שנים חיפשתי מתכון בריאותי ראוי של עוגת תפוזים אדומים. ניסיתי אינספור מתכונים שיהלמו את הפרי המיוחד הזה ללא הצלחה. כל גרסה שניסיתי היתה דחוסה, יבשה או לא מספיק טעימה. הניסיונות עצמם הוגבלו לעונתם הקצרה, הנמשכת שבועות ספורים בלבד. הפרי יקר המציאות מפציע ממש בקצה החורף. איפה שהוא נושק לאביב. רק אז, אם אתם ברי מזל או חרוצים, תצליחו לשים יד על מעט מהם. תפוזי דם מופלאים ממש מצאתי לאחרונה כאן.
תפוזים מכושפים, כתומים-אדומים ומתעתעים. את טעמם קשה להגדיר במדוייק. אל הטעם התפוזי החורפי האופייני, נוסף בן טעם עמוק. אולי טעם של קברנה סוביניון צעיר מהגליל. כמו חלק מהאנשים שאני אוהבת ביותר, תפוז דם הוא פרי של קצוות. תפוז שבו שמש הלבנט הצורבת פוגשת את אירופה. מי היא העוגה שתיטיב לבטא את איכותו הנדירה של התפוז האדום?. זאת שתהיה מספיק בריאה ומספיק טעימה כדי שאספר לכם עליה? היה זה מסע ארוך למצוא את המושלמת. כמו בסיפורי האהבה הגדולים, ברגע שטעמתי אותה לראשונה התרגשתי. ידעתי שזאת האחת.
עוגת תפוזים אדומים עשויה מקמח כוסמין ושמן זית. למרות זאת היא רכה, אוורירית ועסיסית. הכי חשוב- היא נותנת כבוד לכל מנעד טעמיו של התפוז המכושף. אני אוהבת להכין אותה עם גלייז ורוד המבוסס על מיץ התפוז. הוא מספק עונג נפלא. את הגלייז אפשר להכין מסוכר דמררה טחון לאבקה או מאבקת סוכר רגילה. נכון שאני כמעט לא משתמשת בסוכר לבן במתכוני הבלוג, אבל כמו שאומרים "רק חמור לא משנה את דעתו". לפחות לפעמים :-). אם מעט סוכר לבן יכניס לגוף הרבה דברים טובים, זה בוודאי מוצלח יותר מאלטרנטיבות אחרות. צבע הזיגוג, כמובן, יהיה בהיר יותר עם אבקת סוכר רגילה.
מצרכים לעוגה עגולה בקוטר 24 או אינגליש קייק
4 תפוזי דם קטנים (בגודל של תפוז למיץ)
3 כוסות קמח כוסמין 70%
2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר דמררה או סוכר קנים אורגני
100 גרם (חצי מיכל) יוגורט 2% שומן ומעלה (אני משתמשת ביוגורט חלבון)
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
4 ביצים
כפית מחית או תמצית וניל איכותית
מצרכים לזיגוג (לא חובה)
6 כפות סוכר דמררה טחון לאבקה במטחנת קפה/תבלינים או אבקת סוכר רגילה
כף עד שתיים מיץ תפוז אדום
איך מכינים עוגת תפוזי דם?
מחממים תנור ל 180 מעלות. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה. מגררים קליפה מתפוז אחד (החלק הכתום/אדום בלבד). מוסיפים את הגרידה לתערובת הקמח. ממיסים שמן קוקוס כחצי דקה במיקרו (אם הוא במצב מוצק) ומערבבים עם שמן זית. חוצים וסוחטים מיץ מארבעה תפוזי דם (זה שגררתם את קליפתו ועוד שלושה). שופכים את כל הנוזלים לקערת הקמח מבלי לערבב: מיץ תפוזים, יוגורט, ביצים, השמן המעורבב, וניל. אחרי שהוספתם הכל ערבבו לתערובת אחידה וחלקה ללא גושים. מורחים (או מרססים) מעט שמן בתחתית התבנית. מוזגים את התערובת לתבנית עד 3/4 הגובה (תופח באפייה). אופים בשליש התחתון במשך כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין ומאחסנים במקרר כ 5 ימים (רצוי בקופסה אטומה).
הכנת הזיגוג: בקערית קטנה מניחים אבקת סוכר או סוכר דמררה טחון. מוסיפים כף מיץ תפוז אדום ומערבבים. העיסה צריכה להיות במרקם של טחינה סמיכה מאוד. אם יש צורך הוסיפו עוד מעט מיץ בהדרגה (כפית בכל פעם) והיזהרו שלא יהיה נוזלי. תערובת נוזלית מידי תיספג או תיזל ולא תתגבש על העוגה. אם בחרתם להכין זיגוג תקפידו לקרר את העוגה לחלוטין (!) לפני ששופכים עליה את הזיגוג, אחרת הציפוי יימס וייספג בעוגה. הניחו את העוגה הקרה על צלחת הגשה. הזליפו את הזיגוג על העוגה באמצעות כף או כפית והעבירו למקרר להתייצבות.
הערות:
- ניתן להכין כעוגות אישיות או מאפינס (מהכמות במתכון יצאו כ 12 עוגות)
- ניתן להגיש ללא זיגוג, עם מעט אבקת סוכר/סוכר דמררה טחון
- אפשרות נוספת היא להגיש עם תפוזים אדומים מזוגגים. חותכים בסכין סביב את הקליפה של שניים- שלושה תפוזים נוספים. את הליבה פורסים או חותכים לקוביות. את חתיכות התפוז משרים למשך חצי שעה ברבע כוס מייפל טבעי. לפני ההגשה מניחים את התפוזים המזוגגים עם הסירופ מעל העוגה.
- אם בכלל בא לכם עוגת תפוזים ללא קמח נסו את העוגה הזאת
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?