פאי לימון ללא סוכר וגלוטן הוא קינוח קליל ומעודן שלא יבייש אף ארוע חגיגי. זה קינוח מושקע ודל פחמימות באמת, שלא יגרום לתחושת קיפוח למי שנמנע מסוכרים. המתכון אמנם לא מהיר הכנה, אבל יש בו כמה טריקים שיהפכו אותו להצלחה בטוחה. אם אתם מאוד קצרים בזמן, יותר קל להכין פאי אחד גדול. אם בא לכם להשקיע קצת יותר, אפשר להכין פאי לימון מרנג אישי, כמו בתמונה.
פאי לימון קטוגני ללא סוכר וגלוטן פאי לימון אישי ללא סוכר וגלוטן
אני אוהבת להכין קינוחים אישיים בתבניות סיליקון שקעים קטנות. נכון שזה יפה, אבל זה לא עניין של שואו או אירוח. זאת הדרך שלי לשלוט בכמויות שיש בכל מנה ואני לא מתפתה “ליישר”. חשוב לא פחות, כשהמנות קטנות ומדודות זה ממש לגיטימי לקחת מנה שניה (:
כשסופרים פחמימות זה הופך להיות חשוב שבעתיים. יותר מידי פעמים אני רואה מתכונים עם מעל 4 גרם פחמימה למנה זעירה, או למנה שגודלה לא ברור. אני מחפשת בנרות מתכונים, שאפשר להגיע איתם לתכולת פחמימות מינימלית. השאיפה שלי היא שמנה מכובדת לא תעבור את ה- 3 גרם פחמימה. אם זו מנה קטנה, 1 או 2 גרם פחמימה זה המקסימום.

אם מוסיפים את זה לדרישות הרגילות שלי, שהמתכון יהיה (ממש!) טעים וגם מספיק בריא, זה הופך להיות אתגר לא פשוט. לכן כל כך שמחתי ליצור גרסה אלטרנטיבית למתכון קלאסי ואהוב, שעומדת יפה באתגר. פאי לימון ללא סוכר וגלוטן. תחתית שקדים מרציפנית פריכה ודקיקה עוטפת קרם לימון עדין על בסיס ביצים ולראשו ענני מרנג. אם תכינו בתבנית כמו שלי עם 24 שקעים, תגיעו לעוגות מעודנות ומפנקות, עם רק גרם אחד פחמימה ליחידה. אם תכינו כפאי גדול ותפרסו ל 12 פרוסות מכובדות תקבלו מנה יפה עם 2 גרם פחמימה.
מצרכים לפאי גדול בקוטר 24 או 24 מיני פאי
לקלתית שקדים
2 כוסות קמח שקדים
2 כפות חמאה או גהי
1 חלבון ביצה
שלוש כפות ממתיק סוויטנגו /אלולוז /מונק פרוט
4-5 טיפות תמצית שקדים איכותית
לקרם לימון
רבע כוס מיץ לימון /ליים סחוט
גרידה מקליפה של לימון גדול או שני לימונים קטנים
כוס מים
שמינית כפית מלח
כפית גואר גם
חצי כוס ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו
חמישה חלמונים (צבע המילוי נגזר מצבע החלמון- חלמון כתום יתן צבע בוהק יותר)
50 גרם חמאה
למרנג
4 חלבונים הנותרים
שליש כוס ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו
איך מכינים פאי לימון ללא סוכר וגלוטן ?
מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה קטנה שמים קמח שקדים, ממתיק וחמאה. מעבדים את החמאה לתוך הקמח עם הידיים (אם היא רכה אפשר בכף) למרקם של חול רטוב. מוסיפים תמצית שקדים וחלבון ביצה אחד. את החלמון שומרים בקערה נפרדת. מערבבים לבצק אחיד ומעט דביק. אם משתמשים בתבנית פאי גדולה (קוטר 24) או תבניות נייר/אלומיניום משמנים את הבסיס במעט חמאה. שוטחים את הבצק על הבסיס והדפנות כך שיהיה דק ככל האפשר. אופים כעשר דקות במסילה הכי תחתונה של תנור חם, עד שהקצוות מתחילים להזהיב. מוציאים ומקררים.
מפרידים עוד ארבע ביצים. את החלמונים מצרפים לחלמון ששמרתם בצד מהכנת הקלתית (סך הכל חמישה חלמונים). מגרדים קליפה וסוחטים מיץ ליים או לימון. שמים בסיר קטן מיץ לימון, קליפה, מלח ומים ומביאים לרתיחה על אש בינונית-קטנה. בקערית יבשה מערבבים היטב ממתיק אבקתי עם גואר גם. כשהנוזל רתח שופכים לתוכו את הממתיק, תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה. מערבבים כדקה עד שהנוזל אחיד וסמיך. מסירים את הסיר מהאש.
טורפים מעט את החלמונים בקערה ומבצעים השוואת טמפרטורות: מעבירים בכל פעם כף אחת מהסירופ הרותח אל קערת החלמונים וטורפים היטב לאחר כל תוספת. לאחר ארבע כפות מעבירים את כל תערובת החלמונים בזרם איטי אל הסיר תוך כדי ערבוב נמרץ במטרפה ידנית. כאשר התערובת אחידה וללא גושים מחזירים שוב את הסיר ללהבה בינונית -נמוכה. מבשלים כדקה – שתיים לסף רתיחה, עד שהתערובת מסמיכה שוב.
מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים שוב להמסת החמאה ואיחוד בתערובת. מוזגים את התערובת בעודה חמה לקלתית (או קלתיות) הבצק כמעט עד מלוא הגובה.
מכינים מרנג: מניחים את ארבעת החלבונים במיקסר עם רבע כפית מיץ לימון וקמצוץ מלח. מקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הממתיק ומקציפים לקצף יציב שאינו נופל מהמקצף כשהופכים אותו. בעזרת כף וכפית עורמים תל קצפת גבוה על הפאי ומושכים עם גב הכפית כדי ליצור קוצים מרשימים. מחזירים לתנור במסילה הנמוכה ביותר לכ 20 דקות עד שהקצף מזהיב. מקררים היטב מחוץ לתנור ומעבירים למקרר. העוגה במיטבה ביום שאחרי ותישמר כשלושה ימים במקרר או חודש במקפיא.

אפשר להישתמש בשמן קוקוס בימקום חמאה? לפאייי לימון? תודה רבה על כל המתכונים 💝
הי ג’ודי, תודה רבה על הפירגון 🙂 שימחת את ליבי. לא ניסיתי אבל לפי דעתי שמן קוקוס פחות יתאים במתכון הזה
היי, ניסית בסוף עם חמאת קוקוס במקום למאה רגילה במתכון של הלמון מרנג?
פאי לימון מעולה!!
ממש שמחה לשמוע 🙂 תודה רבה ששיתפת
הכנתי היום אבל בלי המרנג. שמתי מיץ לימון טרי במקום המים. יצא מהמם וטעים ממש!!
איזה כיף לשמוע 🙂 ממש שמחה שאהבת. תודה על השיתוף וחג שמח
מה זה גואר גם
חומר צמחי מסמיך שמשמש כתחליף בריא ונטול פחמימה לקמח או קורנפלור. אפשר להחליף גם בקסנטן גם ואת שניהם משיגים בחנויות טבע, חנויות פיצוחים כמו נפלאות הקולה, חנויות אפייה וגם באתרים בחו”ל כמו איהרב
כל הכבוד לך!
יופי של מתכונים
תודה רבה מיכל ! איזה כיף לשמוע