בשלב הראשון, התבייתו על הבצק שמתאים לכם. בצק שקדים דל פחמימה ללא סוכר וגלוטן או בצק כוסמין שתיהן אופציות טובות. עכשיו תחשבו על מילוי לאוזני המן המושלמות שלכם. האם יהיה זה מילוי פרג מסורתי ? שוקולד? קרם פיסטוק? פטל? איזה מילוי שלא תבחרו, אלו שכאן יענגו אתכם אבל לא יחרבו לכם את הבריאות. מדריך מילוי לאוזני המן ללא סוכר וגלוטן.
אוזני המן אטרקטיביים, יפים, פריכים, טעימים ובריאים זה לגמרי אפשרי!. כל האפשרויות כאן דלות פחמימה, ללא סוכר, ללא קמח או גלוטן. שימו לב לא להגזים בכמות המילוי אחרת האוזניים יפתחו באפיה. לאוזני המן בגודל סטנדרטי תספיק כחצי כפית מילוי. אם אתם הרפתקנים ומכינים כמה סוגי מילוי, תוכלו גם ליצור שילובים ולהניח למשל רבע כפית מילוי פירות יער עם רבע כפית מילוי שוקולד או קרם פיסטוק.
מילוי פרג
2/3 כוס פרג טחון
שתי כפות תחליף סוכר אבקתי כמו סוויטנגו
2 כפות קמח שקדים/שקדים טחונים
שליש כוס חלב שקדים
30 גרם חמאה
גרידה מחצי תפוז או לימון קטן (לא חובה)
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר ממתיק, מלח וחלב שקדים. כשרותח והממתיק נמס מוסיפים את הפרג ומערבבים שתי דקות עד שמסמיך למרקם של ממרח שוקולד. מכבים את האש. מוסיפים חמאה ומערבבים להמסה ואיחוד. מוסיפים קמח שקדים. מערבבים היטב כך שנוצר ממרח סמיך ומניחים לרבע שעה להתקרר לפני המילוי.
מילוי שוקולד
50 גרם שוקולד מריר (לגרסה דלת פחמימות מומלץ מעל 85%)
כף חמאה או שמן קוקוס (15 גרם)
2 כפות שמנת מתוקה או קרם קוקוס
ממתיק נוזלי או אבקתי טחון/במרקם אבקת סוכר בכמות השווה ל 1-2 כפות סוכר – לא חובה
חצי כפית תמצית וניל- לא חובה
אופן ההכנה
ממיסים במיקרו שוקולד, חמאה ושמנת כחמישים שניות בחום גבוה. אם עדיין לא נמס מחזירים לעוד עשרים שניות ומערבבים. מוסיפים ממתיק ותמצית וניל ומערבבים שוב. כדאי לטעום ולהוסיף ממתיק בהדרגה לפי טעמכם במידה ולא מספיק מתוק. מניחים לרבע שעה במקרר או עד שמתייצב למרקם פלסטלינה.
מילוי תות או פירות יער מהיר (ריבה)
200 גרם תות (חתוך לקוביות קטנות), פטל, אוכמניות או פירות יער מעורבים – טרי או קפוא מופשר ומסונן
4 כפות ממתיק אבקתי – סוויטנגו, מונק פרוט, אלולוז (הכי טוב לשלב כמה סוגים)
כפית אבקת ג’לטין או רבע כפית קסנטן גם (להשיג בחנויות טבע, אפיה או כאן )
אופן ההכנה
מניחים בסיר קטן פרי וממתיק. מבשלים על אש בינונית כחמש -עשר דקות עד שהפרי מתפרק ונוצר מרקם של ריבה דלילה. מוסיפים קסנטן גם או אבקת ג’לטין וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עוד חמש דקות, עד שהריבה מסמיכה ומאבדת את רוב המים. בשלב זה צורת הבועות משתנה והן הופכות לגדולות ומשפריצות. מבשלים דקה נוספת ומכבים את האש. מצננים לפני המילוי. שימו לב שזמן הבישול משתנה בהתאם לתכולת המים שבפרי. לעיתים יקח עוד כמה דקות עד שיסמיך.
מילוי קרם פיסטוק
40 גרם חמאה
כף (15 גרם) מחית פיסטוק
2 כפות גדושות ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו
1 ביצה מדיום בטמפרטורת החדר
60 גרם קמח שקדים (כחצי כוס)
3-4 טיפות תמצית שקדים איכותית (לא חובה)
אופן ההכנה
מניחים את החמאה בקערה חסינת חום ומחממים במיקרו על מצב הפשרה כ 40 שניות עד שמחצית ממנה נמסה ומחצית עדיין מוצקה. במידת הצורך מחזירים למיקרו לעוד עשרים שניות. מוסיפים ממתיק ומחית פיסטוק. מקציפים במיקסר יד כדקה לקרם אחיד. מוסיפים ביצה ותמצית שקדים וממשיכים להקציף לקרם בהיר ותפוח. עוצרים את פעולת המיקסר ומקפלים פנימה את קמח השקדים באמצעות לקקן. מניחים את המילוי במקרר לשעה לפחות (או חצי שעה במקפיא). המילוי צריך להגיע למרקם של פלסטלינה.
מילוי נוטלה
כף מחית אגוזי לוז טבעית
שתי כפות חמאה (או שמן קוקוס)
2 כפיות קקאו הולנדי (או קקאו אורגני/נא)
3 כפות ממתיק אבקתי כמו סוויטנגו אבקת סוכר או ממתיק אבקתי טחון במטחנת קפה
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה/שמן קוקוס כחצי דקה במיקרו בקערית קטנה. מערבבים עם שאר המצרכים לתערובת אחידה במרקם של ממרח שוקולד
מילוי אגוזים בקרמל
כוס אגוזים מקורמלים לפי המתכון הזה
שתי כפות חמאה או שמן קוקוס
אופן ההכנה
טוחנים במעבד מזון אגוזים מקורמלים וחמאה לפיסות קטנות. אפשר גם לרסק את האגוזים בתוך שקית באמצעות פטיש שניצלים ולערבב עם חמאה מומסת.
מילוי מרציפן
כוס קמח שקדים
חלבון ביצה
ארבע טיפות תמצית שקדים איכותית
3-4 כפות תחליף אבקת סוכר (סוויטנגו אבקת סוכר או ממתיק אבקתי טחון)
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים בקערית וטועמים. מוסיפים ממתיק לפי טעמכם. אפשר להוסיף כף מחית פיסטוק טבעית לקבלת מרציפן פיסטוק ירוק
מילוי חלבה / חמאת בוטנים (כמות ל 5-7 אוזניים)
כף טחינה גולמית/חמאת בוטנים
2 כפות מים
קמצוץ מלח
ממתיק נוזלי בכמות השווה לכף סוכר
אופן ההכנה
מערבבים טחינה או חמאת בוטנים עם מים ומלח למשחה , מוסיפים ממתיק וטועמים. אם לא מספיק מתוק מוסיפים עוד ממתיק בכמות השווה לחצי כף עד כף סוכר . באותו אופן ניתן להכין מלית פיסטוק זריזה, נדרשות שתי כפות מחית פיסטוק כל השאר כרגיל.
2 Comments
יהודית
02/03/2022 at 09:27טליה, זה נראה נהדר! בהחלט הולכת לנסות!
טליה בנימיני
02/03/2022 at 19:29תודה רבה! שתפי איך יצא