מה אם היה שוקולד בריא וטעים שאפשר לאכול בלי יסורי מצפון? שוקולד שמותר לילדים לאכול? יש!
כולם אוהבים שוקולד וכולם יודעים ששוקולד אינו מזון בריא. למרות זאת, הקקאו ממנו עשוי השוקולד לא רק שאינו מזון מזיק הוא אף נחשב למזון על, בעל יתרונות תזונתיים משמעותיים. הבעיה עם שוקולד שקונים בחנות היא תהליכי העיבוד שהוא עובד , בהם מחממים את הקקאו הגולמי ומוסיפים לו כמויות גדולות של סוכר מעובד ושומן. אם תתקרבו לחומר הגלם הטבעי ותקנו את המצרכים המתאימים, תוכלו בכלום מאמץ להכין שוקולד סופר פוד. שוקולד מריר שהוא לא רק טעים ואיכותי אלא גם בריא מאוד לגדולים וקטנים. אוהבי השוקולד המריר יתאהבו בשוקולד הזה. את חומרי הגלם תוכלו להשיג בקלות בחנויות טבע או במרכולים גדולים וגם באינטרנט.
מצרכים לשלוש תבניות פרלינים:
200 גרם מוצקי קקאו נא
90 גרם חמאת קקאו נא
שלוש כפות גדושות מחית קשיו או שקדים
כפית תמצית וניל
עשר כפות מייפל טבעי
תוספות: שברי קקאו נא, גוז'י ברי, גרידת תפוז
אופן ההכנה:
בקערת מתכת שמוליכה חום הניחו מוצקי קקאו וחמאת קקאו. הרתיחו קומקום מים ושפכו לתוך קערה גדולה יותר שמכילה את הקערה הקטנה בנוחות. הניחו את הקערה הקטנה בתוך הגדולה וחכו בסבלנות להמסה הדרגתית של מרכיבי הקקאו. אם המים מתקררים ניתן להחליף למים רותחים חדשים.
לאחר ההמסה ואיחוד המאסות לתערובת אחידה, מערבבים עם שאר המרכיבים ומוזגים לתבניות גומי שהנחתם על צלחת או מגש. את המגש הניחו במקרר במאוזן עד שהפרלינים מתקשים. לאחר שהתקשה לחלוטין מחלצים ושמרים בקופסה אטומה במקרר. נשמר לפחות שלושה ארבעה שבועות
טיפ: תבניות פרלינים פשוטות מגומי ניתן להשיג בחנויות מתמחות לציוד אפייה, ניתן להשיג תבניות מקסימות בעלי אקספרס ואתרים דומים. גם תבניות פשוטות לקרח שקניתם באיקאה יכולות לעשות את העבודה
תוספות כמו גוזי ברי ושברי קקאו נא ניתן לערבב בתערובת או פשוט להניח בתחתית התבנית לפני המזיגה. כך התוספת תבלוט יותר לאחר הוצאת הפרלינים
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?