ממתקי קטניות נפוצים מאוד במדינות מסויימות . ביפן למשל משתמשים בשעועית אדומה (אזוקי) כמעט בכל קינוח. הקטניות דלות בשומן ובעלות ערך תזונתי גבוה. המרקם שלהן חלק, הטעם יחסית ניטראלי וקל לשלב אותן בהרבה סוגים של מתכונים אז למה לא קינוחים בעצם ? לשם כך פיתחתי את המתכון הזה. בראוניז שעועית שחורה.
החיך המערבי אינו מורגל במאכלי קטניות מתוקים ואולי זאת הסיבה שלקח לי זמן להגיע למתכון שיהיה מספיק טוב בעיני.
ניסיונות רבים קדמו למתכון הזה. המטרה היתה להכין בראוניז טעימים באמת מקטניות. הן כל כך עשירות בסיבים ובחלבון שהייתי פשוט חייבת להצליח. שעועית לבנה, שעועית בובעס, עדשים, חומוס. את כולן ניסיתי. אצולת הקטניות כולה זומנה אל תבניות האפייה האקספרימנטלית שלי. אחרי אינספור ניסיונות, לפניכם התוצאה המוצלחת ביותר.
הבראוניז יוצאים נימוחים, עסיסיים ושוקולדיים מאוד. אם לא תגלו, אף אחד לא ינחש שהמרכיב העיקרי בהן הוא שעועית שחורה. כן, זאת שאחראית לממרח הפריחולס המקסיקני הנפלא. תוכלו לרכוש שעועית שחורה יבשה בחנויות טבע ולבשל בעצמכם או לרכוש שעועית שחורה משומרת בפחית במעדניות או בחנויות מתמחות . למשל כאן בקוק סטוק המצטיינת.
אפשר להחליף במתכון הזה את השעועית השחורה בחומוס מבושל שיותר קל להשיג (גם קפוא או מקופסת שימורים) אבל לטעמי התוצאה טובה יותר עם שעועית שחורה. בשני המקרים רוב ילדי הבית אכלו בהנאה. הקפידו להשתמש בשוקולד מריר איכותי , רצוי כ 60 עד 70 אחוז מוצקי קקאו. יש גם גרסה טבעונית לא פחות טעימה – פרטים למטה.
בראוניז שעועית שחורה – מצרכים
220 גרם שעועית שחורה מבושלת (פחית אחת) מסוננת ושטופה היטב
שתי ביצים
שלוש כפות שמן קוקוס
שתי כפות קקאו הולנדי
כוס שוקולד צ’יפס מריר איכותי מינימום 60% מוצקי קקאו
חצי כוס סוכר קנים דמררה או רבע כוס מייפל טבעי ורבע כוס דמררה
שתי כפיות תמצית וניל
חצי כפית אבקת אפיה
הוראות הכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות. ממיסים חצי כוס שוקולד מריר במיקרו כדקה בחום גבוה ומערבבים להמסה. מניחים במעבד מזון את השוקולד המומס עם כל המרכיבים למעט מחצית הכוס השניה של השוקולד. מעבדים על עוצמה חזקה לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ששמרנו בצד ומערבבים. מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית או מרובעת קטנה כך שגובה התערובת בתבנית לא יעלה על 2-3 ס”מ. מקשטים בעוד קצת שוקולד צ’יפס מלמעלה. אופים כ 30-35 דקות עד שמתייצב. מקררים ופורסים לריבועים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע ובמקפיא חודשיים לפחות
לגרסה טבעונית ניתן להחליף את הביצים בחצי כוס קמח שקדים

[…] דעת וטשטוש עקבות. כדור תמרים בתחפושת של כדור שוקולד , בראוניז משעועית שחורה, סופלה שוקולד מביצים ואגוזים. הכי טוב- כדורי תמרים […]