סופלה שוקולד כשר לפסח נשמע תמים אבל הוא אחד מקינוחי השוקולד הבריאים הכי טעימים שאני מכירה.
סופלה השוקולד הבריאותי הזה אהוב על מבוגרים וילדים והוא מפיל בפח גם שוקולוהיקים ותיקים. אין בו טיפת קמח או סוכר והוא עשיר בחלבון איכותי. הוא מאוד נימוח, שוקולדי ומרוכז. אפו אותו בתבניות אישיות קטנטנות , היזהרו מאפיית יתר ומובטח לכם עונג רך ומספק מאין כמותו.
אמנם, מחית אגוזים היא מוצר יקר, אבל הכמות במתכון מספיקה לכ- 50 עוגות אישיות. הסופלה עשיר מאוד ולכן מומלץ להכין אותו במנות קטנות קטנות. לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין, הקפיאו אותן בקופסה אטומה. אפשר לאכול לאחר הפשרה קצרה מחוץ למקרר או חימום קל במיקרו. אצלנו אוהבים אותן ככה, ישר מהמקפיא. מאחר ומדובר על סופלה שוקולד כשר לפסח שהוא גם פרווה וללא גלוטן הוא מתאים לכל תרחיש. הוא כל כך טעים שהוא "בריא בסתר" ואף אחד לא ינחש ממה הוא עשוי.
אני שומרת תמיד קופסה עם סופלה שוקולד כזה במקפיא. בקלות הוא הופך לקינוח יוקרתי לאירוח, עם כמה תותים או גלידה בצד. ביום יום הוא נהדר כפינוק קטן ונטול רגשי אשמה לילדים אוהבי שוקולד. במשך תקופה לא קצרה, עוגות המקפיא הללו היו מקור חלבון עיקרי לסרבן חלבוני הבית הצעיר (ביחד עם גרנולה שוקולד על יוגורט פרו ודבש)
מצרכים:
חמש ביצים
כוס מחית שקדים (כמו שקדיה)
1.5 כוסות מחית קשיו (או כוס מחית שקדים ועוד חצי כוס טחינה /חמאת בוטנים או רק מחית שקדים- 2.5 כוסות)
כוס סילאן טבעי ללא סוכר
ארבע כפות גדושות קקאו הולנדי
כפית תמצית וניל טבעית
כף אבקת אפיה
חצי כוס שוקולד ציפס מריר 60% לפחות (או שוקולד קצוץ)
איך מכינים סופלה שוקולד כשר לפסח?
מחממים תנור ל 160 מעלות
טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט שוקולד ציפס ומערבבים לתערובת אחידה, אם מחית האגוזים מוצקה משתמשים במיקסר יד לערבוב. מוסיפים את נטיפי השוקולד ומערבבים לתערובת במרקם של שוקולד למריחה. משמנים קלות תבניות אישיות מתאימות (גודל קטן), התערובת מאוד סמיכה ומניחים אותה
בתבנית באמצעות שתי כפיות או כפית וכף. אופים בתנור חם בשליש התחתון כ 15-20 דקות עד שהעוגות יציבות ונפרדת מעט בשוליים (הזמן תלוי בתנור וכמובן בגודל העוגות). לעקוב היטב בזמן האפייה ,לא מחכים שיתנפח ! ממש להיזהר מאפיית יתר ! זה הורס את המרקם והטעם
הערות
- אפשר לוותר על אבקת האפיה, אז המרקם יוצא יותר דחוס
- ניתן להשתמש בכל מחית אגוזים שאוהבים או שילוב סוגים . אפשר 2.5 כוסות מחית שקדים בלבד ואפשר 2 כוסות מחית שקדים וחצי כוס טחינה או חמאת בוטנים.
- מומלץ להשתמש בקקאו הולנדי, שהוא פחות מעובד ולא מכיל עמילנים ותוספים לא רצויים. טעמו עדין ומשובח יותר. אפשר להשתמש גם בקקאו נא (Raw) שלא עבר קלייה, גם הטעם שלו עדין ושוקולדי יותר. למשל כזה
הסופלה הבריאותי הזה אהוב על מבוגרים וילדים והוא מפיל בפח גם שוקולוהיקים ותיקים. אין בו טיפת קמח או סוכר והוא עשיר בחלבון איכותי. הוא מאוד נימוח, שוקולדי ומרוכז. אפו אותו בתבניות אישיות קטנטנות , היזהרו מאפיית יתר ומובטח לכם עונג רך ומספק מאין כמותו. מחית אגוזים הוא מוצר יקר אבל הכמות במתכון מספיקה לכ- 50 עוגות אישיות. לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין הקפיאו אותן בקופסה אטומה. אפשר לאכול לאחר הפשרה קצרה מחוץ למקרר או חימום קל במיקרו. אצלנו אוהבים אותן ככה, ישר מהמקפיא. בקלות תוכלו לשלוף אותן מהמקפיא כקינוח יוקרתי לאירוח עם כמה תותים בצד וגם כפינוק קטן לילדים אוהבי השוקולד חמם תנור ל 160 מעלות טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט שוקולד ציפס ומערבבים לתערובת אחידה, אם מחית האגוזים מוצקה משתמשים במיקסר יד לערבוב. מוסיפים את נטיפי השוקולד ומערבבים לתערובת במרקם של שוקולד למריחה. משמנים קלות תבניות אישיות מתאימות (גודל קטן), התערובת מאוד סמיכה ומניחים אותה בתבנית באמצעות שתי כפיות או כפית וכף. אופים בתנור חם בשליש התחתון כ 15-20 דקות עד שהעוגות יציבות ונפרדת מעט בשוליים (הזמן תלוי בתנור וכמובן בגודל העוגות). לעקוב היטב בזמן האפייה ,לא מחכים שיתנפח ! ממש להיזהר מאפיית יתר ! זה הורס את המרקם והטעם יש יותר בריא?
אפשר לוותר על אבקת האפיה, אז המרקם יוצא יותר דחוס
גיוון
2.5 כוסות מחית שקדים
2 כוסות מחית שקדים וחצי כוס טחינה או חמאת בוטנים
ניתן להשתמש בכל סוג של מחית אגוזים - ממליצה לנסות שילובים שונים שאוהבים
סופלה שוקולד נימוח
רכיבים
הוראות הכנה
הערות
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?