הגרנולה מככבת אצלנו בבית בקביעות. מאז שתזונאי הצמרת הודיע לי שאני אוכלת שיבולת שועל בבוקר, אני מכינה אותה כל שבוע. לרוב אני מכינה את הגרנולה הזאת. היא זכתה בביתנו כבר לאלף גרסאות ובכל פעם אני קצת משנה או מוסיפה. לחצי השני שלי יש את הגרנולה הגברית שלו. אבל עם כל אשכולות השיבולת שועל שמתעופפים פה, איכשהו ילדי הבית נוטים אחרי גרנולה תעשייתית. זאת שמגיעה בשקית מהודרת עם חלון הצצה ועולה את מחירה בזהב. כמו עוד כמה דברים שמזיזים את העולם, אני חושדת שגם כאן המוטיבציה המרכזית קשורה בשוקולד. כמובן, זהו תכסיס ערמומי מצד יצרניות המזון ותירוץ לאכול המון שוקולד (וסוכר) עבור הדור הצעיר. זה כמובן לא נעצר אצל הילדים. כולנו לא ממש התבגרנו כששוקולד נכנס לתמונה.
על כן ועל שום כך, החלטתי לקום ולעשות מעשה. להכין גרנולה שוקולד ביתית שתשחזר את טעמה הבוטיקי של גרנולת השוקולד הקנויה. בשם השחזור המדוייק, המתכון אינו נטול סוכרים, אבל הוא בוודאי בריא ומשתלם הרבה יותר מאחיו המגונדר והמצולפן. כשהתאום הסרבן אוכל לארוחת בוקר יוגורט חלבון מלווה בגרנולה הזאת, עם רימון (או תות), דבש ומעט שוקולד מריר 70% יש לי רגע של נחת. מכאן, מבחינתי שיאכל מה שהוא רוצה בהמשך היום.. 🙂
הגרנולה הקבועה שלי גרה בצנצנת גבוהה ומכובדת על השיש. למלא אותה בכל שבוע בגרגרים פריכים, ניחוחיים ווזהובים שהכנתי לבד זה עונג צרוף. כל השבוע אני עומלת לרוקן אותה כדי לחוות שוב את העונג הזה. לרוב, זה קורה כבר באמצע השבוע ונדרשת תגבורת. גרנולה שוקולד זה כבר סיפור אחר. בכלל לא חשוב איך צנצנתם אותה ולמי הכנתם, ליד הצנצנת הזאת כולם נעצרים. כמובן בתנאי שהצלחתם להתאפק עד שהכל מתקרר ולהעביר לקופסה שאפשר לעצור לידה…
איך מכינים גרנולה שוקולד ביתית? מצרכים
שתי כפות גדושות טחינה גולמית
ארבע כפות סילאן טבעי ללא סוכר
שתי כפות אבקת קקאו
כפית מחית וניל או תמצית איכותית
ארבע כפות שמן זית
שתי כפות סוכר חום כהה
כוס שיבולת שועל גסה
כוס פצפוצי אורז מלא
3-4 כפות שומשום, זרעי פשתן או כוסמת ירוקה – לא חובה
3 כפות קמח מכל סוג (לבן, מלא, כוסמין או טף)
שני חופנים נטיפי שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו או יותר
אופן ההכנה
חממו תנור ל 160 מעלות , ערבבו בקערה טחינה, סילאן, קקאו, סוכר, שמן, וניל וקמח למחית אחידה. הוסיפו לקערה שיבולת שועל ופצפוצי אורז וערבבו כך שכל הפצפוצים והשיבולים מצופים היטב. הניחו על תבנית התנור דף נייר אפיה ופזרו עליו את תערובת הגרנולה בשכבה אחידה. הכניסו לתנור חם לעשר דקות. ערבבו . הכניסו את התערובת לשבע עד עשר דקות נוספות עד שעולה ריח שוקולדי עמוק. קררו לחלוטין מחוץ לתנור. הוסיפו נטיפי שוקולד ואחסנו בקופסה אטומה. מחזיק חודשיים לפחות בטמפרטורת החדר (ניתן לאפות שוב לכמה דקות אם הגרנולה איבדה מפריכותה). אפשר לאכול עם חלב, יוגורט , פירות שאוהבים ומעט דבש או פשוט ככה מהצנצנת. נחת
עדיין אין תגובות, תכתוב/י משהו?