מאז שפיטרתי את הפחמימות, פינטזתי על עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן וסוכר. הרי ליבי אליה, לעוגת הגבינה הבאסקית ,המרושלת למראה. כזאת חצופה, שממש לא אכפת לה מה חושבים עליה. כשהייתי ילדה רקדתי בלט. זה היה סוג של ציווי חברתי. אהבתי את נעלי הבלט הורודות וחצאית הטוטו האוורירית שנשמרה להופעות חגיגיות. למרבה האכזבה, התברר שלא הייתי ברבור. בטח לא אחד לבן או ורוד. הייתי ילדה די מגושמת ולא נחשדתי בחינניות או עידון. אולי זה בגלל שהייתי ילדה קצת מלאה וקצת גבוהה. לא קטנטונת ודקת גזרה כמו ילדות אחרות.
פרט לכך, לא ידעתי איך להתאים את הבגדים בלי להראות מגוכחת. הערצתי את עדי מהכיתה שתמיד התאימה גרב ורודה לחולצה ורודה לסרט ורוד. עד כדי כך הערצתי, שלא הייתי בטוחה שאנחנו שייכות לאותו מגדר (או עולם). אני אהבתי להתלבש נוח, רפוי ומרושל. בוודאי נראיתי כמו תום בוי. אני חושבת שעד שלב מסוים לא באמת היה לי אכפת.
ככה היא עוגת גבינה באסקית. שרופה ומרושלת וחסרת צורה. לא אכפת לה בכלל איך היא נראית אבל זה בדיוק מה שהופך אותה לחיננית. אני חושבת שהשילוב של רישול מכוון עם בטחון עצמי מופרז עושה את העבודה. היא הרי לא סתם ! היא באסקית. אז מותר לה להיות "שלוכית". כמו שמתכנת מחשבים גאון יכול ללכת לעבודה עם סנדלים וגרביים ומכנסי ברמודה ויסלחו לו.
לא ידעתי את זה בגיל עשר. אחרי ההופעה הראשונה בחוג הבאלט. אני עוד על ענן מהתרגשות, עדיין לובשת חצאית טוטו גדולת מימדים. בטח הכי גדולה בכיתה. אמא שלי מסיעה את שתינו הביתה ואני מחכה לשמוע איך הייתי. אחרי שתיקה ארוכה היא שואלת אם אולי ארצה לבחור חוג אחר לשנה הבאה. אז כן, בחרתי בחוג אחר, אפילו הרבה אחרים. הצטיינתי והתבלטתי בהרבה תחומים ועדיין התביישתי מאוד ברגע ההוא. ברישול המגושם שלי.
משום מקום באה הבאסקית לעשות תיקון. כי לפעמים החינניות האמיתית באה מחוסר מושלמות וחוסר עידון. דווקא מאותנטיות מחוספסת ובטוחה בעצמה. מי אמר שבלרינה היא צנומה ועדינה כגבעול? ומי אמר שעוגת גבינה היא צחורה וגבוהה ועננית? זאת לא. והיא נפלאה.
אם אתם מחפשים עוגת גבינה קלאסית יותר תציצו על עוגת גבינה קטוגנית בסגנון ניו יורק או בדקו את חמש ההמלצות של עוגת גבינה ללא סוכר
מצרכים לתבנית 22-20 (8 מנות , 4.5 גר פחמימה, 8 גר חלבון, 35 גר שומן למנה)
225 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% שומן (מיכל)
300 גרם גבינת פילדלפיה 27% בטעם טבעי (2 מיכלים)
שלוש ביצים
חצי כוס ממתיק (רצוי אלולוז למשל פה אפשר סוויטנגו או מונק פרוט)
מיכל שמנת מתוקה 38%
שתי כפיות מחית או תמצית וניל איכותית
2 כפות שטוחות קמח קוקוס
מעט חמאה לשימון התבנית
איך מכינים עוגת גבינה באסקית ללא גלוטן וסוכר?
מחממים תנור ל 200 מעלות. מערבבים במיקסר חשמלי את כל המצרכים למעט קמח קוקוס לתערובת אחידה. מוסיפים קמח קוקוס ומערבלים שוב רק עד שמתאחד.
משמנים תבנית בחמאה ומוזגים אליה את התערובת. אופים בתנור חם כ 45 עד 50 דקות עד שפני העוגה שחומים מאוד, כמעט שרופים. מוציאים מהתנור ומצננים. העוגה מוכנה לאכילה כשהיא מגיעה לטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר עד 4 ימים.
21 Comments
אלירז
26/07/2024 at 10:05היי, האם שבבי קוקוס גם מתאימים כקמח קוקוס?
טליה בנימיני
26/07/2024 at 10:56הי אלירז תודה על השאלה. לצערי שבבי קוקוס לא מחליפים קמח קוקוס , אלו מוצרים שונים וההתנהגות שלהם באפיה שונה
אודי
11/06/2024 at 16:22ככה יצא…עוד לא טעמתי …
טליה בנימיני
12/06/2024 at 06:29נראה טוב, מקווה שהטעם לא פחות מוצלח ❤️ חג שמח !
אודי
11/06/2024 at 14:29העוגה בתנור עכשיו 🙂 השתמשתי בגד ומסקרפונה (זה מה שהיה בבית) ובאלולוז…מחכה בקוצר רוח לתוצאה … תודה על המתכון 🙏 אעדכן אחרי
יערה
17/05/2024 at 09:39היי,
ההגשה היא חמה או קרה?
כלומר האם העוגה צריכה להתייצב במקרר?
טליה בנימיני
18/05/2024 at 07:21הי יערה, צריך לצנן את העוגה לפחות ארבע שעות לפני ההגשה. תודה שהארת , אוסיף במתכון
נועם
01/01/2024 at 21:51מתכון פשוט וטעים להפליא.
תודה לך אלופה
טליה בנימיני
02/01/2024 at 07:36וואווו !!! מושלמתתת פלוס 🤩🤩🤩🤩 מוכשרת 🔥תודה רבה ששיתפת 🙏🙏🙏
ננה
18/12/2023 at 12:51אפשר להחליף לקמח שקדים במקום קמח קוקוס?
טליה בנימיני
18/12/2023 at 17:06הי, תודה על השאלה. ניסיתי במתכון הזה הרבה חלופות לקמח קוקוס ולדעתי הן פחות מוצלחות. קמח שקדים הרבה פחות מייבש ולכן תידרש כמות הרבה יותר גדולה לייצוב המרקם (יכול להגיע אפילו לפי 3 או 4), שתשפיע לרעה על כמות הפחמימות וגם על הטעם. בקיצור, פחות מומלץ במתכון הזה
מירית
07/06/2023 at 14:52וואו איזה מתכון מעולה, עוגה פשוט מצוינת – וההסברים מדויקים
טליה בנימיני
07/06/2023 at 16:49חיממת לי את הלב המון ❤️ תודה רבה ששיתפת
מיכל ליפשיץ
04/12/2023 at 18:09היי טליה
האם קמח הקוקוס מאוד מורגש בעוגת גבינה היפנית ????
טליה בנימיני
04/12/2023 at 19:06הי, קמח קוקוס משמש כאן רק לייצוב (במקום קמח או קורנפלור בעוגה רגילה) והוא כמעט ולא מורגש בטעם. אני מאוד לא אוהבת טעם של קוקוס ואוהבת מאוד את העוגה הזאת 🙂
שרל'ה
26/05/2023 at 16:51הבת שלי הכינה לי לשבועות
יצא מוש טעים יפה נימוח
תודה 😊
טליה בנימיני
26/05/2023 at 18:23איזה כיף לשמוע! תודה רבה על השיתוף וחג שמח ❤️
טליה
24/05/2023 at 08:31היי, מה בעצם ההבדל בין נפוליאון ופילדלפיה? אני מכינה לבד בבית גבינת שמנת (באמצעות שמנת חמוצה, בגלל המחירים בסופר 🙁 ) ותוהה אם אפשר להסתפק בכך 🙂 תודה!
טליה בנימיני
24/05/2023 at 10:53הי טליה (אחלה שם! 🙂 ) בעיקרון ההבדל הוא במרקם. פילדלפיה פשוט מוצקה יותר ואחרי הרבה ניסיונות שערכתי עם סוגים שונים של גבינה הגעתי למסקנה שהשילוב הזה יוצא הכי מוצלח ועשיר מרקמית. אני מעריכה שהעוגה תצליח עם כל סוג של גבינת שמנת (כולל גבינה מתוצרת עצמית- שאפו !! ) , יתכן ויהיה לה מרקם מעט שונה אבל לא רואה שום סיבה שלא תהיה נהדרת ! שתפי איך יצא וחג שמח ❤️
הילה
23/04/2023 at 21:47מושלם!!! יצאה אחת העוגות היותר טובות שאכלתי, תודה!
טליה בנימיני
23/04/2023 at 23:27יהההה , איזה כיף שאהבת 🥰 תודה רבה על השיתוף 💚