ילדים אוהבים שוקולד. אם תנצלו את העובדה הזאת לטובתכם תגלו שאפשר לגרום להם לאכול הרבה דברים טובים מסביבו. אם תשתמשו בשוקולד מריר איכותי (מינימום 60% מוצקי קקאו), כנראה כולם ירגישו טוב עם התוצאה. אני אוהבת מאוד להכין עוגיות קוואקר בריאות ומהירות שמכינים בקערה אחת. מערבבים המון דברים בריאים עם קצת שוקולד ואת התוצאה הסופית אפשר להרשות לילדים לאכול ללא נקיפות מצפון. כחלק מארוחת הבוקר. כצ'ופר בריא לארוחת העשר בבית הספר וגם סתם כארוחת ביניים בבית.
כיף שיש עוגיות קוואקר בריאות בבית. לא משנה לאן אנחנו מטיילים בשבת (לפעמים אפילו סתם לפארק). אני מכינה תרמוס גדול של תה עם דבש ואורזת קופסת עוגיות לדרך. בשבילי כוס תה ועוגיה מביאים את הבית לכל מקום ובשביל הילדים זאת אטרקציה, ליהנות מתה חם מחוץ לבית. העוגיות סוגרות להם יופי את פינת הנשנוש וחוסכות חטיפים מיותרים. לפעמים, עצירה בדרך לתה ועוגיות היא פעילות בפני עצמה. כזאת שמרגיעה ילדים פעילים ומצילה הורים מותשים.
גם אם ילדים לא במשוואה, זה עדיין יעבוד. הטריק עם התרמוס והעוגיות (עם שוקו אלכוהולי /קפה /תה צמחים) ירשים גם את הדייט שלכם או יעניק לכם רגע מענג על הספסל בפארק. בקיצור, אתם צריכים עוגיות קוואקר בריאות בחיים שלכם 🙂 .אם אתם אוהבים שיבולת שועל שווה לבדוק גם את המתכון הזה שמפיק עוגיות דקות ופריכות יותר
מצרכים
- כוס וחצי שיבולת שועל (קוואקר)
- כוס קמח קוקוס (להשיג במחלקות הטבע , חנויות פיצוחים וגם כאן)
- חצי כוס קמח כוסמין מלא
- חצי כפית אבקת אפייה (רצוי ללא אלומיניום למשל כאן)
- רבע כפית מלח
- חצי כוס ממתיק אבקתי (סוכר קנים/דמררה/קוקוס או תחליף סוכר בסגנון סוכר חום הכי מומלץ Swerve )
- 80 גרם שמן קוקוס
- 2 ביצים לארג'
- כפית תמצית /מחית וניל איכותית
- חצי כוס שוקולד מריר קצוץ מעל 60% מוצקי קקאו
איך מכינים עוגיות קוואקר בריאות ?
מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מאחדים עם שמן הקוקוס בידיים לבצק פירורי. מוסיפים ביצים ווניל ולשים לבצק אחיד. מוסיפים את השוקולד ומערבבים. בידיים רטובות מגלגלים מהבצק כדורים פחוסים ומניחים על נייר אפיה בתבנית. אפשר לצופף, העוגיות אינן מתפשטות.
אופים כעשרים דקות עד שמזהיב קלות. מקררים לגמרי ומאחסנים בקופסא אטומה למשך שבועיים לפחות.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?