ממתקי קטניות נפוצים מאוד במדינות מסויימות . ביפן למשל משתמשים בשעועית אדומה (אזוקי) כמעט בכל קינוח. הקטניות דלות בשומן ובעלות ערך תזונתי גבוה. המרקם שלהן חלק, הטעם יחסית ניטראלי וקל לשלב אותן בהרבה סוגים של מתכונים אז למה לא קינוחים בעצם ? לשם כך פיתחתי את המתכון הזה. בראוניז ללא גלוטן וללא קמח שמבוסס על שעועית שחורה.
החיך המערבי אינו מורגל במאכלי קטניות מתוקים ואולי זאת הסיבה שלקח לי זמן להגיע למתכון שיהיה מספיק טוב בעיני. ניסיונות רבים קדמו למתכון הזה. המטרה היתה להכין בראוניז ללא קמח, טעימים באמת, מקטניות. הן כל כך עשירות בסיבים ובחלבון שהייתי פשוט חייבת להצליח. שעועית לבנה, שעועית בובעס, עדשים, חומוס. את כולן ניסיתי. אצולת הקטניות כולה הגיעה למבחן בד בתבניות האפייה האקספרימנטלית שלי. אחרי אינספור ניסיונות, לפניכם התוצאה המוצלחת ביותר, שגם ילדים אוהבים.
הבראוניז יוצאים נימוחים, עסיסיים ושוקולדיים מאוד. אם לא תגלו, אף אחד לא ינחש שהמרכיב העיקרי בהן הוא שעועית שחורה. כן, זאת שאחראית לממרח הפריחולס המקסיקני הנפלא. תוכלו לרכוש שעועית שחורה יבשה בחנויות טבע ולבשל בעצמכם או לרכוש שעועית שחורה משומרת בפחית במעדניות או בחנויות מתמחות . למשל כאן בקוק סטוק המצטיינת.
אפשר להחליף במתכון הזה את השעועית השחורה בחומוס מבושל שיותר קל להשיג (גם קפוא או מקופסת שימורים) אבל לטעמי התוצאה טובה יותר עם שעועית שחורה. בשני המקרים, ילדי הבית אכלו בהנאה וללא חשד. הקפידו להשתמש בשוקולד מריר איכותי , רצוי כ 60 עד 70 אחוז מוצקי קקאו. יש גם גרסה טבעונית לא פחות טעימה. אם אתם מחפשים בראוניז ללא גלוטן ממרכיבים סטנדרטיים יותר תציצו פה
מצרכים
220 גרם שעועית שחורה מבושלת (פחית אחת) מסוננת ושטופה היטב
שתי ביצים (לגרסה טבעונית ניתן להמיר בחצי כוס קמח שקדים)
שלוש כפות שמן קוקוס
שתי כפות קקאו הולנדי איכותי
כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי מינימום 60% מוצקי קקאו
חצי כוס סוכר קנים דמררה או רבע כוס מייפל טבעי ורבע כוס דמררה
שתי כפיות תמצית/מחית וניל איכותית
חצי כפית אבקת אפיה
איך מכינים בראוניז ללא גלוטן ?
מחממים תנור ל 180 מעלות. ממיסים חצי כוס שוקולד מריר במיקרו כדקה בחום גבוה ומערבבים להמסה. מניחים במעבד מזון את השוקולד המומס עם כל המרכיבים למעט מחצית הכוס השניה של השוקולד. מעבדים על עוצמה חזקה לתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ששמרנו בצד ומערבבים. מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית או מרובעת קטנה כך שגובה התערובת בתבנית לא יעלה על 2-3 ס"מ. מקשטים בעוד קצת שוקולד צ'יפס מלמעלה. אופים כ 30-35 דקות עד שמתייצב. מקררים ופורסים לריבועים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע ובמקפיא חודשיים לפחות

עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?