אני אוהבת לקנות מיצרנים קטנים שמאוהבים במה שהם עושים. לשמחתי, מאז הקורונה השתפרו מערכי המשלוחים פלאים ויותר יצרנים כאלה מגיעים אלי הביתה עם הסחורה הכי טריה ומשובחת שיש. את מסעות הקניות המפרכים בסופרמרקט, החלפתי בקניות באינטרנט אצל חקלאים ויצרנים מתמחים. את איציק החלבן גיליתי רק לאחרונה. גבינת הטבורוג המשובחת שלו עוררה בי געגוע לסירניקי. אותן לביבות גבינה מתוקות ממוצא רוסי, שמתאימות לא רק לחנוכה. לא טעמתי כאלה מאז שנפרדתי חד צדדית מפחמימות.
איציק החלבן הוא קטוגני כמוני וכמו רבים אחרים, איציק גוייס למילואים אחרי השבת השחורה. העובדים הזרים שלו ברחו והוא נלחם בשיניים על המשכיות העסק הקטן שהקים.
איציק מייצר גבינות ומוצרי חלב באיכות נדירה, כמותם לא תמצאו ברשתות השיווק. יוגורט יווני 10%, שמנת 42% עם כמעט אפס פחמימה, מוצרלה עדינה עדינה שכמעט גורמת לי לבכות וטוברוג סמיך 16 אחוז שאין כמותו אפילו במעדניות רוסיות . לאיציק יש לב גדול והוא הסכים לתת לקוראי הבלוג 5 אחוז הנחה עם הקוד talya5, אבל האמת היא שהמחירים מאוד הוגנים גם ללא ההנחה ואם תזמינו, תגלו מוצרי חלב אחרים. פחות מעובדים והרבה יותר איכותיים ממה שאתם מכירים.
למען הסר ספק, אני לקוחה מן השורה. אין לי שום יחסים כלכליים עם איציק ואני לא מתוגמלת על ההמלצה. פשוט מאמינה שמגיע לאנשים כמו איציק להצליח ומגיע לנו מוצרים איכותיים כאלה, שתומכים בחקלאות הישראלית במיטבה, גם בשעת משבר.
לביבות גבינה מתוקות ללא גלוטן שתכינו, יצאו מנחמות ומענגות מאוד עם הגבינה של איציק החלבן או עם כל גבינת טבורוג שתשיגו. הן מושלמות לארוחת ערב קלה , ארוחת בוקר של שבת וכמובן לחנוכה. נהדר לפדר עם מעט אבקת ממתיק או להגיש עם מעט ריבת פירות יער אדומים. אפשר לאפות את הלביבות בתנור, בנינג'ה או לטגן בחמאה.
הלביבות ללא גלוטן ודלות בפחמימה (בערך 1 גרם פחמימה ליחידה). אם אתם לא מקפידים על תזונה דלת פחמימה וללא גלוטן שווה לבדוק גם את המתכון הזה שהיה במשך שנים ארוחת הערב המפנקת שלנו, בעידן הפרה קטוגני.
מצרכים לכ-15 לביבות בינוניות
200 גרם גבינת טבורוג (מומלץ של החלבן 5% הנחה לקוראי הבלוג עם קוד קופון talya5)
3 ביצים לארג'
5 כפות קמח שקדים
כפית תמצית/ מחית וניל
4 כפות גדושות ממתיק אבקתי שמתאים לתזונה שלכם (מומלץ שילוב חצי חצי של Swerve או סוויטנגו עם אלולוז )
כפית שטוחה קסנטן גאם להשיג למשל כאן
גרידה מתפוז שלם
תרסיס שמן לתבנית או חמאה לטיגון
איך מכינים לביבות גבינה מתוקות ללא גלוטן ?
אם תרצו לאפות את הלביבות , מחממים תנור ל 170 מעלות במצב טורבו (חום עליון – תחתון). ניתן גם לאפות בנינג'ה במצב טיגון אוויר – חממו ל 170 והוציאו את סלסלת הטיגון.
מערבבים היטב בקערה את הגבינה עם הממתיק. מוסיפים ביצים ווניל ומערבבים שוב. בסוף מוסיפים גרידת תפוז, קמח שקדים וקסנטן גאם. מערבבים נמרצות לתערובת אחידה שהמרקם שלה בין בלילה לבצק דביק.
מרפדים בנייר אפיה את תבנית התנור או סלסלת הטיגון בנינג'ה ומרססים במעט תרסיס שמן. בידיים רטובות מאוד לוקחים גושים קטנים מהתערובת. מעבירים מיד ליד בעדינות את גוש הבצק, עד שנוצר כדור קטן בגודל כדור פינג פונג. את הכדורים מניחים על נייר האפיה המשומן ברווחים כי הלביבות מתפשטות.
אופים כ 15 דקות בשליש התחתון של תנור חם עד שהלביבות מזהיבות יפה. הופכים בזהירות עם מרית ואופים עוד 5 דקות בצד השני. מגישים חם או פושר, עם מעט ריבת פירות יער , ממתיק במרקם אבקת סוכר או ללא תוספות.
הערות
לגרסה קלאסית יותר, ניתן לטגן את הלביבות במעט חמאה עם שמן זית או חמאה מזוקקת (מומלצת מאוד החמאה המזוקקת הזאת)
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?