נתחיל בבשורות הרעות. סופגניות בריאות אף פעם לא יהיו זהות לכדורי השומן התפוחים של הילדות. מתישהו השלמתי עם זה, מתנחמת בכך ששיחזור טעמי ילדות נידון לרוב לכישלון. אבל ! אם תשחררו את הזכרונות ותפנו מקום בלב (ובבטן) לבשורות הטובות, תגלו שסופגניות בריאות יכולות להיות מאוד טעימות 🙂 במיוחד סופגניות מקמח שקדים אפויות דלות פחמימה, אווריריות ונימוחות.
הרומן שלי עם סופגניות בריאות התחיל לפני כמה שנים, בעקבות תאוותם העיוורת של הילדים לעיגולי הסוכר הצבעוניים. הכנתי להם דונאטס מקמח כוסמין ולא האמנתי כשהילדים טרפו אותם. כשעברתי לתזונה דלת פחמימות- קטוגנית, עפתי מזה שאפשר לטגן. אולי עשרים שנה לא טיגנתי כלום מעבר לחביתה של הבודי בילדר ושניצל לילדים. ככה יצא שזללתי השבוע סופגניות מטוגנות דלות פחמימות עם אבקת חלבון כאילו אין מחר.
רק מה ? מאז שפרסמתי את המתכון הגיעו המון בקשות של קוראים לסופגניות מקמח שקדים אפויות. מתברר שלא כל דלי הפחמימה מתעופפים כמוני רק מהעובדה שאפשר לטגן. כן, אני יודעת. ממלכת קטוגניה היא ממלכה קסומה אך עדיין חלים בה חלק מחוקי הפיזיקה-כימיה-ביולוגיה כמו כוח המשיכה והערך הקלורי.
כדי שלא ישאר אף סגפן פחמימות מקופח בליל החנוכיות וחלילה יתפתה לטיגוניות הצרבת מרולדין, תכף חשתי למטבח ולא יצאתי משם עד שאבקת סוכר דמוית עשן לבן היתמרה מעל התוצאה המושלמת. באמת שניסיתי אינספור מתכונים במטרה לפצח את תעלומת הסופגניות האפויות + דלות פחמימות. רוב הסופגניות בז'אנר הזה סובלות מכמה בעיות אופייניות. רבות מהן דחוסות ויבשות, או שיש להן טעם של לחם. גרוע ממנו מבחינתי הוא טעם שתלטן של קוקוס. הגרועות פחות בקטגוריה הן בסופו של דבר סוג של עוגה/מאפין מחופש. חסר זהות וחוט שדרה. כשאוכלים אותן ליד הרולדיניות המוקצנות קצת מתבאסים.
אחרי לא מעט ניסיונות, הגעתי לסופגניות עסיסיות, רכות מאוד ונימוחות. בזכות טריק קטן תוכלו בקלות למלא אותן בריבה קלאסית ללא סוכר או בגנאש שוקולד פשוט. בעיני הן הכי טעימות עם קצפת מסקרפונה רכה, שפשוט תעקוף את כל הסופגניות הקלאסיות בסיבוב ותגרום לפחמימנים הכופרים לנהות אחר המאפים המעודנים שלכם, בהשראת סופגניות בוסטון. אני ממליצה להכין אותן קטנות ועדינות. ככה תוכלו לאכול כמה ללא יסורי מצפון.
מצרכים לכ- 20 סופגניות מקמח שקדים (קטנות)
70 גרם חמאה (או שמן קוקוס)
80 גרם יוגורט (רצוי יווני 10%, אפשר גם שמנת חמוצה)
כפית תמצית וניל/מחית איכותית
2 ביצים מדיום
כפית קסנטן גאם למשל כאן
כפית אבקת אפיה (עדיף ללא אלומיניום למשל כאן)
כוס קמח שקדים /שקדים מולבנים טחונים דק לאבקה
5 כפות ממתיק אבקתי כמו סוויטאנגו/ מונק פרוט/ אלולוז /סטיביה ללא תוספים – הכי טוב לשלב כמה סוגים
4 כפות קמח קוקוס (להשיג במחלקות הטבע או כאן)
למילוי שמנת (ריבה כאן, שוקולד בהערות)
חצי קופסה שמנת מתוקה (כ 120 מ"ל)
כף גדושה אבקת פודינג וניל סוויטנגו
כף גדושה אבקת סוכר סוויטנגו
2 כפות גבינת מסקרפונה
סופגניות מולטי קייק דלות פחמימה סופגניות מולטי קייק ללא סוכר וגלוטן
איך מכינים סופגניות מקמח שקדים אפויות דלות פחמימה ?
אם תרצו למלא את הסופגניות בריבה תוצרת בית או גנאש שוקולד מתחילים בהכנת המילוי. הכי מתאימה ריבת תות ללא סוכר. ראו בהערות מתכון לגנאש שוקולד זריז. אני ממליצה למלא את הסופגניות האלו בקצפת מסקרפונה שמכינים לאחר האפיה. הקצפת מחמיאה במיוחד לסופגניות המיוחדות האלה.
להכנת הסופגניות, מחממים תנור ל 170 מעלות.
בקערה חסינת חום מניחים חמאה ומחממים במיקרו כדקה על הפשרה. אם משתמשים בשמן קוקוס והוא במצב מוצק ממיסים אותו באותה צורה. מוסיפים יוגורט (או שמנת חמוצה) ומערבבים היטב. מצרפים תמצית וניל וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח שקדים, קסנטן, אבקת אפיה וממתיק ומערבבים היטב. מוסיפים את קמח הקוקוס אחרון ומערבבים שוב. מתקבלת עיסת בצק רכה ודביקה. אם העיסה רכה מידי כדי לגלגל ממנה כדורים מוסיפים עוד כף שטוחה קמח קוקוס.
מכינים קערית עם מי ברז, מרטיבים את הידיים בקערית ומגלגלים מעיסת הבצק עשרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. מניחים בתבנית האפיה של התנור על נייר אפיה. שימו לב שהבצק דביק והגלגול לא יאפשר ללא ידיים רטובות. אם ממלאים את הסופגניות בקצפת מכניסים את הסופגניות בשלב זה לתנור. אם ממלאים בריבה או בגנאש משטחים כל כדור לפיתה, מניחים חצי כפית מילוי וסוגרים מסביב. מכדררים ומניחים בתבנית. אפשר לאפות גם במולטיקייק – ראו בהערות
אופים כ 20 דקות בתנור חם עד שהסופגניות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני המילוי.
למילוי שמנת מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוויטאנגו ופודינג לקצפת יציבה. מוסיפים מסקרפונה ומקציפים דקה נוספת לאיחוד. חותכים כל סופגניה לרוחב לא עד הסוף. באמצעות כפית ממלאים כל סופגניה וסוגרים. אפשר לקשט באבקת סוויטנגו או בממתיק טחון במטחנת תבלינים. שפריץ שוקולד תכינו מ 40 גרם שוקולד מריר מומס על שתי כפות שמן קוקוס. כמו כל סופגניה גם זו הכי טובה ביום ההכנה אך ניתן לשמור שאריות 3 ימים במקרר או חודש במקפיא.
הערות
- ניתן לאפות את הסופגניות במולטיקייק, בתבנית השקעים הגדולים או הקטנים (סופגניות מיני) ולקבל צורה מושלמת ומעטה קריספי שזוף. מלאו את השקעים יותר מתכולת השקע, עם "כיפת" בצק מעל קו התבנית
- גנאש שוקולד זריז תוכלו להכין מ 40 גרם שוקולד מריר מומס בפולסים במיקרו עם שתי כפות שמנת או קרם קוקוס. הוסיפו שתי כפות ממתיק אבקתי וכף שמן קוקוס אם השתמשתם בשוקולד מעל 90% מוצקי קקאו. לאחר ההמסה והערבוב הניחו לרבע שעה במקרר.
- כדי להכין מראש, ממליצה להקפיא את הסופגניות ללא מילוי. מפשירים כמה שרוצים (שעה על השיש תספיק) וממלאים. תכינו לכם סופגניות בריאות לכל החנוכה ובכל ערב בהדלקת נרות תוציאו שתיים ותכינו מילוי אחר. יום שוקולד, יום קצפת מסקרפונה, יום ריבה. טעים גם לשלב – עוגת גבינה תות (קצפת וריבה), שוקולד ופטל וכו'.
סופגניות אפויות דלות פחמימה ללא סוכר וגלוטן
רכות. אווריריות ונימוחות. תאווררו את כל מה שחשבתם על סופגניות אפויות ותכירו סופגניות דלות פחמימה בנוסח בוסטון או במילוי ריבה קלאסי. קטוגניה עושה מהלך לרולדיניה. חנוכה בפתח!
רכיבים
- 70 גרם חמאה (או שמן קוקוס)
- 80 גרם יוגורט (רצוי יווני 10%, אפשר גם שמנת חמוצה)
- כפית תמצית וניל/מחית איכותית
- 2 ביצים מדיום
- כפית קסנטן גם
- כפית אבקת אפיה
- כוס קמח שקדים /שקדים מולבנים טחונים דק לאבקה
- 5 כפות ממתיק אבקתי כמו סוויטאנגו/ מונק פרוט/ אלולוז /סטיביה ללא תוספים - הכי טוב לשלב כמה סוגים
- 4 כפות קמח קוקוס
- 120 גרם או חצי קופסה שמנת מתוקה
- כף גדושה אבקת פודינג וניל סוויטנגו
- כף גדושה אבקת סוכר סוויטנגו
- 2 כפות גבינת מסקרפונה
הוראות הכנה
אם תרצו למלא את הסופגניות בריבה תוצרת בית או גנאש שוקולד מתחילים בהכנת המילוי. הכי מתאימה ריבת תות ללא סוכר. ראו בהערות מתכון לגנאש שוקולד זריז. אני ממליצה למלא את הסופגניות האלו בקצפת מסקרפונה שמכינים לאחר האפיה. הקצפת מחמיאה במיוחד לסופגניות המיוחדות האלה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומכינים בצק: בקערה חסינת חום מניחים חמאה ומחממים במיקרו כדקה על הפשרה. אם משתמשים בשמן קוקוס והוא במצב מוצק ממיסים אותו באותה צורה. מוסיפים יוגורט (או שמנת חמוצה) ומערבבים היטב. מצרפים תמצית וניל וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח שקדים, קסנטן, אבקת אפיה וממתיק ומערבבים היטב. מוסיפים את קמח הקוקוס אחרון ומערבבים שוב. מתקבלת עיסת בצק רכה ודביקה. אם העיסה רכה מידי כדי לגלגל ממנה כדורים מוסיפים עוד כף שטוחה קמח קוקוס.
מכינים קערית מים ומרטיבים את הידיים. מגלגלים מעיסת הבצק עשרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. מניחים בתבנית האפיה של התנור על נייר אפיה. שימו לב שהבצק דביק והגלגול לא יאפשר ללא ידיים רטובות.
אם ממלאים את הסופגניות בקצפת מכניסים את הסופגניות בשלב זה לתנור. אם ממלאים בריבה או בגנאש משטחים כל כדור לפיתה, מניחים חצי כפית מילוי וסוגרים מסביב. מכדררים ומניחים בתבנית. אפשר לאפות גם במולטיקייק - ראו בהערות
אופים כ 20 עד 25 דקות דקות בתנור חם עד שהסופגניות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני המילוי.
למילוי שמנת מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוויטאנגו ופודינג לקצפת יציבה. מוסיפים מסקרפונה ומקציפים דקה נוספת לאיחוד. חותכים כל סופגניה לרוחב לא עד הסוף. באמצעות כפית ממלאים כל סופגניה וסוגרים. אפשר לקשט באבקת סוויטנגו או בממתיק טחון במטחנת תבלינים.
אם תרצו גם קישוט שפריץ שוקולד תכינו אותו מ 40 גרם שוקולד מריר מומס שאוהבים על שתי כפות שמן קוקוס.
Nutrition
-
102 Calories
-
1.4g Carbohydrates
-
9.5g Fat
-
1.1g Fiber
-
2.6g Protein
הערות
ניתן לאפות את הסופגניות במולטיקייק, בתבנית השקעים הגדולים או הקטנים (סופגניות מיני). חממו אותו מראש ומלאו את השקעים יותר מתכולת השקע, עם "כיפת" בצק מעל קו התבנית גנאש שוקולד זריז תוכלו להכין מ 40 גרם שוקולד מריר מומס בפולסים במיקרו עם שתי כפות שמנת או קרם קוקוס. הוסיפו שתי כפות ממתיק אבקתי וכף שמן קוקוס אם השתמשתם בשוקולד מעל 90% מוצקי קקאו. לאחר ההמסה והערבוב הניחו לרבע שעה במקרר.
1 Comment
חופית
18/12/2022 at 18:14סופגניות נפלאות!
טעימות, אווריריות ושמנמנות
יחד עם הקרם מסקרפונה, פשוט נמסו לי בפה.
תודה !!!!