את רזי אהבתי הגלויה לאגוז הירוק שיתפתי כבר בהרחבה במתכון למרציפן פיסטוק. למעשה, כל דבר שמכיל פיסטוק זוכה ליחס מועדף אצלי. אודה ואתוודה שמספיק אפילו צבע ירוק קל של דבר מתיקה, כדי לעורר את סקרנותי הקולינרית. טעמו הטבעי של האגוז כל כך טעים בעיני, עד שכל מה שנשאר למתכון הוא להישאר מינימליסטי, קרוב למקור ולא לקלקל. כאלה הן עוגיות פיסטוק ללא גלוטן המתאימות לפסח ולכל השנה.
העוגיות האלה מזכירות מאוד את עוגיות הפינולי האיטלקיות וגם אותן גיליתי באחד הטיולים לאיטליה. כמו רבים ממתכוני הפיסטוק המיוחדים שהכרתי, מקורן בסיציליה. חבל ארץ מופלא בו תוכלו לאכול פסטו העשוי מפיסטוק טחון , פיצה ברוטב פיסטוק וגם את כדורי הפיסטוק האלה. אולי בגלל מחיר חומר הגלם ותכולת הפיסטוק הגבוהה, העוגיות האלו אינן נפוצות. תמצאו אותן רק בקונדיטוריות עילית. אז הכי טוב- תכינו אותן לבד. בגרסה בריאותית. תרגישו כמו נסיכים ותאכלו לאט.
העוגיות עשירות ועמוסות מאוד בפיסטוק. המתכון אינו מניב כמות גדולה של עוגיות אך כדור אחד כזה יספק את תאוותכם לפיסטוק לזמן מה. אוכלים אותן בביסים קטנים, מגישים לאורחים יקרים או אורזים יפה לאנשים שאוהבים. מתכון למכורים בלבד!
עוגיות פיסטוק – מצרכים
4 כפות מחית פיסטוק טבעית למשל כזאת
4 כפות פיסטוק טחון לאבקה (אפשר לטחון בחנויות תבלינים או במטחנת קפה ביתית)
4 כפות סוכר דמררה או סוכר קנים טבעי טחון לאבקה במטחנת קפה/תבלינים (לגרסה ללא סוכר אפשר סוויטאנגו טחון או סוויטאנגו אבקת סוכר במקום)
3-4 טיפות תמצית שקדים איכותית
ביצה
גרידת לימון מלימון אחד- לא חובה
לציפוי : 100 גרם פיסטוק טבעי קלוף ועוד שתי כפות פיסטוק טחון
עוגיות פיסטוק – אופן ההכנה
מחממים תנור ל 160 מעלות. טוחנים את הסוכר והאגוזים. מערבבים בקערה קטנה פיסטוק קטחון , סוכר דמררה, מחית פיסטוק, תמצית שקדים וגרידת לימון לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה שלמה ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות במרקם של פלסטלינה. אם היא רטובה מידי מוסיפים עוד קצת פיסטוק טחון, אם היא יבשה מידי מוסיפים מעט מחית פיסטוק. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מגלגלים בפיסטוקים טבעיים או מטביעים פיסטוקים על מעטפת העוגיה. מגלגלים באבקת פיסטוק . אפשר לצפות רק בפיסטוקים שלמים או רק באבקת פיסטוק. הם יפהפיים בכל מקרה. מניחים על נייר אפיה בתבנית ואופים כ 15-17 דקות בשליש התחתון. מצננים לגמרי ומאחסנים בקופסה אטומה. עוגיות פיסטוק ללא גלוטן נשמרות בכלי אטום במקרר למשך שבועיים או במקפיא לחודשיים
2 Comments
מורן
26/02/2021 at 20:39תודה על המתכון! באיזה שלב אופים וחכמה זמן (רשמת רק לחמם תנור ל 160 :)) והאם טורבו? תודה!
טליה בנימיני
27/02/2021 at 15:27הי מורן, תודה רבה על התגובה! אופים בשליש התחתון כ 15 עד 17 דקות (חום תחתון-עליון לא טורבו) רק עד שהעוגיות מתייצבות. אפיה ממושכת יותר תגרום להן לשנות את צבען . עדכנתי את המתכון