מאפינס ללא גלוטן מקמח שקדים מבחינתי זאת ארוחת הבוקר המושלמת. לצד כוס קפה או תה הם ממש סוגרים לי פינה. הם טעימים , משביעים ומזינים מאוד. חשוב לא פחות, הם מוכנים לאכילה מהמקפיא אחרי שלושים שניות חימום במיקרו. לפעמים שניים כאלה יכולים להחזיק אותי כמעט לכל היום והם פתרון נפלא, בגודל מדוד, כאשר אנחנו ממש רעבים למשהו מתוק ומנחם.
זהו מאפינס ללא גלוטן שעשוי מקמח שקדים והוא מחזיק טוב מחוץ למקרר. המאפינס מעולים גם לפיקניקים ולקופסת האוכל של הילדים לבית הספר או לגן. קל מאוד להפוך אותם לדלי פחמימה כך שיתאימו גם לחולי סכרת וקיטו. פשוט השתמשו בממתיקים המתאימים. בא לכם דווקא מאפינס מלוח ? תציצו על מאפינס גבינה הזה
מצרכים ל 11-12 יחידות בינוניות
2 ביצים
חצי כוס (120 מ"ל) יוגורט יווני 10% בטעם טבעי (או שמנת חמוצה או שמנת סויה או קרם קוקוס לגרסה פרווה)
כוס קמח שקדים ( 100 גרם )
ארבע כפות שבבי קוקוס
רבע כוס שוקולד ציפס (סוויטנגו לגרסה ללא סוכר) או חצי כוס אוכמניות/ פירות יער
כפית מחית/ תמצית וניל איכותית
כף אבקת פודינג וניל (סוויטנגו לגרסה ללא סוכר)
כפית אבקת אפיה
שתי כפות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה ללא סוכר Swerve /בריאלי/ סוויטנגו)
גרידת לימון מלימון אחד
קמצוץ מלח
שלוש כפות שמנת מתוקה להקצפה (קרם קוקוס /שמנת סויה לגרסה פרווה)
איך מכינים מאפינס ללא גלוטן ?
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו.
מערבבים בקערה ביצים יוגורט ווניל. מוסיפים קמח שקדים, קוקוס, מלח, פודינג, ממתיק, אבקת אפיה וגרידת לימון . מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים שמנת להקצפה. מערבבים שוב. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים לפיזור בתערובת. יוצקים את הבלילה שקיבלתם לתבניות מאפינס, בערך עד חצי הגובה (תופחים באפיה).
אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 25-30 דקות עד שמתייצב ומזהיב יפה. מצננים על השיש ושומרים בקופסה אטומה במקרר עד ארבעה ימים או חודשיים במקפיא.
הערות
- זהו מתכון בסיס למאפינס ללא גלוטן והוא יקבל באהבה כל תוספת ושדרוג שאתם אוהבים – אגוזים וקינמון, פירות יער, פטל, אוכמניות, פרג ומיץ לימון, גרידת תפוז במקום גרידת לימון וכו'
- לגיוון בהגשה תוכלו לחתוך את המאפינס באמצע ולמרוח מעט חמאה ו/או ריבה כמו ריבת קרמבולה או ריבת תות ללא סוכר .
- אם שומרים את המאפינס בהקפאה, תוכלו לשלוף אחד או שניים מתי שתרצו ולהפשיר לחצי דקה במיקרו.
- אם אתם משתמשים בתחליפי סוכר, מומלץ לשלב סוגים על מנת לנטרל טעמי לוואי. לדוגמא כף סוויטנגו ועשר טיפות סוכרלוז נוזלי , כף סוויטנגו וכף מונק פרוט . למידע נוסף על תחליפים וחומרי גלם לאפיה בריאה ללא גלוטן וללא סוכר תציצו במדריך על מוצרי קיטו . יש בו מידע מועיל ורב לא רק לקטוגנים.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?