עוגות תפוחים נוטות לפעמים להיות "עוגות חנק", כמו עוגות הדבש הדחוסות של ראש השנה. עוגת תפוחים ללא גלוטן שמבוססת על קמח שקדים היא הרבה פחות כבדה, בזכות העובדה שאין בה טיפת קמח. היא עשויה נטו מקמח שקדים והיא קלה מאוד להכנה ואינה מאוד מתוקה. אפשר להחליף את התיבול המסורתי (קינמון ומוסקט) למי שפחות אוהב, בגרידת תפוז. אפשר להחליף את הדבש במייפל טבעי או מייפל ללא סוכר.
כך או כך, עוגת תפוחים מקמח שקדים היא עוגה שפחות מתאימה לילדים. אבל ! אם תאפו אותה בתבניות יפות היא תשמח לכם את השבוע לצד הקפה או תקשט בכלום עבודה את שולחן החג ביופי, טעם ובריאות שמבוגרים יעריכו.
מצרכים לעוגת אינגליש קייק אחת (או 10-12 עוגות אישיות)
תפוח ירוק אחד מזן "גרנד סמית"
כוס וחצי קמח שקדים/שקדים טחונים דק
3 ביצים
כפית אבקת אפיה
חצי כוס דבש (אפשר להחליף במייפל טבעי, אלולוז נוזלי, או מייפל ללא סוכר )
7 טיפות תמצית שקדים איכותית
כפית תמצית וניל איכותית
כפית קינמון טחון
איך מכינים עוגת תפוחים ללא גלוטן מקמח שקדים?
מחממים תנור ל 180 מעלות חום עליון תחתון .
מקלפים את התפוח ומרסקים בפומפיה. אפשר גם לחתוך לסרטים/גפרורים דקים וקצרים עם קולפן מתאים. מערבבים עם דבש (או מייפל), תבלינים וביצים. מוסיפים קמח שקדים ואבקת אפיה. מערבבים לתערובת אחידה. מוזגים לתבנית/תבניות משומנת/ות ואופים כ 30 דקות בשליש תחתון, או עד שזהוב ויציב וקיסם שנעצתם במרכז יוצא יבש.
הערות
ניתן להוסיף לבלילה לפני האפייה חצי כוס אגוזים קצוצים – אגוזי מלך , גפרורי שקדים או פקאן הכי מתאימים
אם אופים את העוגה בתבנית אינגליש קייק או תבניות מאפינס אישיות, תוכלו לקבל בקלות מראה מרשים. למראה חגיגי תוכלו לפזר מעל הבלילה בתבנית (לפני האפיה) מעט שקדים פרוסים, גפרורי שקדים או חצאי פקאן. לתוספת רושם ניתן לאבק את העוגה המוכנה לפני ההגשה במעט אבקת סוויטנגו (תחליף סוכר סוויטנגו במרקם אבקת סוכר).
שימו לב לסדר הוספת החומרים לבלילה. קמח השקדים יהיה האחרון. הקפידו לערבב רק עד איחוד החומרים . ערבוב יתר יגרום למרקם להיות דחוס וכבד. זה נכון לכל העוגות הבחושות.
9 Comments
חן
01/09/2024 at 15:40היא לא יוצאת שומנית מדי מהקמח שקדים?
אנסה להכין אותה בתבנית מאפינס
אפשר גם עם 2 ביצים?
ואין לי תמציות בכלל..אולי גרידה כלשהי?
אילה
27/07/2024 at 08:29לצערי העוגה יצאה מתוקה מדי, שמתי חצי כוס מייפל וזה המון! נראה שמספיק שליש כוס מייפל
טליה בנימיני
30/07/2024 at 16:15הי אילה, תודה רבה ששיתפת. אני מאמינה שהמתיקות תלויה בסוג המייפל (מייפל ללא סוכר ולפעמים מייפל אורגני טבעי נוטים להיות פחות מתוקים) וכמובן שיש העדפה אישית. אני אישית מאוהבי המתוק אבל תמיד כדאי להתאים את רמת המתיקות לטעם האישי שלך ❤️
לאה יששכר
27/02/2024 at 06:27תודה רבה על המתכון יצא לי נהדר,
אני הכפלתי את הכמות ועשיתי אותה בצורת שכבות
ערבבתי את כל החומרים חוץ מהתפוחים לקחתי תבנית עגולה שמתי חלק מהבלילה ושמתי עליה תפוחים ואחר כך שמתי את החצי השני של הבלילה ולמעלה הוספתי את שר התפוחים, יצא נהדר.
טליה בנימיני
27/02/2024 at 07:07וואו וואו וואו !!!! עולה על המקור 🤩🤩🤩 איזה כיף ששיתפת
הילה
18/02/2024 at 17:41היי, אני רוצה לנסות את המתכון עכשיו, אבל אין לי כרגע תמצית שקדים… כמה קריטי? אפשר להחליף במשהו אחר?
תודה!
טליה בנימיני
18/02/2024 at 23:39הי, תודה על השאלה. תוכלי להחליף בכפית תמצית וניל. עם זאת, תמצית שקדים בעיני מאוד תורמת לעוגה הזאת.
מעודה אסתר
16/11/2023 at 12:01היי תודה על המתכונים המצוינים
רציתי לשאול האם אפשר להחליף חלק מאבק השקדים בקמח כוסמין במידה וכן בכמה?
טליה בנימיני
16/11/2023 at 23:53הי, תודה רבה על הפידבק :-), לא ניסיתי במתכון הזה להשתמש בקמח כוסמין. שתפי אם מנסה