מאז שאני מקשיבה לעצות של אחרים בנושאי תזונה, אגוזים הפכו לחלק משמעותי בתזונה שלי. י', תזונאי הספורט המפורסם שמדד את אחוזי השומן המדוייקים בכל איבר בגופי, ממש התעקש שאוכל אותם. הוא טען שהם חשובים לספורטאים ושאני צריכה לאכול אותם במקום פחמימות. בגלל ששילמתי לו לא מעט ובגלל אחוזי השומן הלא ספורטיביים שהתגלו בחלק האחורי של המרפק, הקשבתי. לקח לי זמן להתרגל ובסוף גם להתאהב. להכין מהם כמעט כל דבר. אפילו מתכון אגוזים מקורמלים ללא סוכר 🙂
אגוזים שייכים לקבוצת מאכלים עילאית ומתנשאת שהיא טעם נרכש. מעטים הילדים שאוהבים אותם, אבל כשמגלים אותם באמת, יש בהם עונג גדול. אגוז טבעי איכותי הוא טעים ומשביע ובכל סוג יש קסם משלו. עץ המקדמיה של אבא שלי יכול לספק תעסוקה לערב שלם של קילוף ופיצוח. מטעי השקדים שהיו למשפחה בילדותי היו הופכים בכל חורף למרציפן פשוט ונפלא.
כאשר המרתי לאחרונה את דתי לקטוגנית, ההתבססות על שומן הביאה את האגוזים (שוב) לקדמת הבמה. אני לא אוהבת בשר שמן או אוכל נוטף שומן. לאנשים כמוני אגוזים הם פתרון טעים , בריא ופשוט לצריכת שומן טבעי ואיכותי. אגוזים הם חלק מהתפריט היומי שלי. כדי לגוון ולשמח את עצמי, פיתחתי מתכון של אגוזים מקורמלים ללא סוכר. מבחינתי, גיוון ושמחה זה הבסיס להתמדה בכל תזונה :-). האגוזים הקרמליים- מתוקים-מלוחים האלה, עושים שימוש במוצר מגניב של Welden Farms שקונים פה, חוות וולדן מייצרת צנצנות פלאיות של רטבים ללא סוכר, פחמימות וקלוריות, נגד כל חוקי הטבע. מי אמר קטשופ ? רוטב סויה? מייפל?
שם החברה גורם לי לדמיין חווה פסטורלית, עם פרות שעושות מייפל. בפועל, מדובר במוצר מאוד תעשייתי. אני משתמשת במוצרים האלו במשורה, בעיקר בגלל שהם פותחים אפשרויות שמעיפות לי את הסכך. משתמשים בכמות קטנה וזוכרים שצריך להיות שמח 🙂
מצרכים
כוס תערובת אגוזים – פקאן , מלך , מקדמיה
כף שמן זית (או שמן קוקס או שמן MCT)
כף רוטב לפנקייק ללא סוכר של Welden Farms (לגרסה לא קטוגנית אפשר מייפל אורגני)
2 כפות סוויטנגו במרקם אבקת סוכר/ סוויטנגו טחון במטחנת קפה (או אבקת מונק פרוט סגול)
קמצוץ מלח הימאלאיה ורוד (אם אתם אוהבים יותר מלוח אפשר יותר, עד רבע כפית)
איך מכינים אגוזים מקורמלים ללא סוכר?
מחחמים תנור ל 160 מעלות. בקערית מערבבים את כל חומרי הרוטב. מערבבים עם האגוזים שיצופו מכל צדדיהם. מפזרים בתבנית התנור על נייר אפייה. אופים כרבע שעה , מערבבים קצת עם כף ואופים עוד עשר דקות עד שמזהיב ויבש. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה את מה שנשאר מהטעימות שלכם 🙂
שימו לב- לצערי לא כל מייפל ללא סוכר מתאים כאן. כדאי להתאמץ ולהשיג וולדן פארמס
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?