מכירים את זה שאתם יוצאים לחפש משהו ואז מגלים שכבר יש לכם משהו טוב יותר תחת ידכם ? יצאתם לחפש אתונות ומצאתם מלוכה. כאלה הן עוגיות ללא סוכר דיאטטיות. תקופה ארוכה שאני עורכת ניסיונות לפתח עוגיות שוקולד מושלגות ללא סוכר ופחמימות. אחרי לא מעט ניסיונות ליצור עוגיות סדוקות ו"מתפוצצות" הבנתי שזה לא יקרה בגרסה הנוכחית. עוד הבנתי שהעוגיות העגלגלות והסרבניות שלי הופכות טעימות להפליא עם כל גרסה. שהן פאדג'יות, נימוחות וגם דיאטטיות ודלות פחמימות באופן מעורר השתאות. אז שאני אשמור אותן בבטן?
בכוונה המתכון אינו מבוסס על שקדים . שקדים הם נפלאים, אבל בכמות גדולה תרומת הפחמימות (וגם הקלוריות) שלהם כבר לא כל כך קטנה.
מאז שעברתי לתזונה קיטוגנית, אני אוהבת לשלב מתוקים דלי פחמימות בתזונה היומית . אין יום שאני לא אוכלת לפחות ארבעה מתוקים אישיים כאלה, לכן הם צריכים להכיל מעט מאוד פחמימות. בגלל שהעוגיות מבוססות על חלבון ביצה ולא שקדים, העוגיות הטעימות האלו מכילות רק חצי גרם פחמימה ליחידה ו 25 קלוריות. תוכלו ליהנות משלוש-ארבע עוגיות כאלה ללא יסורי מצפון וב"מחיר" תזונתי צנוע. ההכנה פשוטה ואם תעקבו אחרי ההוראות תקלו עוגיה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, במרקם בראוני נימוח ושוקולדי.
שימו לב ! כדי לשמור על תכולת פחמימות נמוכה, שימו לב להשתמש בקקאו הולנדי או קקאו איכותי אחר מעל 20 אחוז שומן. השתמשו בשוקולד מריר איכותי 99 או 100 אחוז קקאו. אני ממליצה על שוקולד ויואני שתכולת הפחמימות שלו נמוכה ביותר. ניתן להשיג אותו בשופרסל גרין , בבתי טבע למשל כאן ובחנות היבואן בביאליק 50 ברמת גן
מצרכים ל 30 עוגיות בינוניות
100 גרם שוקולד מריר 99% או 100% מוצקי קקאו
3 חלבונים
רבע כוס ועוד כף קקאו הולנדי (רצוי מעל 20% שומן)
3/4 כוס (150 גרם) תחליף סוכר סוויטנגו, טחון במטחנת תבלינים (או חבילה וחצי אבקת סוכר סוויטנגו )
רבע כפית מלח (רצוי הימאלאיה)
כפית קסנטן גם – להשיג למשל כאן או כאן
חצי כפית תמצית וניל ללא סוכר- לא חובה
איך מכינים עוגיות ללא סוכר דיאטטיות -פאדג' שוקולד
מפרידים חלבונים לקערת המיקסר כשהביצים קרות. נותנים לחלבונים להגיע לטמפרטורת החדר ובנתיים ממיסים את השוקולד דקה במיקרוגל בעוצמה גבוהה. מערבבים להמסה ומניחים להצטנן. אם משתמשים בסוויטנגו רגיל ולא באבקה מוכנה, טוחנים במטחנת תבלינים לאבקה. כאשר החלבונים מגיעים לטמפרטורת החדר מוסיפים להם רבע כפית מלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה שלוש כפות אבקת סוויטנגו. בכל פעם כף. כאשר הקצף יציב והמקצף משאיר סימני גלים מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים לכמה רגעים נוספים. כאשר השוקולד מתאחד עם הקצף עוצרים את המיקסר.
לקערה מוסיפים קקאו, וניל, כפית קסנטן גם ואת רוב הסווטנגו הנותר. משאירים בצד שתי כפות אבקת סוויטנגו לפיזור מעל העוגיות. מקפלים את היבשים לתערובת הקצף בעזרת לקקן ומקפידים שלא יווצרו גושים. מניחים את התערובת לרבע שעה להתייצבות ומדליקים את התנור ל 160 מעלות. בעזרת ידיים רטובות יוצרים שלושים כדורים קטנים בגודל ג'ולה גדולה ומניחים על ניר אפיה בתבנית ברווחים. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20 דקות.
שימו לב שהעוגיה יוצאת מהתנור רכה ומתקשה לאחר צינון.
חמש דקות לאחר שהוצאתם את העוגיות ובעודן חמות, פזרו עליהן את אבקת הסוויטנגו ששמרתם.
העוגיה נשמרת בכלי סגור שבוע לפחות ובמקפיא חודשיים.
10 Comments
מימי
15/05/2024 at 02:04אפשר לוותר על השוקולד?או במה אפשר להחליף אותו?
טליה בנימיני
15/05/2024 at 14:53הי, תודה על השאלה. אלה עוגיות פאדג' שוקולד, אני לא ממליצה לוותר על השוקולד או להחליף אותו. יש באתר שפע עוגיות אחריות שאין בהן שוקולד, אם את מחפשת משהו דיאטטי תציצי על המתכון לנשיקות כאן
מיטל
09/01/2024 at 16:36הי
יש לי ממתיק סוויטלוז – אבקה בשקיקים קטנים- האם מתאים? אם כן בכמה להמיר?
בנוסף כמה קורנפלור לשים במקום הקסטנן?
טליה בנימיני
10/01/2024 at 23:45הי מיטל, אני מעריכה שהממתיק שלך יכול להתאים אבל קחי בחשבון ש 3/4 כוס זה די הרבה שקיות. בהנחה ששקית שווה לכפית סוכר תצטרכי לפחות 40 שקיות . לא ניסיתי קורנפלור במתכון הזה ולכן לא יודעת להעיד איך יתקבל המרקם
הדסה
26/01/2023 at 22:20תודה רבה
נראה מאד טעים!
תוכלי לומר לי אם אני מכינה עם סוכרזית כבכמה להשתמש?
טליה בנימיני
28/01/2023 at 01:42הי, תודה רבה על הפידבק 🙂 המתכון מתייחס לממתיק אבקתי בעל נפח זהה לסוכר ביחס 1/1 או קרוב. אני מניחה שאת מתייחסת לממתיק סוכרזית נוזלי או בטבליות (?). לצערי ממתיק כזה לא מתאים למתכונים שדורשים הקצפת חלבונים כמו המתכון הזה, כי הם לא יוצרים את הנפח שנדרש לקצף יציב. ניתן להשיג היום כמעט בכל סופר ממתיק אבקתי על בסיס אריתרטול עם סטיביה (כמו סוויטנגו, טרוביה ויש נוספים). הם מתאימים למתכונים רבים, נחשבים בריאים יותר (ולדעתי גם טעימים יותר), ממליצה לנסות…
דנה
29/09/2021 at 19:46ומה עושים עם החלמונים? משהו קטוגני …
טליה בנימיני
02/10/2021 at 09:05הי דנה, שאלה מצויינת 🙂 , אני משתמשת בחלמונים כדי להכין ארטיקים קטוניים או גלידה
עלמה
07/08/2021 at 09:27היי, במה אפשר להחליף את הקסטנן?
טליה בנימיני
07/08/2021 at 12:33הי עלמה, אפשר לנסות קורנפלור אם זה מתאים לתזונה שלך. לא ניסיתי אז לא בטוחה שזה יעבוד. אשמח לשמוע איך יצא 🙂