בחיי הקודמים עתירי הסוכר והפחמימה נהגתי לנשנש חטיפי קורני קנויים מהסופר. הם נתנו לי תחושה בריאה. כשגיליתי שניתן להכין אותם לבד כמעט באפס מאמץ עם תוצאות מופלאות הפסקתי לקנות אותם. את המתכון של חטיפי אנרגיה מעלפים נהגתי להכין בקביעות ולחלק לחברים נדהמים שתמיד ביקשו את המתכון.
ארבע -חמש שנים פאסט פורוורד , תזונה בריאה היא מדרון חלקלק ואני כבר לא אוכלת פחמימות וסוכרים בכלל. לאורך השנים שלי בתזונה דלת פחמימה ניסיתי לשווא לשחזר את מתכון הקורני האהוב. אף ממתיק לא השיג את המרקם הנדרש לייצוב החטיף מבלי שיהיה דביק ומעצבן. כפי שאתם מכירים את יומני המכשיפה אני לא אחת שמוותרת בקלות. במגירות שלי נמצאים תמיד עשרות אם לא מאות מתכונים בהתהוות שמחכים לרגע היוריקה שלהם. לפריצת הדרך, להתגלות , שתגרום להם לעבוד טוב בדל פחמימה.
אז השבוע סוף סוף הגיע תורו של המתכון הצנוע והגאוני הזה של חטיפי בריאות, שתכלס חוץ מגרעינים יש בהם בדיוק שלושה מצרכים ולוקח חמש דקות להכין אותם (פלוס כמה שעות של סבלנות לצינון והתייצבות) . היוריקה של המתכון הזה היא סוג הממתיק. אז כן, אני יודעת שאתם אוהבים להכין ממתקים בריאים ממה שיש בבית ומקסימום במכולת שאליה יורדים בפיג'אמה. גם אני.
זה עדיין לא אומר שמשהו יעמוד ביננו לבין אפשרות הבחירה שלנו באוכל בריא ומיטיב. השליחות שלי היא למצוא את הדרך להביא אליכם את כל האפשרויות על מנת שתוכלו לבחור באמת. אני מאמינה שרק אם לא נרגיש מקופחים ויהיו לנו המאכלים הטעימים ביותר (כולם כולם!) נוכל לבחור באמת ולא מתוך תחושת קיפוח ולא ניפול לתזונה שמזיקה לנו. בזכות השליחות הזאת הכרתי לכם לאורך השנים שלל חומרי גלם שנשמעו לכם בהתחלה מופרכים. היום אתם כבר פחות מבקשים תחליפים לאלולוז , קמח קוקוס וקסנטן גם.
כל ההקדמה הזאת נועדה כדי לספר לכם שאין במתכןו הזה לצערי תחליף לסוכר חום של Swerve. אין לי לצערי מניות בחברה או אחוזים מהמכירות, פשוט אין בנמצא ממתיק ללא סוכר אחר שיתן לכם את המרקם והטעם שאתם מחפשים וייצב את החטיף. ואחרי הבשורות הרעות נעבור לטובות – אם תשקיעו בלהשיג אותו תוכלו ליצור בעצמכם שפע עצום של חטיפי בריאות ללא סוכר בקלות ובמהירות ובכל פעם למצוא שילובים חדשים. החטיפים הם גם מתנה נפלאה לחברים שוחרי בריאות שתוכלו להתאים לטעמם עם תוספות שהם אוהבים
מצרכים לתבנית אינגליש קייק רגילה או שתי תבניות קטנות
3/4 כוס גפרורי שקדים או פרוסות שקדים מולבנים
3/4 כוס תערובת אגוזים קצוצים וגרעינים שאתם אוהבים (דלעת, חמניה, שומשום, צ'יה וכד')
כף (15 גרם) חמאה
3 כפות ממתיק בסגנון סוכר חום SWERVE (לצערי אין לו שום תחליף במתכון הזה)
קמצוץ מלח רצוי אטלנטי ורוד
80 גרם שוקולד מריר שמתאים לתזונה שלכם (לגרסה דלת פחמימה שוקולד ציפס סוויטנגו, טארו או גודייבה 90%)
חטיפי בריאות מתכון ל 10-12 יחידות גדולות
מחממים תנור ל 170 מעלות על מצב טורבו .
מרפדים תבנית בנייר אפיה שגזרתם לגודל המתאים (אל תחפשו כאן קיצורי דרך, לא ניתן לחלץ את החטיף ללא נייר אפיה אלא אם משתמשים בתבנית סיליקון)
בקערה בינונית מערבבים את האגוזים השקדים והזרעים . בקערית קטנה חסינת חום מניחים חמאה, מלח וממתיק ומחממים במיקרו לדקה על חום גבוה. מערבבים להמסה מלאה של הממתיק. אם לא נמס מחזירים לעוד עשרים שניות במיקרו.
שופכים את הסירופ הרותח על תערובת האגוזים ומערבבים במהירות כך שכל האגוזים יצופו. שימו לב לעבוד מהר לפני שהתערובת מתקשה. אם היא התקשתה לפני שכל האגוזים מצופים, שימו את הקערה עם האגוזים במיקרו לדקה וערבבו שוב כך שכל האגוזים והזרעים מצופים.
שופכים את תערובת האגוזים לתבנית, מהדקים ומשטחים בעדינות עם גב של כף. אופים בשליש תחתון של תנור חם כ 20-25 דקות עד שהאגוזים מזהיבים. מוציאים מהתנור. שימו לב שהתערובת נוזלית לגמרי בשלב הזה ואין לנסות לגעת בה / לערבב אותה . כאשר התערובת עדיין חמה מאוד מפזרים עליה שוקולד צ'יפס בשכבה אחידה ומחכים דקה או שתיים עד שהשוקולד נמס. כאשר השוקולד הופך מבריק ונראה "מזיע" מורחים ומחליקים אותו בעדינות על פני האגוזים עם גב של כפית. מניחים לצינון על השיש. כאשר התבנית פושרת מעבירים להתייצבות במקרר לשעתיים לפחות. כאשר המשטח יציב וקשה החטיפים מוכנים. שולפים את המשטח עם נייר האפיה ומניחים על קרש חיתוך. באמצעות סכין חדה חותכים חטיפים ארוכים או מרובעים. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד חודש.
גיוון והערות
- ניתן לוותר על שלב שכבת השוקולד. לצנן את החטיפים בלעדיה , לחתוך לאצבעות ולטבול כל אחת בנפרד ובשוקולד עד לאמצע או מכל הצדדים ואפשר גם בלי
- ניתן להחליף חצי מתערובת הגרעינים בפירות יבשים, רצועות קוקוס יבש קצוץ, קליפות הדרים קצוצות וכך ליצור עשרות שונות של גרסאות ולתאים את החטיף לטעמכם
- חשוב להשתמש כאן בשוקולד שאתם אוהבים ומכירים והוא מספיק מתוק לטעמכם. אם אתם משתמשים בשוקולד מריר מידי לאכילה יש צורך להמיס אותו מראש ולהוסיף לו ממתיק נוזלי וקורט מלח לפני שמורחים על החטיף.
- ניסיתי להכין את החטיף עם כל סוג של ממתיק שאני מכירה וגם כמה שלא. לצערי הרב אין כאן תחליף ל SWERVE בסגנון סוכר חום שמצליח להדביק את החלקים גם בלי סוכר. זרקתי עשרות גרסאות לפח על סעיפי דביקות ו/או התפרקות כדי לכתוב את הסעיף הזה. אני יודעת שתשאלו בלי סוף ובכל זאת מעדיפה לשתף אתכם בפלא שקורא כשמוצאים חומר גלם גאוני. אין לי כל קשר מסחרי לחברה.
6 Comments
אפרת
05/04/2024 at 12:11יצא מדהים!
עשיתי ציפוי שוקולד 90% של גודייבה יחד עם שמנת 38% ביחס של 1:1. עם טיפה מלח אטלנטי וטיפה מהממתיק.
יצא חלומי 🙂
טליה בנימיני
05/04/2024 at 18:07איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה ששיתפת ❤️❤️❤️
יפעת
18/02/2024 at 09:02שלום, על איזו תבנית מדובר, ולאיזה גובה לשטח?
טליה בנימיני
18/02/2024 at 09:11הי יפעת, מומלץ להכין את החטיפים בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית ארוכה, או שתיים קטנות שתרפדי בנייר אפיה . גובה החטיף יוצא להערכתי כ 3 ס"מ
zelda
11/02/2024 at 11:00שלום! סוכר סוויטנגו חום לא יעבוד?
טליה בנימיני
11/02/2024 at 11:42למרבה הצער לא. הוא לא מדביק את התערובת והכל יתפרק כשתנסי לחתוך את החטיף.