מה זה מתכון מושלם בעיניכם? חוץ מזה שהוא טעים ובריא וקל להכנה? מבחינתי קריטריון חשוב למתכון מושלם הוא ורסטיליות. מתכון עמיד לשינויים שניתן להתאים לטעמכם ויסלח לכם גם אם לא דייקתם בכמויות. כזה הוא המתכון של עוגיות שיבולת שועל אגוזים וכוסמין. אני לא יודעת אם הוא יותר יפה או יותר טעים אבל קשה לפספס איתו ובקלות תוכלו להתאים אותו לטעמכם.
בחרו את האגוזים שאתם אוהבים, הוסיפו צימוקים/חמוציות/פירות יבשים קצוצים ו/או מעט גרידת תפוז, קינמון או תמצית שקדים בהתאם למה שאתם אוהבים והפכו את המתכון לשלכם. כך או כך עוגיות שיבולת שועל אגוזים וכוסמין הן פריכות מאוד וטעימות וכיף גדול להכין אותן. אני אוהבת את כל הגרסאות, במיוחד עם אגוזי לוז ושקדים לא קלופים שמוסיפים פריכות ובן טעם קלוי והחתך שלהם כה מושלם. השלב האהוב עלי ביותר בהכנה הוא פריסת גלילי הבצק שחושפת מבנה גיאולוגי ייחודי לכל עוגיה, העשוי שיבולת שועל ואגוזים. האמת היא שאני גם יכולה לצפות שעות בעוגיות המשחימות לאט בתנור, אבל זה כבר לסיפור אחר. המתכון הקלאסי והמוצלח הזה מבוסס על מתכון של נטלי לוין מהבלוג המופלא עוגיו.נט בשינויים בריאותיים מתחייבים.
עוגיות שיבולת שועל אגוזים וכוסמין- מצרכים
כוס קמח כוסמין לבן או מלא
כוס ורבע שיבולת שועל גסה
100 גרם שמן קוקוס
3 כפות סוכר קוקוס (לגרסה ללא סוכר אפשר לחליף לממתיק ג'ינג'י כמו מונק פרוט מוזהב)
3 כפות סוכר קנים/דמררה או 4 כפות מייפל טבעי
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס אגוזי לוז שלמים או תערובת אגוזים לפי הטעם
כפית וניל
שמינית כפית מלח
1 ביצה
אופציונאלי: 1/4 כוס צימוקים/חמוציות/פירות יבשים קצוצים. גרידה מתפוז אחד או כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה :
מערבבים בקערה את החומרים היבשים למעט אגוזים ופירות יבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים בכף לתערובת אחידה. מוסיפים את התוספות ומערבבים שוב. מהבצק שנוצר יוצרים נקניקים קצרים בקוטר של כ 4 ס"מ , עוטפים בניילון ומניחים במקפיא לשעה לפחות (ניתן להקפיא לזמן ארוך יותר ולשלוף גליל כאשר מתחשק לכם עוגיות. מחממים תנור ל 170 מעלות, חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כ 1 ס"מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית ברווחים קטנים (מעט מתפשטות), אופים כעשרים דקות בתנור חם עד שעולה ריח שמטריד את מנוחתכם והעוגיות מזהיבות מעט בחלקן התחתון. מקררים ושומרים בקופסה אטומה, במקרר או מחוץ למקרר. נשמר היטב כשבוע מחוץ למקרר
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?