כל כך קל להכין טראפלס שוקולד ללא סוכר. קחו עשר דקות עבודה (לא כולל קירור), תכסיס קטן ויש לכם ממתק שוקולדי עשיר לכל השבוע. אין בו סוכר וגלוטן. הוא כמעט נטול פחמימות ובקלות תהפכו אותו לטבעוני. יש יותר מושלם מזה?
שוקולד מריר, בעיקר כזה עם מעל 90% מוצקי קקאו, נחשב בריאותי. הוא כמעט נטול סוכר ומוצרים מסויימים גם מכילים מעט מאוד פחמימות. לתוצאה דלת פחמימות, המתאימה במיוחד לתזונה קטוגנית, אני ממליצה על ויואני. הגרסה של 99% מוצקי קקאו מוצלחת במיוחד לאפייה ומכילה כ 7 גרם פחמימה ל 100 גרם.
השוקולד מריר מאוד ולכן מתאים לאפיה ופחות לאכילה כפי שהוא. נכון לכתיבת שורות אלו ניתן להשיג אותו בחנות היבואן ברמת גן, בשופרסל גרין ובחנויות טבע נבחרות. גם שוקולד לינדט 99% מומלץ וזמין ברשתות השיווק הגדולות (שימו לב שגודל החבילה 50 גרם ולא 100)
למי שנמצא בתזונה קטוגנית/דלת פחמימות, טראפל כזה הוא תחליף איכותי לקוביית שוקולד מריר. ראשית הוא מפנק בהרבה. שנית הוא מכיל רק שליש מכמות הפחמימות בקוביה ממוצעת של שוקולד 85-90%. אתם עוד פה?
מצרכים ל 17-18 יחידות
60 גרם שוקולד מריר איכותי (לגרסה דלת פחמימה -בחרו שוקולד מעל 90% מוצקי קקאו. מומלץ 99% למשל זה )
20 גרם חמאה (אפשר גם שמן קוקוס)
1/3 כוס שמנת מתוקה (אפשר גם קרם קוקוס)
כפית תמצית וניל איכותית ללא סוכר
1/3 כוס אבקת סוכר סוויטנגו – אפשר להחליף בממתיק סוויטאנגו גרגירי רגיל , מונק פרוט או אלולוז (או שילוב) – טחון במטחנת תבלינים
קמצוץ מלח הימאלאיה
לגילגול- 2 כפות גדושות אבקת קקאו הולנדי או קקאו נא או קקאו אורגני – ההולנדי מכיל הכי פחות פחמימות. ניתן לגלגל גם באגוזים קצוצים או קוקוס.
איך מכינים טראפלס שוקולד ללא סוכר?
אם לא משתמשים באבקת סוכר סוויטנגו אלא בממתיק גרגירי אחר, טוחנים את הממתיק במטחנת קפה. שימו לב שהממתיקים אינם נמסים בתערובת ולכן רצוי מאוד לטחון לאבקה דקה.
מניחים חמאה, שמנת, שוקולד, אבקת ממתיק ומלח בקערית חסינת חום. מחממים במיקרו בחום מקסימלי כדקה. מערבבים למחית חלקה. מוסיפים וניל ומערבבים שוב. מניחים את התערובת בפריזר ל 20-30 דקות להתייצבות. שמים שתי כפות קקאו בתחתית של קופסת פלסטיק עגולה שתוכל להכיל 17-18 טראפלס.
בעזרת כפית מוציאים בכל פעם כמות קטנה של תערובת ומגלגלים בידיים לכדור. ממש לא חייב להיות סימטרי. מניחים את הכדורים המוכנים על הקקאו בקופסת הפלסטיק זה ליד זה. כשסיימתם סוגרים את הקופסה, מנערים היטב. ו- וואלה ! יש לכם טראפלס מצופים. נשמר היטב במקרר לשבועיים ובמקפיא לחודשיים לפחות. אפשר לאכול קפוא או להפשיר כמה דקות בטמפרטורת החדר לפני האכילה.
גיוון והערות:
- תוכלו להכין בקלות טראפלס בטעמים אם תוסיפו לתערובת לפני הצינון גרידת תפוז, גרידת לימון, כמה טיפות מי ורדים, רום וכד'
- אפשר להניח בתוך כל כדור טראפל אגוז מקדמיה שלם, אגוז פקאן או שקד
- לגרסה פחות מרירה ניתן לצפות את הטראפלס בשברי אגוזים או קוקוס
- לא מומלץ להשתמש בקקאו רגיל כי רמת המרירות שלו גבוהה יותר והוא מכיל הרבה יותר פחמימות
- אם משתמשים בשוקולד 100% קקאו אפשר להוסיף עוד כף ממתיק וכף מחית שקדים לאיזון המרירות. תטעמו את השוקולד לפני הצינון ותראו אם מריר מידי לטעמכם.
2 Comments
ליאת
28/03/2022 at 12:36היי. במידה ומשתמשת עם שוקולד ללא סוכר עם ממתיק האם להוסיף ממתיק בכל זאת?
טליה בנימיני
28/03/2022 at 18:16הי ליאת, תודה על השאלה. אם השוקולד מתוק בהחלט יתכן ולא תצטרכי ממתיק נוסף. ממליצה להכין את התערובת ללא ממתיק ולטעום ממנה לפני שמכניסים למקפיא להתייצבות. אם לא מספיק מתוק לטעמך הוסיפי ממתיק בהדרגה (כל פעם כף אחת) עד שתגיעי לדרגת המתיקות שאת אוהבת.