן טחון באותה כמות?
טליה בנימיני
02/06/2024 at 21:07הי יקרה ❤️ תודה על השאלה המחכימה. אכן בהרבה מתכונים ניתן להמיר פסיליום בפשתן. המתכון הזה לצערי אינו כרוב המתכונים. זה כנראה המתכון הכי מורכב באתר והוא דורש דיוק ולרוב גם קצת ניסוי וטעיה עד שמגיעים לתוצאה המושלמת. לצערי לא ממליצה לשנות גרם במתכון הזה…
סיון
20/01/2024 at 17:30באותו נושא של המשקל שורדה אייזק שאלה: 3/4 מ 240 יוצא 189 אז איך יצא לך 140?!
טליה בנימיני
20/01/2024 at 18:01שימי לב ש 240 זאת מידת נפח ולא משקל. כוס בינלאומית סטנדרטית היא 240 מ"ל , זה לא גרמים. המשקל של 3/4 כוס מאסה משתנה בהתאם לסוג המאסה ולדחיסות שלה. המתכון הספציפי הזה (בניגוד לרוב המתכונים באתר) דורש דיוק מקסימלי ולכן מומלץ לשקול את המצרכים ולא להסתפק במידות הנפח. קמח שקדים שישב קצת על המדף, למשל, יהיה הרבה יותר דחוס בנפח שלו מקמח שקדים שנטחן זה עתה. הפערים יכולים להיות משמעותיים אפילו 20-30% לכן ציינתי משקלים מדוייקים
שרון
14/12/2023 at 13:07היי, נראה מעולה, שאלה קטנה, מה תפקידו של הקסנטאן גם והאם ניתן לוותר עליו?
תודה ❣️
טליה בנימיני
14/12/2023 at 18:33הי, תודה רבה על השאלה. קסאנטן גאם הוא מסמיך שנועד "להחזיק" את הבצק . בלעדיו הבצק יהיה רך ונוזלי ולא יחזיק את הצורה באפיה. לצערי במתכון הזה אי אפשר לוותר עליו
דנה
24/09/2022 at 16:50אלופה, תודה רבה רבה
טליה בנימיני
25/09/2022 at 06:05שימחת את ליבי 🙂 תודה רבה
ורדה אייזיק
01/04/2022 at 07:01היי טליה, קודם כל, המתכונים שלך מושקעים ונפלאים. באפיה אני תמיד משתמשת במשקל מטבח מדויק וכל מתכון כותבים משהו אחר וזה קריטי להצלחת המתכון. אצלי כוס קמח שקדים נותן 100 גרם ואת רושמת 3/4 כוס=100 גרם. מה כוס המידה שלך? מה המידה הנכונה? ולגבי הקצפת חלבונים/קצפת, מתי מוסיפים את הסוויטנגו בהתחלה או כשמתחיל להיות קצף ובקצפת, הפודינג לא נמס כמו שצריך. מה עושים? תודה רבה
טליה בנימיני
01/04/2022 at 07:45הי ורדה, תודה רבה על הפידבק. אני כל כך שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂 חיממת את ליבי. את כמובן צודקת מאוד לגבי מידות! זה אפילו לא רק הנפח של כוס שמודדים לפעמים אחרת, אלא גם סוג המוצר בו משתמשים. מספיק שרוכשים קמח שקדים שנטחן במקום או שישב חצי שנה על המדף- יש להם נפח שונה לחלוטין ! . לכן אני משתדלת לרשום משקל, שמאפשר לדייק את המתכונים כמה שיותר. אני משתמשת בכל המתכונים בכוס מדידה אוניברסלית של איקאה שהנפח שלה 240 מ"ל. המשקל כאן יוצא 140 גרם וכך זה יצא הכי מדוייק, לא משנה באיזה קמח שקדים השתמשת. כאשר אני מכינה את המילוי לפחזניות אני מוסיפה את אבקת הפודינג (סוויטנגו) לשמנת המתוקה לפני תחילת ההקצפה. כך האבקה נמסה היטב ומסמיכה את הקצפת. לקראת סוף ההקצפה, כאשר הקצפת סמיכה והמקצפים משאירים סימן יציב אני מוסיפה גבינת שמנת ומסקרפונה שעוזרים לקבל קצפת יציבה עוד יותר שנוח למלא בה את הפחזניות.
אלוירה
27/12/2021 at 13:03שלום! תודה רבה על המתכון! כמה פחזניות יוצא מהכמות הזאת של מצרכים? (בעקך, כמובן)
טליה בנימיני
27/12/2021 at 18:35הי אלוירה, תודה על השאלה. יוצא בין 30 ל 40 פחזניות בהתאם לגודל שמזלפים
ענוה
10/12/2021 at 20:34מתכון מעולה! יצא מצויין וכל כך טעים! כל הכבוד לך … ממש תענוג
טליה בנימיני
11/12/2021 at 17:39כל כך שמחה לשמוע, איזה כיף להתחיל ככה את השבוע ! תודה רבה ששיתפת
אושרה
28/11/2021 at 10:17האם אפשר ללא קטן גם שלא מוצאת בחנויות הטבע אמרו שיש כרגע חוסר?
טליה בנימיני
28/11/2021 at 12:37הי אושרה, לצערי במתכון הזה אין תחליף לקסנטן ולא ניתן לוותר עליו. ברשת "נפלאות הקולה" ראיתי אתמול מלאי מכובד ויש גם באיהרב (להזמנה מחול) תראי כאן
מרב
06/11/2021 at 16:45האם אפשר במקום הממתיקים המלאכותיים להשתמש בסוכר? הייתי שמחה למתכון ללא קמח לצליאקים, אבל כן עם סוכר במקום ממתיקים אחרים. תודה רבה
טליה בנימיני
06/11/2021 at 17:11הי מירב, תודה על הפניה. במתכון הזה לא צריכה להיות בעיה להשתמש בסוכר במקום בממתיק באותה כמות. אם את מכינה שתפי איך יצא
סוזי
05/11/2021 at 08:07נראה נשמע טעים אבל איפה משיגים חומרים כמו פסיליום, קמת קוקוס שאני לא מוצאת כבר חודש, קסטן שאני אפילו לא יודעת מה זה…?
טליה בנימיני
05/11/2021 at 13:08הי סוזי, תודה על השאלה. אם את קונה אונליין תוכלי למצוא הכל באתר ובאפליקציה של iHerb יש משלוח חינם לישראל מעל סכום מסוים. אם את רוצה לקנות בארץ תוכלי להשיג הכל בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן ואחרות. ברשת חנויות "נפלאות הקולה" גם ניתן להשיג את כל חומרי הגלם הללו במחירים מעולים. את רוב המוצרים ניתן למצוא גם במחלקות הטבע של הסופרמרקטים הגדולים (קמח שקדים וקמח קוקוס יש גם לשופרסל תחת מותג הבית גרין)