הנאה העוגה בעיניך? הבראוניז הנאים (RAW) האלה דחוסים ועשירים במרקמם יותר מבני הדוד הקלאסי. הבפנים שלהם מזכיר יותר טראפל מעוגה אפויה. עם ציפוי שוקולד כפול בשני מרקמים מתקבל קינוח עשיר וטעים, שמרגיש מושחת אפילו שהוא לגמרי בריא. מושלם לכל מי שמחפש קינוח טבעוני ללא גלוטן , קל להכנה ובלי להפעיל תנור.
התוצאה עשירה ומספקת כל כך, שאני ממליצה לחתוך את העוגה לריבועים קטנטנים. בערך רבע מגודלה של קוביית בראוניז רגילה תעשה את העבודה ותתן לכם שוט מרוכז של שוקולד לוריד. הכי כיף שזה בראוניז טבעוני שמכינים בלי אפיה ובקלות בקערה או מעבד מזון. בשבילי זה קינוח טבעוני הכי מושלם שיש. גם בטעם , גם בערך התזונתי וללא מוצרים מהחי.
אם אתם מעדיפים קינוח טבעוני ללא גלוטן קלאסי יותר ומוכנים להפעיל תנור תבדקו את המתכון של עוגת שוקולד טבעונית, המבחר המלא של קינוחים טבעוניים בריאים נמצא בקטגוריה קינוח טבעוני
אני אוהבת עוגות שוקולד מכל הסוגים. בעיני, עוגת שוקולד קמה ונופלת על שני מאפיינים: עסיסיות ו"שוקולדיות". בעניין האחרון, מבוגרים מיישרים קו עם הילדים. תנו לנו ציפוי שוקולד כהלכתו ונהיה מאושרים. אבל איזה ציפוי? גם כאן עוגות השוקולד מתפלגות לשני מחנות ברורים. האחד מתפאר בגנאש יציב ונגיס, כזה שהשיניים משאירות בו חריצים. במחנה האחר מככב ציפוי מבריק ומפתה, על סף הנוזלי. כזה שלא מתקשה עד הסוף גם במקרר. ההתלבטות בין שני הסוגים גרמה לי להכין את שניהם. לאחר שטעמתי, לא רציתי לוותר על אף אחד והחלטתי להכין בראוניז בריא בזיגוג (ועונג!) כפול.
למה לבחור?
עוד כשהייתי ילדה לא ידעתי להחליט. יכולתי לעמוד שעות בחנות ולהתלבט בין השמלה האדומה לכחולה , לקח לי הרבה זמן ללמוד איך לבחור. איך להתפשר ולוותר על דבר אחד לטובת דבר אחר. רק מהניסיון למדתי לאורך השנים כמה חשוב הפוקוס. למדתי שדברים רבים לא מצדיקים השקעת אנרגיה רבה בבחירה. כאשר מחיר הטעות אינו גבוה או ניתן לניהול, ההתקדמות שבבחירה כלשהי יכולה להיות חשובה יותר מבחירה מושלמת. מאוחר יותר למדתי גם כמה חשוב לי לבחור וכמה מהחיים שלנו נגרמים מבחירות. נלחמתי להמשיך לבחור גם במצבים מורכבים, כדי שלא יבחרו בשבילי. למדתי גם לנהל את עצמי כדי לא ליפול קורבן למנגנונים לא די יעילים שיעשו את הבחירה בשבילי ויביאו תוצאות שלא רציתי.
בעוד שכללתי את היכולת המנטלית לבחור בשטחים רבים בחיים, התשוקה לנסות ולחוות לא נעלמה. בכל הקשור לאוכל נשארתי גרגרנית חסרת תקנה. מאלה שרוצים לטעום את כל המנות במסעדה. שמכינים ארבע מנות עיקריות לארוחת הערב, כדי לא לוותר על אף מתכון מסקרן שנקרא בדרכי. מאלה שיקנו כל סוג של ממתיק בריא כדי לבדוק את טעמו. מה שכיף בבישול זה, שלא תמיד צריך לבחור. לפעמים אפשר פשוט לשלב והשלם יצא גדול מסך חלקיו. כמו בראוניז טבעוני עם שני ציפויים. אתם בהחלט יכולים לבחור רק אחד.
מצרכים לבראוניז
כוס אגוזי קשיו ושקדים טבעיים טחונים (אפשר לשלב כל סוג של אגוזים)
שתי כוסות תמרים מגולענים
ארבע כפות גדושות קקאו איכותי רצוי הולנדי או קקאו נא לא קלוי (להשיג בחנויות טבע או למשל כאן )
שתי כפות מייפל טבעי
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
קמצוץ מלח
חצי כוס אגוזי מלך שבורים גס
שתי כפות פולי קקאו ניבס (לא חובה. להימנע אם מכינים לילדים צעירים) – להשיג בחנויות טבע, פיצוחים או כאן
לציפוי גנאש
חצי כוס שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
כף גדושה חמאת בוטנים
שתיים- שלוש כפות מייפל טבעי
לציפוי מבריק
שתי כפות שמן קוקוס
רבע כוס אבקת קקאו איכותי (רצוי הולנדי או נא לא מעובד )
רבע כוס מייפל
חצי כפית מחית וניל או תמצית איכותית
מעט שברי קקאו ניבס לקישוט (לא חובה. להימנע אם מכינים לילדים צעירים)
איך מכינים קינוח טבעוני ללא גלוטן ?
טוחנים אגוזים לאבקה (או קונים טחון) ומערבבים במעבד מזון עם תמרים, וניל, קקאו, מייפל, מלח. אפשר גם לערבב בידיים ללא מעבד מזון בקערה (כמו ללוש בצק). כשהתערובת אחידה מוסיפים אגוזי מלך ושברי קקאו ניבס ומערבבים קצת בידיים לפזר את האגוזים בעיסה. משטחים בתבנית קטנה מרובעת. ממיסים שוקולד במיקרו כדקה בחום גבוה, מערבבים ומוסיפים חמאת בוטנים ומייפל. כשהתערובת אחידה משטחים אותה על הבראוניז שבתבנית. בקערה קטנה מערבבים קקאו, מייפל, שמן קוקוס ווניל למחית אחידה. שופכים על הציפוי הראשון ומפזרים על פני העוגה. מפזרים מעט קקאו ניבס לקישוט. מניחים במקרר לשעתיים לפחות לפני שחותכים לקוביות קטנות. מאכסנים בקופסה אטומה במקרר לשבועיים לפחות או לחודשיים במקפיא.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?