קל מאוד להכין חלב שקדים ללא סוכר בבית. החלב שתכינו יהיה יותר טעים ויותר בריא מכל חלב דומה שתקנו בחנות, באחריות. לשקדים יתרונות בריאותיים רבים והמשקה שתכינו ממנו הוא דל שומן יחסית, דל פחמימה, מזין וטעים. מושלם עם גרנולה או דגני בוקר, בקפה (גם אייס קפה ! ), לשייקים ולאפיה.
המתכון מבוסס על שקדים טבעיים ומים. כאשר טוחנים אותם יחד במעבד מזון חזק (כמו נינג'ה), מתקבל נוזל אותו נסנן לקבלת חלב שקדים. למשקה אני מוסיפה מעט תחליף סוכר או מייפל אורגני להמתקה (אפשר גם תמרים טבעיים). אין חובה להמתיק את המשקה למי שמעדיף בלי.
לא להיבהל! אני מוסיפה למתכון מעט לציטין חמניות, שהוא חומר טבעי שמאחד מרקמית בין שומן ונוזל. אין חובה להשתמש בו אך הוא תורם למרקם חלק ועוזר לחלב לא להתפרק כאשר הוא מאוחסן במקרר. החלב המוכן יישמר לכחמישה ימים ויוכל לשמש אתכם לכל מטרה. משאריות השקדים הטחונים לאחר הסינון תוכלו להכין בראוניז שקדים זריז ללא קמח (מתכון למטה) ולזכות בשתי ציפורים במכה אחת!.
לציטין אמנם אינו מצרך שקיים בכל בית אבל אם אתם שותים חלב שקדים בקביעות, אני ממליצה לרכוש בקבוק. זה הלציטין שאני משתמשת בו ורכשתי דרך האפליקציה הפופולארית iHerb. שימוש בלציטין יפיק חלב עשיר שניתן גם להקצפה בקפה.
בלי קשר לציטין הוא מצרך מועיל באפיה. הוא יכול לשמש אתכם להצלת ממתקי שוקולד וקרם כאשר המרקם "שבור" והשמן נפרד מהנוזל.
מצרכים
כוס שקדים טבעיים מושרים במים למשך הלילה (עם או בלי קליפה)
ארבע כוסות מים
כפית לציטין נוזלי למשל לציטין חמניות כזה (לא חובה אך ישמר את החלב במרקם אחיד ליותר זמן)
30 טיפות נוזל סוכרזית סוכרלוז (פקק צהוב) או שלוש-ארבע כפות מייפל טבעי או שלושה תמרים מגולענים -לא חובה (מומלץ לטעם מעט מתקתק)
איך מכינים חלב שקדים ללא סוכר ?
מסננים ושוטפים את השקדים המושרים במסננת. אם לא הספקתם להשרות מבעוד מועד, תוכלו להסתפק בכחצי שעה במים רותחים או לא להשרות כלל. מניחים את השקדים המסוננים במעבד מזון (כמו נינג׳ה) עם מים, מייפל ולציטין. טוחנים היטב במשך כשתי דקות. מסננים את המשקה דרך מסננת דקה ומאחסנים במקרר במיכל סגור עד חמישה ימים.
מאחר ופולניות אמיתיות לא מסוגלות לזרוק "שקדים טובים", גם אחרי שנטחנו ונסחטו 🙂 עם השאריות של השקדים אחרי סינון, נכין בונוס בראוניז שוקולד זריז. מישהו צריך לטפוח לנו על השכם אחרי שהכנו לבד בעצמנו חלב שקדים ללא סוכר. חוצמיזה, הבונוס הזה יותר מהיר מלזרוק את השקדים, לנקות את המסננת, לרוקן את הפח ולהתלונן תוך כדי. בכלל, בראוניז בונוס זה הרבה יותר טוב לנשמה מבראוניז שאריות.
בראוניז בונוס !
מחממים תנור ל 180 מעלות. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר איכותי (מומלץ כ 70% מוצקי קקאו או 90% לגרסה דלת פחמימה) עם מאה גרם שמן קוקוס במיקרוגל. מערבבים לנוזל אחיד. מוסיפים את השקדים הטחונים שנשארו לכם לאחד הסינון. מוסיפים 3/4 כוס סוכר דמררה /סוכר קוקוס/תחליף סוכר אבקתי , 3 ביצים, כפית וניל, קמצוץ מלח וכפית אבקת אפיה. מערבבים לתערובת אחידה. אפשר לשלב עוד חופן או שניים שוקולד צ'יפס בתערובת. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת קלות ואופים בתנור חם כ 40 דקות עד שהמאפה יציב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש.
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?