מתכון פררו רושה ! כן, אלה שמגישים בבית השגריר. תוכלו להכין בבית גרסה לגמרי בריאה שלהם בכלום עבודה!
לפני כמה שנים החלפנו בתים עם משפחה בחבל סקסוניה שבמזרח גרמניה. לחיות חיים של אחרים התגלה כחוויה שונה מטיול משפחתי רגיל. חוויה שיש בה הרבה זמן איכות משפחתי ופחות מרדף אחרי אטרקציות. בתוך הפסטורליה הנינוחה הזאת, העברנו עם הילדים שעות רבות בנסיעות מעיירה כפרית נידחת לשכנתה. כדי להעביר את זמן הנסיעה, התחיל החצי השני שלי לספר סיפורים מפרי דמיונו. הסיפורים הפכו לסדרה בהמשכים, שהילדים מצפים לה בכל יום. לחצי השני שלי יש חוש הומור מיוחד, לגיבורת הסדרה הוא קרא מכשפת המתוק בריא, לקול מצהלות הילדים.
אני חושדת שהשם הומצא בראשונה כדי למשוך את תשומת ליבי, שנדדה בין הטלפון, למוסיקה, לטבע הפסטורלי. זה הצליח. בהתחלה אפילו קצת נעלבתי. מילא שהם אוהבים את האוכל הכי נחות שקיים. מילא שהם לא תמיד מוכנים לטעום את הפיתוחים החדשים. מכשיפה ?
כשחשבתי על זה שוב, הבנתי שזה דווקא בדיוק מתאים לי, אבל לא מהסיבה שהוא חושב. מכשיפת המתוק בריא שלו, מפוצצת את המקרר בדברים שהוא לא יכול לעמוד בפניהם. בשבילי הכישוף האמיתי זה להכין בקלי קלות ממתק ממש טעים ובריא. כזה שבגרסה המקורית מכיל בעיקר סוכר וקמח לבן. ככה זה פררו רושה.
כבר כמה זמן אני זוממת להכין מתכון בריא של פררו רושה. מאחר וגם הגרסה המסחרית נשענת על טעם האילסרים (הו, איזו מילה מופלאה. אילסרים), הפוטנציאל ברור. אל אגוזי הלוז הטבעיים שידכתי מייפל אורגני שמחליף את הסוכר. ציפיתי בפצפוצי אורז מלא שמחליפים את הופל וטבלתי בשוקולד מריר איכותי. ההכנה קלילה וכוללת בעיקר ערבוב בקערה והקפאה בין השלבים. כישוף , כבר אמרתי ?
איך מכינים פררו רושה? מצרכים
חמש כפות גדושות מחית אילסרים=אגוזי לוז (למשל כזה)
שלוש כפות מייפל טבעי (לסוכרתיים ודלי פחמימה אפשר מייפל ללא סוכר)
כף דבש טבעי (לסוכרתיים טבעונים ודלי פחמימה- סירופ אלולוז )
שלוש כפיות קקאו הולנדי /אורגני /RAW
חצי כוס פצפוצי אורז מלא (או שבבי אגוזי לוז)
חצי כוס שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות
חופן אגוזי לוז קלופים טבעיים
קמצוץ קטן מלח
אופן ההכנה
שימו לב לערבב את מחית האילסרים בצנצנת לפני השימוש!. המחית נוטה להיפרד בצנצנת לשמן ועיסה. אם תיקחו רק מהחלק העליון (השמן) תקבלו ממתק נוזלי שלא יתגבש גם לאחר קירור.
מערבבים בקערית מחית אילסרים, מייפל, דבש, קקאו ומלח לתערובת אחידה. על מגש/צלחת/קרש חיתוך שנכסים למקפיא מניחים נייר אפיה. באמצעות כפית מניחים תלוליות קטנות מהתערובת על נייר האפיה. מהכמות במתכון צריכות לצאת כ 17-20 תלוליות. מעבירים למקפיא לכחצי שעה. מוציאים ומניחים אגוז אילסר שלם באמצע כל יחידה. מגלגלים לכדור סביב האגוז ומחזירים לצלחת. בצלוחית עמוקה מניחים פצפוצי אורז ומגלגלים כל כדור כך שיצופה בפצפוצים. לאחר שגלגלנו את כל היחידות והחזרנו למגש, מחזירים למקפיא להתייצבות. מחכים לפחות חצי שעה. ממיסים במיקרו שוקולד מריר בקערית קטנה כדקה. מערבבים. אם לא נמס כולו מחממים עוד עשרים שניות. כאשר השוקולד נמס מוציאים את כדורי הרושה מהמקפיא. טובלים כל אחד בקערית השוקולד ומרימים באמצעות שני מזלגות, מנערים מעודפים ומניחים בחזרה במגש. כשסיימנו לשקלד את כולם מניחים את המגש במקרר. לאחר חצי שעה נוספת ניתן להוציא מהמגש ולהעביר לאיחסון בקופסה סגורה במקרר. נשמר לפחות שבועיים.
2 Comments
laurie
28/01/2023 at 22:34סוכרתי לא אוכל דבש שמכיל פחמימות רבות או מייפל. איזה תחליף ניתן?
טליה בנימיני
28/01/2023 at 22:49אכן! הערה במקום. התחליף הטוב ביותר הוא סירופ אלולוז שניתן לרכוש כאן . אוסיף גם הערה במתכון , תודה רבה שהסבת את תשומת ליבי